CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
TraprenovatieDeur- en Raambeslag

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Traprenovatie

Bent u van plan een traprenovatie uit te voeren? Wovar levert diverse onderdelen voor het renoveren van een trap. Zo heeft Wovar overzettreden, stootborden, trapprofielen en een handige trapspin om de treden op te meten. De trap onderdelen zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Kies bijvoorbeeld de overzettreden uit de maten 100 x 30 cm of 130 x 38 cm. De kleuren van de traprenovatie onderdelen die beschikbaar zijn, zijn licht eiken, grijs eiken, beton lichtgrijs of beton antraciet. U bent bij Wovar aan het juiste adres voor het kopen van uw traprenovatie producten!

Trap renoveren

Traprenovatie is een essentiële stap om uw oude, versleten trap nieuw leven in te blazen en uw interieur een frisse uitstraling te geven zonder de kosten van volledige vervanging. Het proces begint vaak met het meten van de trap, waarbij een handige trapspin kan helpen om nauwkeurige metingen te verkrijgen. Vervolgens kiest u overzettreden en stootborden die bij het interieur passen. Het installeren van overzettreden is meestal vrij eenvoudig, omdat ze over de bestaande treden kunnen worden geplaatst. Het resultaat is een vernieuwde trap die niet alleen stijlvol is maar ook duurzaam en kosteneffectief, wat een waardevolle toevoeging kan zijn aan de ruimte.

Overzettreden en stootborden trap

Overzettreden vormen een aanzienlijk aandeel in dit proces, omdat ze eenvoudig over uw bestaande treden kunnen worden geplaatst, waardoor ze er als nieuw uitzien en aanvoelen. Stootborden zijn een andere belangrijke overweging, omdat ze de ruimte tussen de treden bedekken en een naadloze afwerking bieden. Een trapprofiel is de finishing touch bij traprenovatie. Hiermee verbetert u niet alleen het uiterlijk van uw trap, maar zorgt het ook voor extra veiligheid, omdat het profiel meer grip geeft. Daarnaast heeft u minder last van slijtage, wat het een duurzame keuze maakt. En vergeet de trapspin niet, een handig hulpmiddel om nauwkeurig de maat van de bestaande trede over te nemen om vervolgens de overzettrede de juiste vorm en maat te geven. Met deze elementen kunt u uw trap transformeren tot een stijlvolle en duurzame blikvanger in uw huis. 

Stel zelf je trap samen

Het zelf samenstellen van een trap biedt de mogelijkheid om een unieke en op maat gemaakte trap te creëren die perfect past bij uw interieur en functionele behoeften. Als u een bestaande trap wilt opknappen, kunt u kiezen voor overzettreden. Deze maakt u op maat met behulp van een trapspin en worden over de huidige treden heen geplaatst. Denk daarbij na over de stijl van de trap en pas deze aan aan uw persoonlijke voorkeur. Zo kunt u voor een industriële trap met betonlook gaan of een moderne trap met licht eiken overzettreden.

Het uiteindelijke resultaat van het zelf samenstellen van een trap is een functionele toevoeging die perfect bij uw huis past. 

Stel zelf je trap samen

Om een handje te helpen hebben we een stappenplan gemaakt waarin staat wat u moet doen om zelf uw trap te bekleden met overzettreden en stootborden met behulp van een trapspin. Hieronder staat de beknopte versie:

Stap 1: Voorbereiden: Tapijt, nietjes of lijmresten verwijderen, trap schoonmaken en schuren.

Stap 2: Juiste maat overzettreden bepalen.

Stap 3: Bepalen of er stootborden en trapprofielen nodig zijn en in welke kleur.

Stap 4: Bestelling plaatsen, vergeet de trapspin niet!

Stap 5: Trapspin gebruiken, meet hiermee de treden op.

Stap 6: Maat en vorm aangeven op overzettrede en vervolgens op maat zagen en passen op de huidige treden.

Stap 7: Stootborden op maat zagen en vastlijmen met high tack kit

Stap 8: Vastlijmen overzettreden.

Stap 9: Plaats de trapprofielen op de overzettreden voor extra grip en stevigheid.

Stap 10: Vervangen van trapleuninghouders. (Optioneel)

Voor het uitgebreide stappenplan verwijzen we u naar de blog over het zelf bekleden van een trap. Hier staat alles in detail uitgelegd, inclusief foto’s.

Traprenovatie onderdelen kopen

Het kopen van traprenovatie onderdelen bij Wovar is een goede keuze voor wie zijn trap wil vernieuwen. Wovar biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige materialen en accessoires voor traprenovatie, waaronder overzettreden, stootborden, trapprofielen en trapspinnen. Deze producten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, materialen en kleuren, zodat u uw traprenovatie perfect kunt afstemmen op uw interieur. Bovendien staat Wovar bekend om zijn kwaliteit en klantenservice, wat betekent dat u kunt rekenen op hoogwaardige producten en deskundig advies bij elke stap van uw traprenovatieproject.

Voor overige benodigdheden voor het renoveren van een trap, kunt u een kijkje nemen in de categorieën high tack kit, handzagen, veerklemmen en trapleuninghouders.