• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Draad
Voorraad
Prijs
tot

Betonpoeren

Gaat u een schuur, overkapping, carport of andere soortgelijke constructie maken? Deze bouwt u waarschijnlijk op houten palen en betonnen poeren. Om ervoor te zorgen dat uw constructie zo stevig mogelijk staat, is een goede basis erg belangrijk. Als fundering voor uw houtbouw project kunt u het beste gebruik maken van betonpoeren. Dit zijn grote blokken steen welke stevig op hun plaats blijven staan. De beton blokken plaatst u deels in de grond, waarna u een paal op de beton basis kunt plaatsen. Dit vormt een stevig fundament voor iedere constructie.

De (houten) paal bevestigt u vervolgens met een hoogteverstelling, wat een metalen plaat op schroefdraad is. Op een poer blijft uw staander mooi droog en gaat zo langer mee. Betonpoeren komen met de mogelijkheid voor metrisch draad M16 en M20. M16 is voor lichte en normale constructies, M20 voor de grote en zware overkappingen en constructies. 

Bij Wovar koopt u altijd prefab betonpoeren van mooi glad gemaakt beton. Wij bezorgen deze betonnen poeren bovendien in heel Nederland en België binnen 1 werkdag uit eigen voorraad.

13 producten
Sorteren op voorraad
1-13 van de 13 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Betonpoeren zijn gemakkelijk in gebruik en vormen een krachtige fundering voor iedere overkapping en andere constructies. Betonpoeren zijn enorm populair voor overkappingen bij zithoeken in de tuin, maar ook voor carports. Met betonpoeren vormt u een sterke basis voor uw overkapping. Een belangrijke reden om voor betonpoeren te kiezen, is niet alleen de stevigheid, maar ook om houtrot te voorkomen. Doordat u geen houten palen in de grond hoeft aan te brengen, worden de palen minder blootgesteld aan langdurige vochtigheid. Het water kan bij een regenbui helemaal van de paal afstromen, waardoor het hout sneller droog is. Los van de duurzaamheid en kracht zijn betonpoeren ook populair omdat het een unieke uitstraling geeft aan iedere constructie. Het hout van de paal wordt namelijk vroegtijdig onderbroken voor het metaal van het draadeind. Het betonblok op het eind steekt een stukje boven de grond uit, wat mooi wegvalt bij uw stenen of grind. 

Betonnen poeren

De betonnen poeren van Wovar komen in diverse soorten en maten. Zo zit er altijd een geschikte betonpoer voor uw overkapping tussen. Betonpoer overkapping is een fenomeen dat u steeds meer terugziet. Kies voor een betonpoer antraciet of een betonpoer grijs wit. Naast deze twee kleuren, zijn betonnen poeren verkrijgbaar in de lengtes 40 cm, 50 cm en 60 cm. Daarbij zijn de diktes variërend van betonpoer 15 x 15 tot betonpoer 22 x 22 centimeter. Een tussenmaat 18 x 18 is ook mogelijk. Hiernaast heeft u ook de mogelijkheid voor een aflopende betonpoer met afgeronde hoeken. Deze begint boven met een betonpoer 15 x 15 maat, welke afneemt tot poer maat 18 x 18 op de bodem. Onze betonpoeren zijn gemaakt met aandacht voor kwaliteit. Dit betekend dat het beton van hoge kwaliteit is, dus erg stevig. HIerbij maken wij gebruik van glad beton, waar anderen beton met gaten structuur veel verkopen. Dit is echter minder stevig en trekt veel vuil, waardoor de poeren snel lelijk worden.

Hoogteverstelling betonpoer

De hoogte waarmee de paal op uw betonpoer wordt aangebracht is te verstellen. De hoogteverstelling betonpoer bestaat uit een metrisch draadeind samen met een metalen plaat welke u aan de paal vastschroeft. Het draadeind plaatst u in zowel de metalen plaat als de inwendige bout van de betonpoer. Zo draait u de houten paal naar de door u gewenste hoogte. De plaat staat ook wel bekend als stelplaat betonpoer. Dit maakt de poeren overkapping verstelbaar in hoogte. Zo plaatst u uw overkapping altijd op de gewenste hoogte. 

Betonpoeren plaatsen

Om een betonpoer te plaatsen, heeft u een aantal dingen nodig. Als eerste heeft u een goede schep, schop of spade nodig. Hiermee graaft u ruimte voor de betonpoer uit. Hierbij is een handige maatstaaf om aan te houden, de omtrek van de betonpoer maal twee of drie. Zo heeft u voldoende ruimte voor uw betonpoer bijstellen. Werkt u met een zachte ondergrond, dan is het verstandig om een grote tegel onder de betonpoer te plaatsen. Vervolgens stort u een kleine laag ophoogzand rondom de poeren. Wilt u een stevige bevestiging van uw poeren beton, dan is het verstandig om snelbeton te storten. Zo zorgt u voor een muurvaste fundering bij uw overkapping. Zorg ervoor dat uw beton poer goed is uitgelijnd en waterpas staat. Om uw betonpoeren evenwijdig aan elkaar te plaatsen, maakt u gebruik van uitzettouw. 

Paal op betonpoer bevestigen

Terwijl u de betonnen poer in het snelbeton laat uitdrogen, kunt u verder met de paal gereed maken. Hiervoor heeft u een vlinderboor nodig die breder is dan het metrische draadeind. Voor een M16 draadeind neemt u vlinderboren van 18 of 20 mm. Dit gat boort u circa 5 centimeter diep, zodat het draadeind bij het aandraaien ruimte heeft in de paal. De montagegaten van onze betonpoer paalhouder hoogteverstelling zijn 9 mm breed. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van houtdraadbouten M8 x 70. Om deze bouten in uw houten paal te draaien, boort u voor met hardhoutboren 6 mm. Als het snelbeton is uitgehard, kunt u het gat opvullen met ophoogzand en eventueel tegels plaatsen. Nu draait u gemakkelijk de paal op de betonpoer. Nu kunt u verder met de bouw van een overkapping. 

Tip! Om de hoogteverstelling betonpoer precies in het midden te monteren, trekt u diagonale lijnen onder de paal. Het midden is waar u de speedboor in boort. De schroefgaten lijnen zich precies op de diagonalen uit. 

Betonpoeren kopen

Goedkope betonpoeren koopt u bij Wovar! Geniet van scherpe prijzen op hoogwaardige prefab betonpoeren. Geniet van extra goedkope betonpoeren met onze staffelkortingen. Bij afname van vooraf vastgestelde partijen geniet u van hoge kortingen op de aanschafprijs. Voor zakelijke klanten heeft Wovar altijd de mogelijkheid tot aanvullende voordelen. Door een zakelijk account aan te maken genieten bijvoorbeeld bouw- en klusbedrijven, maar ook hoveniers, van extra voordeel. Denk hierbij aan een zakelijke korting en een eigen contactpersoon.