CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Vlonderschroeven

Gebruik bij het plaatsen van uw vlonder deze Wovar vlonderschroeven van RVS 410 kwaliteit. Een vlonder is van zichzelf een investering opzich. Bezuinig daarom nooit op montageschroeven. De schroeven waarmee u uw vlonder monteert krijgen het zwaar te verduren. Hout werkt naarmate het weer verandert. Verzinkte schroeven zijn sterk genoeg om uw vlonder te monteren maar oxideren naar verloop van tijd. Normale rvs schroeven van A2 of C1 kwaliteit oxideren niet maar zijn veel zachter dan verzinkte schroeven. U zult merken dat deze schroeven continu afbreken of de werking van het hout niet aankunnen. Wovar is uw online schroevenwinkel voor RVS hardhoutschroeven. Deze schroeven zijn geschikt voor hardhout vlonderplanken en montage van andere hardhouten planken. Zie naast onze vlonderschroeven rvs410 ook onze verzinkte tuinschroeven met torx aandrijving! Bestel voor 22:00u voor bezorging de volgende dag. Klussen in het weekend, wij leveren vlonderschroeven ook op zaterdag.

Kenmerken Wovar vlonderschroeven

De hoogwaardige Wovar vlonderschroeven zijn van rvs 410 kwaliteit. Deze schroeven oxideren niet en zijn net zo sterk als verzinkte schroeven. De speciale warmtebehandeling maakt de terrasvijzen extra hard. De vlonderschroeven van Wovar worden ook wel terrasschroeven en terrasvijzen in België genoemd. De schroeven beschikken over een extra diepe torx 25 aandrijving. Deze zorgt ervoor dat uw gereedschap niet slipt tijdens het indraaien van de schroef. Uiteraard levert Wovar dit bitje gratis bij elke doos terrasschroeven. De platverzonken kop is aan de onderkant voorzien van freesribben. Hierdoor trekt de schroef hard in het hout dat zorgt voor een mooie afwerking. Monteert u vlak geschaafde vlonderplanken? Gebruik dan de Wovar verzinkboortjes van bijvoorbeeld 4 mm voor een prachtige verzinking van onze terrasschroeven. 

De juiste lengte vlonderschroeven

Doordat de vonderschroeven beschikken over deeldraad worden uw vlonderplanken strak tegen uw onderbalken getrokken. De handige snijpunt zorgt ervoor dat u bij zachte houtsoorten niet hoeft voor te boren. Monteert u hardhouten vlonderplanken? Dan wel even voorboren. Gebruik hiervoor onze 3.5 mm hardhout boortjes . De juiste lengte vlonderschroeven kiest u door de dikte van uw vlonderplank te vermenigvuldigen met 2. U plaatst vlonderplanken met een dikte van 25 mm? Kies dan voor onze (25 x 2 = 50 mm) 5 x 50 mm vlonderschroeven. 

Afstandhouder vlonderplanken

Om uw vlonderplanken op een mooie manier te monteren, zijn de schroeven natuurlijk erg belangrijk. Naast de schroeven, is de afstand tussen de vlonderplanken ook bepalend voor het beeld bij uw vlonder. Scheve planken en verschillende tussenruimtes verpesten een anders mooie vlonder. Zorg voor gelijke tussenruimtes met de Wovar afstandhouders. De afstandhouder is multifunctioneel, dus geschikt voor tussenruimtes van 5, 7, 8 en 10 millimeter. Daarnaast is bij de vormgeving extra aandacht besteedt aan het gebruiksgemak. Hierdoor zal de afstandhouder niet zomaar tussen de vlonderplanken vallen. 

De afstand die u het beste kunt hanteren, verschilt per houtsoort. Wij hebben de meest gebruikelijke afstanden voor populaire houtsoorten op een rij gezet;

  • 5 millimeter: Ipé hout, Padouk hout en thermisch gemodificeerd hout.
  • 7 millimeter: Mukulungu hout, Garapa hout, Bankirai hout en Camaru hout.
  • 8 millimeter: Brede hardhoutdelen vanaf 19 centimeter
  • 10 millimeter: Larikshout, Red Class, geïmpregneerd hout en alle andere naaldhoutsoorten. 

Online vlonderschroeven kopen

U wilt een professionale houten vlonder bouwen? Wovar is het merk met de juiste mix van hoogwaardige kwaliteit en aantrekkelijke prijzen van RVS vlonderschroeven. Bedrijven krijgen extra korting doormiddel van een persoonlijke kortingscode. Zakelijke klant worden? Maak een gratis account aan en ontdek onze vriendelijke prijzen voor A-kwaliteit vlonderschroeven van RVS 410 kwaliteit in 5 x 40 mm 5 x 50 mm, 5 x 60 mm, 5 x 70 mm en 5 x 80 mm. Deze terrasschroeven hebben een Torx kop voor extra grip, snijpunt en vangen werking van hout uitstekend op. Bestel ook andere vlonderbenodigdheden zoals verstelbare terrasdragers en anti worteldoek bij Wovar mee.

Voor hardhoutsoorten zoals eikenhout, Garapa hardhout, Kapur en Red Cedar kiest u altijd voor onze RVS schroeven voor Eiken en Garapa hardhout. Deze zijn speciaal beschermt tegen extreme looizuren. De keuze van de juiste terrasschroeven, ook wel terrasvijzen, zorgt voor een lange levensduur van uw vlonder.

Woont u aan de kust of gaat u een vlonder maken bij een zwembad? Kijk dan bij onze RVS A4 schroeven. Deze zijn extra bestand tegen hoge zout- en chloorgehaltes. 

Wilt u hout verankeren in steen? Kijk dan bij onze slagpluggen of kozijnpluggen. Gaat u een overkapping bouwen? Dan kunt u gebruik maken van onze tellerkopschroeven

Om hout aan een stenen muur te bevestigen, kunt u gebruik maken van onze slagpluggen of kozijnpluggen. Daarnaast levert Wovar een groot aantal handige kleine ijzerwaren, waaronder karabijnhaken en musketonhaken..