CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Sluitplaten en SluitkommenSlotenDeur- en Raambeslag

Filters

Sluitplaten en Sluitkommen

18 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Sluitplaten en Sluitkommen

Sluitplaten en sluitkommen worden gebruikt in combinatie met insteeksloten voor deuren. Een sluitplaat of sluitkom wordt in het kozijn verwerkt waarin de deuren hun sluiting vinden. Doorgaans wordt het oppervlakte van het plaatje nog netjes ingefreesd waardoor deze mooi verdiept liggen. Voor een geschikte bovenfrees, kopieerring en freesmal bekijkt u ons assortiment freesmallen. Los van infrezen is het ook mogelijk om met scherpe houtbeitels aan de slag te gaan. Wovar levert sluitplaten zowel in eenvoudig verzinkte varianten maar ook meer duurzamere RVS sluitplaten treft u bij ons aan.

Sluitkommen zijn van massief gegoten staal en bieden veel bescherming aan de schoten van uw slot. Bovendien zijn deze kommen een stuk inbraakwerender dan de simpele sluitplaten aangezien de schoot volledig omsloten zit met staal. Een sluitkom dient wel volledig ingefreesd te worden in het kozijn, houdt hier dus rekening mee. Bovendien dekt u sluitkommen altijd nog af met een sluitplaat, bij buitendeuren adviseren wij dus zowel een sluitplaat als een sluitkom te gebruiken.

Wij leveren uw nieuwe sluitplaten, sluitkommen, insteeksloten, veiligheidsbeslag en overig deurbeslag in heel Nederland en België. 

Wovar levert een ruim assortiment aan insteeksloten waarbij in veel gevallen de sluitplaat wordt meegeleverd. Dit betreft altijd een verzinkte variant, terwijl het in veel gevallen ook denkbaar is dat u een RVS sluitplaat wenst bijvoorbeeld bij gebruik van veiligheidssloten in buitendeuren en wc-sloten op toilet- en badkamerdeuren. Voor deze sloten hebben wij uiteraard geschikte sluitplaten in ons assortiment. Wij bieden een veelzijdige selectie aan sluitplaten waarbij u varianten aantreft voor loopsloten en dag-nachtsloten. 

Sluitkommen worden in de regel altijd gebruikt in combinatie met veiligheidssloten op buitendeuren. De sluitkommen uit ons assortiment zijn allen voorzien van een SKG keurmerk waardoor deze bijdragen aan de inbraakwering van uw woning. Met een gegoten sluitkom maakt u het inbrekers namelijk een stuk lastiger om uw huis binnen te dringen, het breken in uw kozijn zal met sluitkommen vrijwel een onmogelijk opgave worden.

Wat is een sluitplaat

Sluitplaten zijn metalen platen welke de gaten waar de schoot van uw slot invalt afdekt. Bovendien zijn onze sluitplaten voorzien van een lip welke uw kozijnhout beschermt tegen de dagschoot van het slot. Deze steekt altijd uit het slot en kan door de lip geen beschadigingen aanbrengen aan uw houtlak of kozijnhout. Onze RVS sluitplaten worden doorgaans veel gebruikt in ruimtes waar vocht kan optreden zoals toiletten, badkamers, garages en bij buitendeuren. Terwijl onze populaire sluitplaten zwart worden gebruikt in combinatie met zwart deurbeslag en insteeksloten welke een zwarte voorplaat hebben.

Het ombuigen van de lip doet u het beste met een kunststof of metalen hamer. Hiermee tikt u, nadat u de sluitplaat heeft bevestigd, de lip om het kozijn hout. Hierdoor zal de schoot van het slot niet rechtstreeks tegen uw kozijn aankomen maar wordt deze opgevangen door de metalen lip.

Draairichting deur bepalen

Veel sluitplaten en sluitkommen zijn universeel toepasbaar, dat wil zeggen dat ze zowel links als rechts op het kozijn geplaatst kunnen worden. Bij sommige varianten ziet u in de titel toch links of rechts staan, die varianten zijn specifiek voor links of rechts draaiende deuren. De sluit- en draairichting bepalen doet u aan de hand van onderstaand stappenplan;

Stap 1: Ga aan de kant van de deur staan waar u de scharnieren kan zien zitten.
Stap 2: Kijk aan welke kant de scharnieren zitten. Zitten deze links? Dan betreft het een linksdraaiende deur. Wanneer de scharnieren aan de rechterkant zitten, dan heeft u te maken met een rechtsdraaiende deur.
Stap 3: Vervolgens dient u te bepalen aan welke kant de deur sluit, dit is de tegenovergestelde kant van de draairichting. Linksdraaiende deuren sluiten aan de rechterkant, u heeft in die situatie dus een sluitplaat rechts nodig. 

Los van de sluitrichting is het ook belangrijk om de PC maat te bekijken. De PC-maat is de hart-op-hart afstand van krukgat tot cilinderslot en kennen wij doorgaans in een PC55 en PC72 maat. 

Wat is een sluitkom

Sluitkommen zijn een stuk veiliger dan sluitplaten, dit is ook de reden dat sluitkommen vaak een SKG keurmerk krijgen. Enkel hang- en sluitwerk van de zwaarste categorie met hoge inbraakwering krijgt een dergelijk keurmerk. Sluitkommen worden gebruik in combinatie met veiligheidssloten voor buitendeuren en worden afgewerkt met een sluitplaat. De sluitkommen dienen volledig ingefreesd te worden in het kozijn. Geschikt materiaal voor het frezen treft u aan in onze categorie freesmallen. 

Sluitkommen worden vervaardigd uit een massief stuk metaal waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, de schoot volledig beschermd wordt door een omsluitende kom. Hierdoor is het simpelweg inbreken door het kozijn te forceren uitgesloten. U kunt dus wel nagaan waar dat keurmerk vandaan komt, we spreken hier over zeer inbraakwerend sluitwerk! Combineer uw sluitkommen wel altijd met veiligheidsbeslag, veiligheidssloten en cilindersloten met een SKG keurmerk. Zo sluit u met een gerust hart uw woning af. 

Sluitplaten en sluitkommen bestellen

Bestel uw hang en sluitwerk bij Wovar voor de scherpste prijzen. Wij leveren heel Nederland en België uit eigen ruime voorraad. Hierdoor heeft u uw bestelde producten vaak de volgende dag al in huis! Combineer uw bestelling van sluitplaten en sluitkommen met onze populaire deurbeslag zwart zoals veiligheidsbeslag, insteeksloten, deurknoppen, deurbeslag op schild en wc-deurbeslag voor toilet en badkamerdeuren. Bij Wovar vindt u het allemaal tegen de beste prijs. Bij grotere afnames profiteert u bovendien van een extra staffelkorting, zo voorziet u meerdere kozijnen van nieuwe sluitplaten na bijvoorbeeld het schilderwerk te hebben vernieuwd.

 Onze zakelijke klanten, waaronder bouwbedrijven en hoveniers, genieten van meer voordelen met een zakelijk account. Zo'n account is gratis aan te maken en geeft u toegang tot een handig orderoverzicht, biedt u contact via een vast contactpersoon en als klap op de vuurpijl ontvangt u een extra zakelijke korting op al uw aankopen.