CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Populaire producten

Dak en Gevel

Bent u op zoek naar een goede betrouwbare firma voor uw dak of gevel van uw huis? Ook bij Wovar bent u aan het juiste adres. Wovar heeft het complete plaatje in het assortiment, zo hebben wij een geschikte oplossing voor al uw werkzaamheden aan uw dak of gevel. Wij bieden hoogwaardige oplossingen aan voor uw dakbedekking, moderne oplossingen voor uw gevelbekleding en hebben wij de beste isolatiematerialen in het assortiment om uw huis (zelf) van binnen te isoleren.

Ook bieden wij hoogwaardig dakmateriaal en afdichtingsbanden aan om uw dak of gevel waterdicht af te werken, dakgoten van de hoogste kwaliteit. Ten slotte hebben wij het juiste bevestigingsmateriaal om dit allemaal te realiseren in het assortiment zoals diverse schroeven, nagels en kitten of lijmen.

Dakbedekking

Een goed dak bouwen begint met een goede voorbereiding en het kiezen van de juiste materialen. Voor een plat dak hebben wij onze handige EPDM Pakketten waarin alles zit wat u nodig heeft of als u een wat meer budgetvriendelijke en traditionelere optie wilt kiezen dan kiest u voor Wovar dakleer. Werk hiermee het dak af met onze hoogwaardige aluminium daktrimmen (beschikbaar in diverse kleuren en maten) of de aluminium L-Profielen.

Ook voor een schuin dak kunt u gewoon bij Wovar terecht, zo hebben wij dakpanplaten die een zeer lange levensduur hebben, eenvoudig te monteren zijn en uw woning of tuinhuisje een zeer luxe uitstraling geeft. Dakshingles in diverse kleuren en vormen als elegante oplossing en zeer handige polyester golfrollen die u eenvoudig monteert. 

Dakmateriaal

Voor het waterdicht maken van uw dak hebben wij EPDM loodvervanger die u eenvoudig plaatst met de zelfklevende butyl lijmlaag en dankzij de flexibele eigenschappen van EPDM eenvoudig perfect naadloos laat afsluiten op uw dak. Voor uw nokvorst of hoekkeper hebben wij hoogwaardige ondervorsten in het assortiment. Deze band voorkomt dat bladeren, sneeuw en regen onder de nokvorst of hoekkeper komt en zorgt voor een goede ventilatie dankzij de ventilatiegaten. Daarnaast zit er aan de onderzijde zelfklevende butylstrips. De ondervorst is gemaakt van aluminium en dankzij het motief zeer goed buigzaam wat zorgt voor een perfecte pasvorm op uw dak.

Voor het waterdicht maken van kozijnen en funderingen hebben wij onze DPC folie wat zeer eenvoudig te verwerken is en zeer goed bestand is tegen alkalische elementen die in de grond voorkomen.

Dakfolie & Gevelfolie

Voor u gevel biedt Wovar ook handige oplossingen, zo hebben wij handige UV werende gevelfolie van een hoge kwaliteit voor open gevelbekleding. Deze folie is geschikt als dampopen waterkering achter een open gevelbekleding. Deze is verkrijgbaar bij ons in volle rollen van 1.5 meter breed en lengtes van 25 meter of 50 meter. Wij hebben de reguliere Uv-werende gevelfolie en een zelfklevende variant. Het unieke aan onze Uv-werende gevelfolie is dat deze KOMO gecertificeerd is en dus van de allerhoogste kwaliteit.

Voor gesloten daken en gevels hebben wij geschikte dampopen-folie als onderlaag in het assortiment. Deze kunt u gebruiken voor daken met een helling vanaf 25 graden. De dampopen-folie komt in volle rollen van 1.5 meter breed in lengtes van 25 meter en 50 meter. Ook deze is KOMO gecertificeerd en komt in een reguliere en zelfklevende variant.

