• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

De bevestigingspunten voor een schaduwdoek kunnen zowel in muren als in palen worden geplaatst. Gebruik een keilbout voor een stenen of betonnen muur en een oogplaat voor een houten wand of paal. U kunt het schaduwdoek, welke op elke hoek is voorzien van een bevestigingsring, aan het bevestigingspunt ophangen met karabijnhaken, spanschroeven en RVS kettingen. Met een karabijnhaak koppelt u het schaduwdoek makkelijk vast en los. Met een spanschroef kunt u het doek goed strak spannen. Om de overige afstand tussen het schaduwdoek en het bevestigingspunt te overbruggen kunt u een RVS ketting gebruiken. 

U kunt bij schaduwdoeken beter een te klein dan een te groot doek kopen. Een te groot doek is namelijk lastiger op te hangen. Houd bij het meten van de grootte van het schaduwdoek rekening met de spanmarge. De spanmarge is de afstand tussen het doek en het bevestigingspunt. Met karabijnhaken, spanschroeven en RVS kettingen kunt u deze afstand overbruggen. Meestal is dit rond de 40 cm per zijde. Meet het gedeelte waar u het schaduwdoek wilt hebben op en haal dan 40 cm van de lengte en de breedte af. Zo komt u op de ideale maat van uw schaduwdoek.

Bij Wovar kunt u kiezen uit vele verschillende soorten, maten en kleuren schaduwdoek. Zo verkopen wij onder andere waterdichte schaduwdoeken van polyester en waterdoorlatende schaduwdoeken van hoogwaardig HDPE (polyethyleen). Daarbij kunt u natuurlijk ook alle benodigde bevestigingsmaterialen aanschaffen. Tevens kunt u bij Wovar terecht voor luxe harmonica schaduwdoeken. 

Een schaduwdoek heeft vele voordelen ten opzichte van een parasol. Zo kunt u een schaduwdoek gedurende het hele seizoen laten hangen, het materiaal is namelijk regen en wind bestendig. Een parasol moet daarentegen steeds worden opgeborgen. Daarnaast heeft u geen last meer van een parasolvoet die in de weg staat. Tevens zorgen schaduwdoeken voor een uniek, modern en verzorgd uiterlijk van uw tuin. 

De schaduwdoeken van Wovar bieden een goede bescherming tegen de zon. De montering is eenvoudig en kan op elke plek in de tuin. Onze schaduwdoeken zijn goed betaalbaar, vooral als je de prijs vergelijkt met complete overkappingen. Daarnaast nemen schaduwdoeken relatief weinig ruimte in beslag op de grond. We hebben ook waterdichte schaduwdoeken in het assortiment. De schaduwdoeken zijn ook windbestendig. Wanneer de winter weer aanbreekt, kunt u de schaduwdoek simpelweg verwijderen en gemakkelijk opbergen in de schuur of op zolder. 

Het is zeker mogelijk om schaduwdoeken het hele jaar te laten hangen. Toch raden we u b ij Wovar aan in het geval van buitengewone weersomstandigheden het schaduwdoek op te bergen. Gelukkig is het doek eenvoudig los te halen. Binnen enkele minuten kunt u die loskoppelen, opvouwen en naar binnen halen. Waterdichte doeken kunt u beter op bergen wanneer u die niet gebruikt. Anders riskeert u de levensduur van een schaduwdoek te verkorten. 

Schaduwdoeken zijn er in verschillende kleuren, variërend van licht naar donker. De werking van onze schaduwdoeken hangt echter niet af van de kleur. Alle waterdoorlatende schaduwdoeken bevatten een speciale UV-remmer, wat weerstand biedt tegen circa 90-95% van de schadelijke UV-stralen. Ook onze waterdichte varianten blokkeren 90 tot 95% van de zonnestralen en bieden een uitermate goede bescherming tegen de zon.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Schaduwdoeken

Bent u op zoek naar verkoeling? Met de schaduwdoeken van Wovar zorgt u binnen no-time voor een heerlijke plek in de schaduw. Een schaduwdoek heeft ten opzichte van een parasol vele voordelen. Zo monteert u een schaduwdoek gemakkelijk en is het mogelijk deze voor een langere tijd te laten hangen. Het plaatsen van een zonnedoek is mogelijk op iedere plek, doordat u deze gemakkelijk aan een houten of stenen muur, staander of overkapping bevestigt. U gebruikt schaduwdoeken als bijvoorbeeld overkapping, terrasscherm, zonnescherm of complete terrasoverkapping boven een pergola. 

Alle soorten en maten schaduwdoek

Het plaatsen van een zonnedoek is mogelijk op iedere plek. Dit komt doordat u het doek eenvoudig aan een houten of stenen muur, staander of overkapping bevestigd. Ook op plekken waar nog geen bevestigingspunt zit, plaatst u gemakkelijk een houten paal in de grond. 

Het complete aanbod schaduwdoeken bestaat uit schaduwdoeken waterdicht, schaduwdoek waterdoorlatendschaduwdoeken driehoek, schaduwdoeken vierkant, schaduwdoeken rechthoek en schaduwdoek bevestigingsmateriaal. Wilt u bovenin uw pergola een schaduwdoek plaatsen? Bekijk dan ons complete aanbod harmonica schaduwdoeken

Driehoek schaduwdoeken vindt u in de maten 4, 5 en 6 meter. Deze maten zijn beschikbaar in de kleuren grijs, antraciet en zand en beige. Toch liever een vierkant schaduwdoek? Maak dan een keuze uit onze 4, 5 of 6 meter grote schaduwdoeken. Een schaduwdoek rechthoek vindt u in de maten 3 x 4, 3 x 5 en 4 x 5 meter.

