CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Freesmallen

19 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Freesmallen

Zoekt u een freesmal voor scharnieren, insteeksloten of sluitplaten? Wovar heeft een slim assortiment freesmallen waarmee u eenvoudig scharnieren, sluitplaten en insteeksloten infreest. De freesmallen van Wovar zijn los te bestellen, als complete set of in een combi deal. Vooral onze freesmal set 4 delig voor 89 x 89 mm scharnieren en de freesmal set voor 76 x 76 mm scharnieren zijn razend populair. 

Wanneer u scharnieren besteld bij wovar raden, wij altijd aan om freesmallen mee te bestellen als u deze zelf nog moet infrezen. Dankzij de handige freesmal freest u onze scharnieren namelijk razendsnel in uw deur en kozijn. Dit zorgt niet alleen voor een prachtig strakke afwerking, maar bespaart u ook nog eens ontzettend veel tijd!

Wist u dat de freesmallen van Wovar universeel zijn en voor vrijwel iedere deur en ieder kozijn gebruikt kunnen worden? Zakelijke klanten zoals hoveniers, klusbedrijven, bouwbedrijven en aannemers profiteren altijd van de scherpste prijs met een zakelijk account! 

Freesmallen van Wovar zijn super eenvoudig in gebruik. Bij iedere freesmal ontvangt u een handleiding zodat u precies weet hoe u de freesmal dient te gebruiken. De freesmallen van Wovar zijn gemaakt van hard geperst kunststof. Hierdoor hebben ze een lange levensduur en kunt u uiterst precies frezen. 

Benodigdheden voor frezen met Wovar freesmallen

Het is belangrijk dat u rekening houdt met een aantal benodigdheden voor u aan de slag kunt om te frezen. Zo dient u naast de freesmallen natuurlijk ook in het bezit te zijn van een bovenfreesmachine, een freesbeitel 18 mm en een kopieerring 24 mm. De freesbeitel 18 mm heeft de juiste maat voor het infrezen van scharnieren, voorplaten en sluitplaten. 

Een kopieerring is nodig om de freesmallen niet te beschadigen. Dit is als het ware een beschermring die om de freesbeitel heen zit. Deze ring schroeft u vast op uw bovenfreesmachine en zorgt ervoor dat de freesbeitel niet tegen de kunststof freesmallen aankomt. De kopieerring kunt u eenvoudig mee bestellen en vindt u onder het kopje bijhorend bij dit product bij onze freesmallen. Dit geldt ook voor de freesbeitel 18 mm.

Nog meer benodigdheden om te kunnen frezen zijn: een inbussleutel 2.5 en 4 mm, schrijf en meetgereedschap, een schroefmachine, 4 x 30 mm schroeven en eventueel een veiligheidsbril, stofkap en gehoorbescherming voor uw eigen veiligheid.

Freesmal scharnieren

Verreweg het populairste freesmal product zijn onze freesmallen sets voor scharnieren, deze worden ook wel freesmal scharnieren genoemd. Wovar levert freesmal scharnieren sets voor 76 x 76 mm scharnieren, 89 x 89 mm scharnieren en voor de Vlaamse markt ook 80x80 mm scharnieren. Naast de complete sets zijn de freesmallen ook los te bestellen. Uiteraard bestelt u bij ons ook de benodigde varianten scharnieren voor deuren.

Met de compacte in hoogte verstelbare freesmal sets freest u eenvoudig scharnieren in voor links- en rechtsdraaiende deuren. De sets van Wovar zijn 4-delig. Dit houdt in de dat u per set 4 scharnieren kunt infrezen. Afhankelijk van de maat van uw scharnieren kiest u een bijpassende freesmal set. De geleider van onze freesmal sets is in totaal 200 cm lang en bestaat uit 2 delen. Hierdoor passen de sets eenvoudig in uw auto of bus. Voor het veilig en netjes opbergen van uw freesmallen leveren wij zelfs draagtassen. De totale lengte verpakt in doos is namelijk 100 cm. Met behulp van een inbussleutel verstelt u de hoogtes van de freesmallen. Vaak worden bovenaan de deur 2 scharnieren gemonteerd, in het midden 1 en onderaan de deur ook nog een scharnier. De exacte hoogtes hiervan kunt u eenvoudig zelf bepalen. 