Ten slotte hebben wij bouwfolie in het assortiment waarmee uw klus die niet helemaal af is, waterdicht en stofdicht kan worden afgesloten. Hierdoor kunt u de volgende dag met een gerust hart weer verder klussen. Onze bouwfolies komen in 2 diktes, diverse breedtes op volle rollen van 50 meter lang. 

Dakgoten

Iedere woning is voorzien van dakgoten. Op deze manier regelt u een goede afwatering van het regenwater bij uw woning. Wanneer u geen dakgoten zou gebruiken, stroomt het water rechtstreeks van het dak, wat voor wateroverlast zorgt. Een goede dakgoot is daarom een belangrijk onderdeel van een woning. Voor overkappingen, carports en schuren is dit niet veel anders. Voorzie uw overkapping daarom van een goot oplossing van Wovar. U kunt kiezen uit moderne gecoat stalen goten, verzinkte goten en diverse kunststof goten.

Afdichtingsband

U kent vast wel het gezegde 'een goed begin is het halve werk', echter is een klus pas volledig af wanneer alles tot in de puntjes is geregeld. Een perfecte lucht- en waterdichte afwerking hoort hierbij. Hiermee is het resultaat niet alleen veel mooier, maar verhoogd een perfecte lucht- en waterdichte afwerking de levensduur en voorkomt dit warmteverlies. Aangezien warmteverlies de grootste boosdoener is van een hoog energieverbruik zorgt een goede afdichting ook voor een lagere energierekening.

Bij Wovar leveren wij diverse soorten afdichtingsband, zo hebben wij ter bescherming van uw nieuwe gevelfolie tengelband in het assortiment. Deze komt tussen uw nieuwe folie en de tengels (vandaar de naam) om de folie te beschermen tegen de zuren en chemicaliën die van nature in het hout komen. Ook hebben wij als veelzijdige allround tape butylband die u voor vele doeleinden kunt gebruiken zoals voor diverse afdichtingen en reparatie werkzaamheden die luchtdicht en waterdicht moeten zijn. Deze is ook te gebruiken voor sanitair en elektra. Onze butylband komt in 3 breedtes op rollen van 10 meter.Ten slotte hebben wij nog compressieband om kieren of naden te dichten rondom uw kozijnen om zo tocht tegen te houden. Onze compressieband komt in verschillende breedtes en diktes en zwelt op tot maximaal 5x de oorspronkelijke breedte.

Aluminium profielen

Aluminium profielen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De bekendste vormen zijn daktrimmen en aluminium L-Profielen. Daktrimmen gebruikt u om uw dakfolie af te werken aan de zijkant. Dit is de zichtbare rand aan de zijkant van uw dak of overkapping. Deze dakrand ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een waterdichte aansluiting waardoor uw dakfolie op zijn plek wordt gehouden. De daktrim is verkrijgbaar in lange rechte stukken, maar ook als daktrim hoek. Voor de liefhebber is de daktrim ook verkrijgbaar als kraaltrim. Kraaltrimmen zijn aluminium daktrimmen met kraal, een ronde afwerking. Om uw dakfolie, dakleer en loodvervanger stevig aan te brengen bij de randen, maar ook bij aansluitingen aan een woning, gebruikt u profielen. De aluminium profielen komen voor deze toepassing als L-profiel en U-profiel. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet en zwart te verkrijgen in diverse maten.

Isolatie

Waarschijnlijk met de recentelijke 'energiecrisis' en de daaropvolgende nieuwsartikelen heeft u de laatste tijd genoeg gehoord over energieprijzen en hoe het isoleren van uw woning u hiermee kunt helpen.

Er zijn verschillende manieren om onder anderen uw woning goed te isoleren, bij Wovar hebben wij diverse artikelen om isolatie in uw woning aan te pakken. Zo hebben wij isolatie voor uw dak en gevel zoals isolatiefolie, spouwankers voor uw muren en koppelstrips voor gevelisolatie. Ook hebben wij diverse isolatie voor speciaal voor binnen zoals radiatorfolie en tochtstrips, u kunt deze vinden in onze categorie isolatiemateriaal