Standaard schaduwdoek HDPE

De standaard schaduwdoeken van Wovar bestaan uit hoogwaardig 320gr/m2 HDPE, ook wel high density polyethyleen. De geknoopte, waterdoorlatende schaduwdoeken bevatten een speciale UV-remmer, wat weerstand biedt tegen circa 90-95% van de zonnestralen. Het materiaal is ontzettend sterk en neemt nauwelijks water op. Dit zorgt ervoor dat een schaduwdoek bijna altijd rot- en schimmelvrij blijft. 

Het grote voordeel van deze waterdoorlatende HDPE zonnedoeken is dat het ook lucht doorlaat, waardoor de warmte wat onder het schaduwdoek hangt, hier niet blijft hangen. Dit betekent ook dat de doeken erg geschikt zijn om op winderige plaatsen te gebruiken. Denk hierbij aan kustplaatsen of dakterrassen. De lucht kan door het schaduwdoek heen, wat ervoor zorgt dat het doek minder snel een klap van de wind krijgt. 

Schaduwdoek Waterdicht

Waterdichte schaduwdoeken hebben meerdere voordelen: ze beschermen tegen de zon én zijn waterdicht. Dit betekent dat u op ieder moment buiten kunt zitten. Komt er op een zomeravond een flinke bui voorbij? Dan zit u altijd droog. Houd er bij montage van waterdichte schaduwdoeken rekening mee dat het schaduwdoek 20 centimeter per strekkende meter afloopt, zodat u er zeker van bent dat het water goed weg kan lopen. De combinatie van de helling van het schaduwdoek en de teflon laag zorgt ervoor dat regenwater eenvoudig en snel afloopt. 

Naast dat deze schaduwdoeken waterdicht zijn, beschermen ze uitstekend tegen de zon. Waterdichte schaduwdoeken houden voor 90 tot 95% UV-werende stralingen tegen. Heerlijk ontspannen op een warme zomerdag dus. 

Accessoires voor schaduwdoek montage

Naast verschillende soorten schaduwdoeken levert Wovar ook alle benodigde bevestigingsmaterialen. Ieder schaduwdoek heeft in alle hoeken een montagering, waarmee een doek vastgemaakt kan worden aan een bevestigingspunt. Voor extra bevestigingsmateriaal, kijkt u op onze pagina schaduwdoek bevestigingsmateriaal.

Wilt u een paal plaatsen om uw schaduwdoek aan te bevestigen? Een houten paal plaatst u eenvoudig met een schroeffundering van Wovar. U draait de schroef in de grond, waarna deze direct belastbaar is.

Voordelen van Wovar schaduwdoeken

Schaduwdoeken kennen vele voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje: 

 • Goede bescherming tegen de zon;
 • Duurzaam door de hoge kwaliteit van het doek (320gr/m2) 
 • Monteren van een schaduwdoek is eenvoudig en kan op iedere plek;
 • Zeer goed betaalbaar, zeker als je het vergelijkt met een complete overkapping;
 • Neemt weinig ruimte in beslag op de grond (t.o.v. bijvoorbeeld een parasolvoet);
 • Ook mogelijk om een waterdicht schaduwdoek te bestellen, zodat u droog zit bij een bui;
 • Kan goed tegen wind. Tip: demonteer het schaduwdoek bij een flinke storm. Dit kan al snel en voorkomt eventuele schade aan uw schaduwdoek;
 • Eenvoudig weg te halen in de winter

Kan ik een zonnedoek het hele jaar laten hangen?

Doordat een standaard zonnedoek zo onderhoudsvrij en weersbestendig is, is het zelfs mogelijk deze het hele jaar te laten hangen. Toch raden we aan het doek bij extreem weer, zoals sneeuw, vorst, heftige regenval of storm alsnog naar binnen te halen. Het doek is eenvoudig los te halen en heeft u binnen een paar minuten binnen liggen.

Houdt er bij een waterdicht schaduwdoek rekening mee dat deze zijn gemaakt van polyester, wat een stuk gevoeliger materiaal is dan HDPE. Hierdoor raden wij aan waterdichte zonnedoeken op te bergen op momenten dat u deze niet gebruik. Hiermee zorgt u voor de langste levensduur van een schaduwdoek.

Video: Schaduwdoek ophangen

Schaduwdoek bestellen

Wovar levert verschillende soorten en maten zonnedoeken. Kies uit driehoek schaduwdoeken, rechthoek schaduwdoeken of vierkante schaduwdoeken. Driehoek schaduwdoeken vindt u in de maten 4 x 4 x 4 en 5 x 5 x 5 meter en zijn beschikbaar in de beige, zand en antraciet. Toch liever een vierkant schaduwdoek? Maak dan een keuze uit onze 4 x 4 of 5 x 5 meter schaduwdoek. Deze is ook verkrijgbaar in de kleuren beige, zand en antraciet.

Maak bij montage van uw schaduwdoek eenvoudig gebruik van onze kettingen, karabijnhaken en draadspanners. Komt er aan bevestigingspunt aan uw muur? Maak dan gebruik van onze keilbouten met oog

Voor de hoveniers, klus- en bouwbranche is er een vaste korting beschikbaar, maak hiervoor direct een zakelijk account aan.