• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Een deurframe verwijderen is zo gedaan. Een ijzeren deurframe van Wovar zit namelijk vast met 2 of 3 ophangogen. Deze ophangogen bestaan uit een bout en een moer, zo draait u het ophangoog gemakkelijk vast en los. Denk er bij het verwijderen van de deur wel aan om de deur zelf te ondersteunen, zodat het gewicht van de gehele deur niet op 1 ophangoog terechtkomt. Na het verwijderen van de poort, kunt u de ophangogen van de duimen afhalen. 

Een ijzeren deurframe vervangen is makkelijker dan u denkt. Hierboven staat al beschreven hoe u een poortframe verwijdert. U kunt een nieuw poortframe eigenlijk op dezelfde manier weer ophangen. Zorg ervoor dat u over de juiste maat duimen beschikt voor de ophangogen. Plaats het poortframe met de ophangogen over de plaatduimen heen en zet de ophangogen goed strak vast me het moer en bout systeem. Hebt u een poortframe met 3 ophangogen? Dan kunt u het derde, meestal middelste, ophangoog ook ondersteboven plaatsen, na het plaatsen van de poort. Dit maakt het onmogelijk om het poortframe van de ophangogen af te tillen.

Een deurframe met hout bekleden is eenvoudiger dan u denkt. Zorg voor de juiste maat schroeven welke bij de dikte van het hout past. De schroeven dienen namelijk door het hout in het frame te boren. Dit kunt u doen met onze zelftappende schroeven, welke zijn voorzien van een boorpunt. Wij raden onze zelftappende schroeven 4.2 x 25 of 4.2 x 32 mm aan. Bij 1.6 en 1.8 cm dikke planken gebruikt u 25 mm lange schroeven. Bij dikkere planken gebruikt u 32 mm lange schroeven. Met verzinkte schroeven weet u zeker dat u in 1 keer door de plank in het frame kunt boren. Met RVS schroeven is het aan te raden om het frame toch heel lichtjes voor te boren om knappende schroeven te voorkomen. U kunt zelf de afstand tussen de planken bepalen en zo de doorkijk van de deur afstellen.

Bij Wovar kunt u terecht voor deurframes van 155 cm hoog, waarbij de planken verticaal worden geplaatst en boven en onder het frame uitsteken. Het deurframe van 190 cm hoogte kunt u horizontaal bekleden. Verder variëren de deuren in de breedte van 90 cm tot 150 cm. Zo kunt u dus ´normale´ maten deuren plaatsen, maar ook zeer brede. Tevens kunt u bij ons ook terecht voor een zwartgekleurd poortframe. 

Een deurframe kunt u plaatsen met behulp van de meegeleverde ophangogen. Let op, u dient dus zelf de passende plaatduimen bij te bestellen. Welke plaatduimen erbij passen staat beschreven op de productpagina´s zelf. Het poortframe kunt u met de ophangogen dus op de plaatduimen plaatsen. Draai het moer en bout systeem goed aan en uw poortframe zit op zijn plek. 

U kunt een deurframe zelf beschilderen in de gewenste kleur. We raden dan aan het volgende te doen. Schuur allereerst het frame en behandel deze vervolgens met een universele primer voor. Wanneer het stalen frame droog is, goed vet- en stofvrij, dan kunt u aan de slag met een metaallak.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Poortbeslag

Poortbeslagsets 

Wilt u zelf een tuindeur- of poor maken? Dan bieden de poortbeslagsets van Wovar een goede oplossing! De sets zijn voorzien van hengen, plaatduimen, heksluitingen, houtdraadbouten, slotbouten, tuinschroeven en hardhoutboren. De sets zijn compleet met bevestigingsmaterialen en u hoeft verder dus niets bij te bestellen. U kunt de schroefgaten voorboren met de meegeleverde hardhoutboren, boor niet helemaal door het hek heen!

Poortbeslag kopen

Bestel A-merk kwaliteit poortbeslag van Wovar direct met scherpe prijzen. Groen- en bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers krijgen bij Wovar extra voordeel. Onze zakelijke klanten krijgen een persoonlijke zakelijke korting op het gehele assortiment. Maak een zakelijk account aan om direct te profiteren van alle zakelijke voordelen die Wovar te bieden heeft. 

Is poortbeslag niet helemaal wat u zoekt? Bekijk hier ons volledige aanbod poort- en hekbeslag. Zoekt u ook tuindeursloten? Bekijk dan ook onze tuinsloten, poortsloten en cilindersloten voor tuindeuren.