CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Schuurpapier

Voor u gaat schilderen, zorgt u ervoor dat het te schilderen materiaal goed opgeschuurd is. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht op het opppervlak en mag dus zeker niet vergeten worden voor u gaat schilderen. Voor het ruw maken van de ondergrond gebruikt u schuurpapapier.

Schuurpapier wordt onderverdeeld in verschillende klasses, gebaseerd op de grootte van de korrel. Hoe lager de korrelgrootte is, hoe groffer het schuurpapier. En andersom geldt dus ook dat hoe lager de korrelwaarde is, des te fijner is het schuurpapier. Voor het meest strakke eindresultaat werkt u altijd van grof naar fijn.

Wovar levert schuurblokken, schuurollen, schuurpads en schildersponzen direct uit voorraad. Hierdoor bezorgen wij schuurpapier in heel Nederland en België binnen 1 werkdag. Kies uit diverse soorten en grofheid.  

Een handige tip voor bij het schuren is om van te voren de ondergrond even te ontvetten. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond schoon wordt en er geen vuil in het materiaal wordt geschuurd. Hiervoor kunt gebruikmaken van onze reinigingsdoekjes. Deze vindt u in de categorie kit accessoires

Korrelgrootte kiezen

Wanneer u begint met verven, is het nodig eerst de ondergrond te schuren. Of u nou een balk, een kast of een kozijn gaat schuren, bij Wovar vindt u de juiste schuurmaterialen om met de hand te schuren. Om de keuze te maken voor het juiste schuurpapier, kijkt u naar de korrelgrootte van het schuurpapier. Deze grootte wordt aangeduid met een getal. Hoe hoger deze is, hoe fijner het schuurpapier is.

De korrelgrootte van schuurpapier is onderverdeeld in de volgende klasses:

  • Grof (korrel 60-80): voor het zwaardere schuurwerk als verwijderen van roest of oude verflagen.
  • Middel-grof (korrel 80-120): voor het opschuren van oude verflagen en fijn schuren voor het schilderen.
  • Fijn (korrel 120-180): voor het opschuren van oude verflagen en tussen lagen in, bijvoorbeeld schuren van grondverf.
  • Zeer fijn (korrel > 200): voor het opschuren tussen verflagen in of het schuren van laklagen. 

Schuurpapier online bestellen

Bestel uw schuurpapier vandaag nog bij Wovar voor een scherpe prijs! En maak gebruik van onze staffelkortingen door grotere aantallen te bestellen.

Hoveniers, klusbedrijven en gelijksoortige ondermeningen in de bouw- en tuinsector profiteren bij Wovar van extra voordelen met een zakelijk account. Zakelijke klanten krijgen zo onder andere een vaste korting, een handige bestelgeschiedenis en een eigen contactpersoon. Meld u zich dus snel aan!

Is schuurpapier niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook eens onze categorie houtbewerking. Zo levert Wovar naast schuurpapier en schildersponzen ook beitels en plamuurmessen. 

Bent u bezig met een overkapping? Vergeet dan niet om onze balkdragers & tellerkopschroeven mee te bestellen. Daarnaast bent u bij Wovar aan het juiste adres voor allerlei soorten olie, zoals bijvoorbeeld houtolie en hardhoutolie.