CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Fotoplanken

12 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Fotoplanken

Niks is mooier dan momenten met uw dierbaren, of dit nu een familielid, bekende of huisdier betreft. Om nog lang na te genieten van deze momenten, kunt u foto's maken. Het is leuk om deze foto's dan op een mooie plek tentoon te stellen. Hiervoor maakt u gebruik van bijvoorbeeld een fotoplank. Fotoplanken zijn (lange) planken die u aan de muur bevestigd. Nadat de fotoplank stevig aan uw muur is gemonteert, kunt u deze vullen met al uw favoriete foto's. Plaats de foto's in mooie fotolijstjes, zodat u deze gemakkelijk kunt neerzetten.

Fotoplanken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Welke variant het meest geschikt is, ligt aan de beschikbare ruimte en uw eigen smaak. In de meeste gevallen kiest men voor een houten fotoplank. Een houten fotoplank is relatief gezien goedkoop, stevig en naar wens te bewerken. 

Fotoplank hout

Een fotoplank van hout is de meest populaire vorm van fotoplanken. Kiest u een fotoplank zwart voor in een stoer modern interieur? Of liever de "schone" fotoplank wit voor uw minimalistische interieur. Ook een mix van de fotoplank zwart en fotoplank wit is mogelijk. Houten fotoplanken zijn gemakkelijk op maat te maken. Let hierbij wel op of uw plank is gelamineerd met een folie. In dat geval raden wij af uw plank verder op maat te zagen, omdat u dan een kale plek maakt in uw plank. 

Fotoplank monteren

Fotoplanken monteren is een klus die eigenlijk iedereen kan klaren. Hiervoor heeft u wel een aantal dingen nodig. Afhankelijk van de variant fotoplank die u heeft gekozen, heeft u nodig:

 • Plankdragers (of een ander soort beugel/clip)
 • Fotoplank
 • Spaanplaatschroeven  
 • Nylon pluggen (of hollewand pluggen)
 • Boormachine
 • Betonboren (of hardhout boren)
 • Schroefbits (of een schroevendraaier)
 • Een waterpas
 • Een rolmaat

Wij nemen als voorbeeld een eenvoudige fotoplank, samen met 2 plankdragers. Hiervoor bepaalt u eerst waar de fotoplank komt. Vervolgens tekent u samen met de plankdragers de schroefgaten voor de dragers af op de muur. Deze gaten boort u met uw boormachine en betonboren (of hardhoutboren bij een houten wand). Met de gaten in de muur, kunt u deze vullen met nylon pluggen. Nu kunt u de plankdragers lichtjes vastschroeven aan de muur. Neem een waterpas erbij en kijk of de plankdragers waterpas aan de muur zitten. Wanneer dit het geval is, kunt u deze helemaal vastdraaien en verder met de plank. Hiervoor zult u waarschijnlijk kleinere schroeven nodig hebben, omdat de fotoplank meestal zo'n 2 cm dik is. Wovar heeft hiervoor speciale kleine schroeven, zoals de 3 x 16 mm of 3.5 x 20 mm schroef. Leg de plank op de plankdragers en neem uw kleine schroeven erbij. Draai deze in de plank en geniet van het eindresultaat: uw eigen fotoplank!

Fotoplank bestellen

Gaat u ook aan de slag met fotoplanken? Bestel uw fotoplanken voordelig en snel bij Wovar. Zo bent u zeker van een hoogwaardige fotoplank, tegen een scherpe Wovar prijs. Wilt u meerdere fotoplanken monteren? Let dan even op onze staffelkorting, om te profiteren van extra lange stuksprijzen. Heeft u een bedrijf in de bouw- of klusbranche? Dan heeft Wovar een speciaal zakelijk account voor u! Hiermee komen verschillende bedrijven in aanmerking voor aanvullende voordelen, zoals een zakelijke korting.