Wovar bevestigt het, keer op keer!
Filters uitklappen:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Trespa schroeven

De montage van Trespa-platen kan op twee manieren: lijmen en schroeven. De stevigste optie is om Trespa-platen te monteren met de Trespa-schroeven van Wovar. Trespa-platen kunnen veel wind vangen. Als u lijm gebruikt zonder genoeg contactoppervlakte kan de Trespa-plaat losraken. Wovar levert Trespa-schroeven in wit en zwart. De rvs Trespa-schroeven worden geleverd in lengtes variërend van 25 tot 50 mm. Door de brede bolkop hebben de Trespa-schroeven van Wovar een hoog klembereik. Dat zorgt voor een ijzersterke constructie.

Wovar biedt Trespa-schroeven in het zwart (RAL 9005) en in het wit (RAL 9010). De schroeven voor Trespa-platen hebben een standaard dikte van 4.8 mm. Trespa-schroeven worden ook wel gevelschroeven genoemd. Door het roestvrij staal oxideren de schroeven niet. Daardoor hebben de Wovar Trespa-schroeven een jarenlange levensduur. De Trespa-vijzen beschikken over een Torx 20-aandrijving. Die zorgt voor extra grip en een optimale krachtoverbrenging. De Wovar Torx 20-bits passen perfect op Wovar Trespa-schroeven. Vergeet ze daarom niet mee te bestellen.

Trespa-schroeven voorboren

Bij de montage van Trespa-platen wordt altijd 1 schroefgat aangehouden als centraal punt. Dat bevindt zich bij een oneven aantal schroeflijnen in het midden van de plaat. Bij een even aantal schroeflijnen kiest u voor een centraal punt in het midden van de langste kant. De Trespa-schroef die u kiest als centraal punt zorgt voor een perfect positionering van uw Trespa-platen. Boor deze schroef daarom voor met een hardhoutboor 5 mm. De overige schroefgaten boort u voor met een 8 mm dikke hardhoutboor. Dat geeft de plaat kans om uit te zetten.

Trespa-schroeven monteren

De platen moeten gemakkelijk kunnen werken onder de brede kop. Draai de Trespa-vijzen daarom niet te strak. Handvast vastdraaien is voldoende. Zorg ervoor dat de schroeven zo veel mogelijk in het midden van de onderliggende constructiebalken geschroefd worden. De onderconstructie voor de montage van Trepsa-platen moet van duurzaam hout zijn gemaakt. Doordat de Trespa-schroeven gemaakt zijn van rvs staal kunnen looizuren die in hardhout zitten de schroeven niet aantasten. Als u gebruik maakt van een hardhouten onderconstructie raden wij aan om hierin voor te boren met een hardhoutboortje van 3.0 mm dik.

De minimale afstand van de schroefgaten en plaatrand is 2 cm. De maximale plaatrandafstand van de montagegaten voor 6 mm dikke Trespa-platen is 6 cm, bij 8 mm dikke Trepsa-platen 8 cm en bij 10 mm Trespa-platen 10 cm.

Trespa-schroeven online bestellen

Bestel Trespa-schroeven gemakkelijk en snel online bij A-merk Wovar voor de scherpste prijs! Profiteer van onze stapelkorting en bestel minimaal 5 dozen van 100 stuks. Bedrijven krijgen extra voordeel bij Wovar. Meld uw bedrijf hier aan en ontvang een persoonlijke kortingscode.