• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Kleur
Hoogte
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Raamhorren

Met een raamhor zorgt u op een eenvoudige manier voor frisse lucht in uw woning zonder vervelende vliegen en andere insecten in huis te halen. Het insectengaas laat frisse, koele lucht in uw woning, maar blokkeert de doorgang voor dit ongedierte. Horren voor ramen zijn populair aangezien de montage eenvoudig is en u de rolhorren eenvoudig zelf op maat maakt. Door het moderne design van de horren voor ramen zijn ze bovendien eenvoudig te integreren in uw interieur. Houd er rekening mee dat u onze rolhorren in de zogenaamde ´dag´ van het kozijn plaatst. Op deze manier heeft u een volledige blinde montage en ziet u geen lelijke schroefgaten. Het inkorten en op maat maken van de rolhorren is zeer eenvoudig en voor eenieder goed uit te voeren, lees de uitgebreide instructie onderaan deze pagina goed door voor alle tips!

Wovar levert horren voor ramen en hordeuren in heel Nederland en België uit eigen voorraad.

8 producten
Sorteren op voorraad
1-8 van de 8 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Raamhorren 

Uw nieuwe horren voor ramen monteert u eenvoudig op naar buiten openslaande ramen en uitzetramen. Hierbij is het belangrijk om te vertellen dat onze rolhorren enkel te gebruiken zijn voor montage in de dagkanten van het raam. U maakt onze rolhorren zelf op maat door een aantal eenvoudige stappen te doorlopen. Uiteraard leveren wij een handige montagehandleiding bij elk product mee. Ook zijn alle bevestigingsmaterialen inbegrepen om de montage te kunnen uitvoeren. 

De rolhorren voor ramen zijn goed te gebruiken op vrijwel alle naar buitendraaiende ramen. De rolhorren voor ramen dient u te combineren met telescopische raamuitzetters bij draairamen of wegdraaibare raamuitzetters voor steekramen. De traditionele raamuitzetters steken altijd vanuit het kozijn naar binnen toe, hier ondervindt uw nieuwe rolhor voor ramen hinder van. Kies dus altijd voor de juiste raamuitzetters bij uw nieuwe rolhor. Wij adviseren bij elk product welke raamuitzetters u kunt gebruiken in combinatie met de kleur van uw nieuwe raamhor voor een mooi eindresultaat.

Vliegenhor voor raam

Met een vliegenhor voor uw ramen zorgt u ervoor dat muggen niet meer via uw openstaande ramen naar binnen kunnen vliegen. Daarnaast is dit systeem sterk genoeg om ook vogels buiten te houden. De sterke, maar lichtgewicht aluminium profielen zorgt voor een solide basis voor het horrengaas. Deze profielen zaagt u eenvoudig op maat met een ijzerzaag waardoor het inkorten van uw rolhorren een eenvoudige opgave is. Uiteraard leveren wij een handige en duidelijke gebruiksaanwijzing bij elke raamhor mee. Daarnaast is hieronder ook te lezen hoe het inkorten in zijn werk gaat.

Raamhor op maat maken

Met een goede en bovenal scherpe ijzerzaag is het heel eenvoudig om de raamhor op maat te maken. U zult merken dat het afkorten van de profielen een kleine ingreep is waardoor u optimaal kunt genieten van uw nieuwe rolhor. Voordat u begint met het op maat maken van de rolhorren, is het belangrijk dat u de dagmaat van de ramen opmeet. Uw rolhor maakt u namelijk met de profielen vast in de dagmaat. De rolcassette hangt u eveneens middels speciale clipjes vast in de dagkant van het kozijn. Meet de dagmaat zowel boven, in het midden als onderin van links naar rechts. De afmeting waarmee u aan de slag gaat met het inkorten van uw rolhor, is de kleinste van de zojuist opgemeten afmetingen.

Dagmaten opmeten raamhor

Nu u de juiste maat heeft opgemeten is het zaak om de rolcassette, waar de vliegenhor opgerold in zit, op maat te maken. U neemt de afdekkap aan de rechterkant van de rolhor af middels 2 schroefjes los te draaien. Vervolgens meet u vanaf de linkerkant van de cassette de juiste maat op die u zojuist heeft opgemeten en trekt hier 8 mm vanaf. Laat het vliegengaas volledig opgerold in de cassette zitten en zaag met een scherpe ijzerzaag zo recht mogelijk door de rolcassette, het vliegengaas en het onderprofiel heen. Vervolgens maakt u de zaagsnede netjes met een ijzervijl en plaatst het afdekkapje weer terug op de cassette. De rolcassette mag maximaal worden ingekort naar 60 cm breed zodat het oprolmechanisme van de rolhor niet wordt beïnvloed.

Hor raam plaatsen

Nu u de rolcassette op de juiste maat heeft gemaakt, is het tijd om ook de zijgeleiders in te korten. Dit doet u door de hoogte van de dagkanten links en recht op te meten. Van deze afmetingen haalt u zowel op het linker- als het rechterprofiel 48 mm af. Dit is de maat waarop de beide profielen in zijn te korten. Door 48 mm van de totale hoogte maat af te halen, zorgt u voor ruimte boven de zijgeleiders voor de rolcassette van de raamhor. Over de lengte van deze zijgeleiders boort u met een 4 mm hardhoutboor 2 gaatjes per profiel. Hier schroeft u straks de schroeven in voor een blinde bevestiging. Met de speciale eindkapjes in de zijgeleiders zorgt u voor een eindpunt van het vliegengaas. Deze clips zullen het onderprofiel van het vliegengaas vasthouden, zodat de rolhor in een uitgerolde positie blijft zitten. Let er hierbij op dat er een aparte clip voor de linker- en de rechterkant is. Bekijk altijd goed de handleiding, is ons advies.

Nu u alle onderdelen van uw raamhor op maat heeft gemaakt, is het tijd om de rolhor te plaatsen in de dagkant van het kozijn. Met speciale clipjes hangt u het oprolmechanisme van de raamhor op in de dagkant van het raam aan de bovenzijde. Uiteraard leveren wij de benodigde schroeven én bijpassende pluggen mee voor wanneer u een betonnen of gemetselde dagkant heeft. Vervolgens plaatst u de linker- en rechter zijgeleider aan de dagkant van het raam en zorgt dat deze netjes waterpas zitten. Boor de gaten voor de pluggen, indien van toepassing, met een 6 mm betonboor voor een goede bevestiging.

Rolhor raam bestellen

De raamhorren uit ons assortiment Deur- en raambeslag zijn perfect zelf op maat te maken. Hiermee voorkomt u dat u, vaak peperduur, maatwerk producten in huis moet halen. Door de simpele stappen uit de handleiding te volgen, is dit voor iedereen perfect uit te voeren. Bestel handige toebehoren, zoals gereedschap en boortjes eenvoudig mee en combineer indien gewenst met nieuwe deurklinken en deurbeslag voor een mooi matchend interieur.

Bestel uw nieuwe horren bij Wovar en wees zeker van snelle levering uit eigen voorraad. Heeft u meerdere dezelfde horren nodig? Dan profiteert u van een aantrekkelijke staffelkorting al vanaf 5 stuks per afmeting. Voor zakelijke klanten, zoals klussenbedrijven en timmermannen, bieden wij de mogelijkheid om een zakelijk account aan te maken. Met een dergelijk account genieten de zakelijke klanten van een vast kortingspercentage op alle aankopen.