Nadat u heeft bepaald waar de freesmal scharnieren gemonteerd dienen te worden plaatst u de freesmal set op de deur of het kozijn. Vervolgens schroeft u met een 4 x 30 mm schroef de freesmal set vast. Tijdens het frezen kan er namelijk erg veel kracht op de freesmal komen te staan. Door deze even vast te schroeven schiet de freesmal niet weg tijdens het frezen. Nadat u klaar bent met frezen draait u de schroeven weer uit het hout en verwijdert u de freesmalset. U kunt nu de scharnieren monteren aan uw kozijn en deur. Hieropvolgend wordt het hele proces nog eens stapsgewijs voor u uitgelegd. 

Freesmal scharnieren gebruiken

Het toepassen van de freesmal scharnieren lijkt op de voorhand wellicht een moeilijke opgave, maar met behulp van onderstaand stappenplan en het juiste materiaal is het voor iedereen goed uitvoerbaar. Wat heeft u naast de freesmal scharnieren allemaal nodig?

 • Kopieerring 24 mm
 • Bovenfrees
 • Freesbeitel 18 mm
 • Inbussleutel 2.5 en 4 mm
 • Timmermanspotlood en rolmaat
 • Boormachine en schroeven
 • Veiligheidsbril, stofkap en gehoorbeschermers

Met de juiste spullen bij de hand, kunt u beginnen met het uitvoeren van het stappenplan.

Stap 1: Plaats de freesmallen op de plaats waar u de scharnieren wilt uitfrezen. Zet de freesmallen strak tegen het kozijn en zorg dat de freesmal met de aanslagslip strak tegen de onderkant van de bovendorpel zit. Schroef de freesmal set vast met 4 x 30 mm spaanplaatschroeven.

Stap 2: Stel de bovenfrees in op diepte via de freesmallen die u op het kozijn heeft geplaatst. Plaats vervolgens de bovenfreesmachine op een willekeurige freesmal. Vervolgens duwt u de 18 mm freesbeitel in de bovenfrees tot op het kozijnhout en draait de klemknop van de bovenfrees vast. Denk erom dat u de machine hierbij niet aanzet. Daarna houdt u een scharnierblad tussen de diepte-instelling op de bovenfreesmachine.

Stap 3: Nu freest u de inkrozingen in het kozijn. De inkrozingen zijn het ingefreesde gedeelte waar straks het scharnier in komt. Maakt in de tussentijd de inkrozingen schoon en herhaal het freesproces.

Stap 4: Plaats de freesmal set nu op de scharnierzijde van de deur en haak de aanslaglip aan de bovenzijde van de deur. De geleiderrail dient strak tegen de binnenzijde van de deur aan te zitten en vervolgens vastgeschroefd te worden. Als diepte houdt u dezelfde maten aan als bij stap 2.

Stap 5: Frees nu de inkrozingen in op de deur. Ook bij deze stap maakt u de inkrozingen tussentijds schoon en herhaalt u het freesproces.

Stap 6: Schroef de scharnieren vast in de deur en aan het kozijn. Boor altijd even voor zodat u er zeker van bent dat de schroeven mooi recht geplaatst worden. Controleer tot slot nog even of alles soepel draait zonder dat het klemt. 

Freesmal voor sluitplaat en insteeksloten

Als u een nieuwe deur plaatst komt het voor dat u zelf de voorplaat van het insteekslot nog in moet frezen. Hiervoor levert Wovar een speciale freesmal sluitplaat . Sterker nog, wij leveren een universele slotkast freesmal voor de meest gangbare sloten. Deze bestaat uit losse voor en zijplaten welke u naar hartelust kunt samenstellen.

De set zorgt er niet alleen voor dat u de voorplaat van het insteekslot kunt infrezen. Maar ook het cilindergat en het krukgat op de juiste hoogte kunt zeer precies kan frezen. Indien u kiest voor de freesmal set 4-delige combi deal krijgt u een complete freesmal geschikt voor 1200 sloten inclusief verschillende sluitplaten. Ook de insteeksloten en bijpassende sluitplaten en sluitkommen treft u in ons ruime assortiment aan. 

Video: Deur afhangen met freesmal scharnieren

 Scharnier voor freesmal online bestellen

Bent u voornemens om scharnieren in te frezen en zoekt u daarvoor het passende gereedschap? Bestel dan nu alle benodigdheden voor het infrezen van scharnieren, sluitplaten en insteeksloten voordelig bij Wovar! Naast onze vaste lage prijzen garanderen we een razendsnelle levering. Bent u werkzaam in de kozijnenbouw en wilt u een zakelijke bestelling plaatsen? Maak dan eerst een zakelijk account aan, zodat u in aanmerking komt voor extra voordelen, waaronder een vaste zakelijke korting.

Zoekt u naast deze freesmallen ook bijpassende scharnieren of ander deurbeslag? Neem dan eens een kijkje in ons ruime assortiment deur- en raambeslag.