CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
WorteldoekTuin

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Worteldoek

Anti-worteldoek, ook wel gronddoek of worteldoek in het kort, zijn allemaal benamingen voor hetzelfde product. Gronddoek is de term die voornamelijk door hoveniers en professionals wordt gebruikt. Met een worteldoek voorkomt u groei van onkruid en wortels bij beplanting. Zo kunt u een grindpad aanleggen, zonder dat hier allerlei verschillende planten tussen groeien. Worteldoek is zo effectief doordat het in de meeste gevallen UV-bestendig is, wat betekend dat het geen licht doorlaat. Door het taaie doek en de UV-bestendige werking is de kans dat iets onder het doek groeit zo klein. Worteldoek leggen is dé manier om uw grindpad, bestrating of houtsnippers te beschermen tegen alle soorten onkruid. 

Worteldoek is bij Wovar beschikbaar in verschillende breedtes en bestelt u eenvoudig per meter of op een gehele rol van 100 meter. Of u nou alleen in een plantenbak worteldoek wilt leggen of u moet een flink stuk tuin voorzien van anti-worteldoek? Bij ons bent u aan het juiste adres.

Hoe plaats je worteldoek?

Worteldoek plaatsen is heel eenvoudig. Toch is het handig om van tevoren even te bepalen hoe u te werk gaat. In de onderstaande video vindt u een volledige uitleg en ziet u precies hoe worteldoek kan worden aangebracht. 

Worteldoek voor bestrating

Naast dat worteldoek u beschermt tegen onkruid, biedt het bij het aanleggen van uw bestrating ook nog eens een flinke ondersteuning. Doordat het worteldoek strak onder de bestrating ligt, zorgt het ervoor dat de drukverdeling beter is en stenen dus individueel niet kunnen verzakken. Ook is worteldoek bij het aanleggen van uw vlonder een goed idee, zo voorkomt u het groeien van onkruid en andere planten onder uw vlonder. Om worteldoeken eenvoudig vast te zetten aan de grond levert Wovar ook gronddoekpennen. Doordat deze grondpennen gepunt zijn drukt u deze eenvoudig door het worteldoek heen de grond in.

Het voordeel aan anti-worteldoek is dat het, ondanks dat het geen licht doorlaat, wel waterdoorlatend is. Hierdoor zal het doek dus niet volstomen met water. Gronddoek is daarom ook uitermate geschikt om te gebruiken tussen uw planten. Snijd een gedeelte uit het worteldoel op de plek waar de planten komen en voorkom dat er zo onkruid komt in de rest van uw tuin. Zorg bij het neerleggen van het worteldoek dat u dit in overlappende stroken legt. De overlap tussen de stukken anti-worteldoek zorgen ervoor dat u geen spleet krijgt, waar alsnog onkruid groeit. Wij raden aan een overlap van 20 cm aan te houden. 

Worteldoek op maat bestellen

Wilt u goedkoop anti-worteldoek op maat kopen? Of liever A-kwaliteit? In beide gevallen zit u goed! Wovar levert hoogwaardig anti-worteldoek per meter bij u thuis, tegen een lage prijs. U kunt bij Wovar bovendien kiezen uit diverse breedtematen. Zo hebben we de volgende breedtematen in ons assortiment: 105, 125, 165, 210, 330 en 420 cm. Een handig rekenvoorbeeld bij het aanschafen van worteldoek per 100 cm via onze webshop: wilt u bijvoorbeeld 10 meter bestellen van de breedte 210 cm, bestel dan in uw winkelwagentje 10 stuks. Naast dat de worteldoeken per 100 cm te bestellen zijn, is het ook mogelijk worteldoek op rol te bestellen. Dit betekent een extra scherpe prijs voor 100 meter. 

Let op: met betrekking tot worteldoek bestaat er veel troep op de markt. Wij leveren A-kwaliteit 110grm2 UV-bestendig worteldoek. Ons gronddoek voor onder vlonders en onder grind is bovendien gemaakt van 50% gerycled kunststof. U wilt geen volle rol bestellen van 100 meter? Dat snappen wij. Via onze webshop kunt u daarom eenvoudig online uw worteldoek op maat per meter kopen. Daarnaast is het dus ook mogelijk worteldoek op hele rol te bestellen.

Naast worteldoek lever wovar ook afdekzeil in verschillende kleuren zoals afdekzeil wit. Maar ook bouwfolie koopt u bij Wovar! Wilt u het worteldoek afwerken door middel van een kantopsluiting? Bekijk dan ons aanbod borderranden.

Maak een zakelijk account aan om te profiteren van een zakelijke korting.