CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Populaire producten

Borgmoeren

Een borgmoer is een speciale variant van de zeskantmoeren waarbij aan de bovenzijde een nylon ring zit. Deze ring zorgt dat de moer tijdens het aandraaien op een draadeind, slotbout of tapbout heel erg vast komt te zitten, hierdoor voorkomt de nylon draad dat de borgmoer kan lostrillen. Vanwege deze functie hoeft u ook geen veerring te gebruiken om lostrillen te voorkomen, waarbij dit bij een reguliere zeskantmoer wel het geval is.

De borgmoeren voldoen aan DIN-norm 985 en worden geleverd in verzinkt staal met staalsterkte 8.8 en in RVS A2 (ook bekend als RVS 304) kwaliteit in de maten van M3 tot en met M24.

Wanneer gebruik ik een borgmoer?

Een borgmoer wordt veel gebruikt in combinatie met metrische bouten, dit zijn draadeinden, slotbouten, tapbouten en zeskantbouten. U gebruikt een borgmoer in plaats van een standaard zeskantmoer wanneer er kans is dat de bout wordt blootgesteld aan trillingen. Een voorbeeld van zo'n situatie is wanneer u rolluiken bevestigd door middel van een chemische anker, draadeind en een moer. Vanwege dat het rolluik open en dicht gaat en de spanning op het draadeind veranderd ontstaan er trillingen en kan een reguliere zeskantmoer lostrillen, met een borgmoer heeft u hier geen last van.  

Borgmoeren van Wovar beschikken over een hoogwaardige nylon ring. Deze ring zorgt ervoor dat de borgmoer niet los kan gaan. De borgmoeren worden geleverd in sets van 10 of 50 stuks. Wovar levert borgmoeren van verzinkt staal en rvs A2 staal. De verschillende maten variëren van M3 tot en met M24.

De uitvoering van deze borgmoeren is DIN 985. Door de zeskantige vorm heeft u veel grip tijdens het aandraaien van de borgmoeren. Borgmoeren moeten worden aangedraaid met een ringsleutel, steeksleutel, dopsleutel of moersleutel. De juiste sleutelmaat hangt af van de maat van de borgmoer. Het overzicht hieronder helpt u de juiste sleutelmaat te kiezen.

Borgmoer M3 - Sleutel 5.5 Borgmoer M12 - Sleutel 19
Borgmoer M4 - Sleutel 7 Borgmoer M14 - Sleutel 22
Borgmoer M5 - Sleutel 8 Borgmoer M16 - Sleutel 24
Borgmoer M6 - Sleutel 10 Borgmoer M20 - Sleutel 30
Borgmoer M8 - Sleutel 13 Borgmoer M24 - Sleutel 36
Borgmoer M10 - Sleutel 17

Bestellen

Bestel borgmoeren verzinkt of rvs bij Wovar in sets van 10 of 50 stuks. Vergeet niet te profiteren van onze staffelkorting tijdens het bestellen. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account