• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Wandplanken

Wandplanken komen steeds vaker terug in het interieur van woningen, maar ook bedrijfspanden. Dat wandplanken zo enorm populair zijn, komt doordat de planken zo enorm breed toepasbaar zijn. Wandplanken zijn bruikbaar om uw spullen op te bergen, maar ook tentoon te stellen. De wandplanken hebben dus niet alleen een praktische functie, maar dienen ook als decoratie. Wandplanken combineert u met verschillende bevestigingsmaterialen. Een populaire manier om wandplanken aan uw muur te maken, is met behulp van onze plankdragers. Met behulp van plankdragers blijven uw wandplanken stevig aan de muur zitten. 

Wandplanken moet u niet verwarren met legplanken. Legplanken combineert u met een wandrailsysteem, waarbij u planken boven op een plankhouder plaatst. In sommige gevallen kunt u wandplanken ook als legplanken gebruiken. De afmetingen van de plank bepalen of uw plank geschikt is als legplank. 

Wandplanken bevestigen

Wilt u een zwevende plank aan uw muur bevestigen? Dan neemt u een dikke legplank en combineert u deze met onze blinde plankdragers. Deze dragers voor wandplanken zijn niet alleen ijzersterk, maar na montage ook niet meer zichtbaar voor het oog. Doordat u een pen in de plank plaatst, ziet u geen plankdrager die onder uw plank uitsteekt. 

Wandplanken hout

Wandplanken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De meest populaire variant is de wandplank hout. Deze houten plank is sterk, relatief goedkoop en zal een lange tijd meegaan. Ook bij de montage van plankdragers aan uw wandplank hout ervaart u het gemak van deze variant. 

Wandplanken industrieel

Twee populaire trends voor het interieur van uw woning of pand zijn zwarte elementen en grove materialen. Deze twee aspecten zijn erg goed te combineren bij wandplanken industrieel. Hiervoor neemt u wandplanken industrieel, dus van grof (donker) hout. Deze wandplanken industrieel combineert u met onze plankdragers industrieel. Deze industriële plankdragers zijn verkrijgbaar met een prachtige zwarte poedercoating. 

Wandplank decoratie

Om u alvast wat inspiratie te geven, bieden wij een aantal voorbeelden waarvoor wandplanken gebruikt worden. Wandplanken kunt u gebruiken als fotoplank. In dit geval stelt u foto's van bijvoorbeeld uw dierbaren tentoon voor uzelf en uw bezoekers. Leest u graag boeken? Ook dan biedt een wandplank uitkomst. In dat geval gebruikt u de wandplank als een boekenplank. Heeft u een keuken waar u enkele voorwerpen neer wilt zetten, zoals bussen met voorraad? Dan gebruikt u de wandplank als een voorraadplank. Voor een werkplaats kunt u de wandplank gebruiken als gereedschapsplank. Kortom; de mogelijkheden met een wandplank zijn eindeloos!