• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Wovar Schaduwdoeken

Bent u op zoek naar verkoeling? Met de schaduwdoeken van Wovar zorgt u binnen no-time voor een heerlijke plek in de schaduw. Een schaduwdoek heeft ten opzichte van een parasol vele voordelen. Zo monteert u een schaduwdoek gemakkelijk en is het mogelijk deze voor een langere tijd te laten hangen. Het plaatsen van een zonnedoek is mogelijk op iedere plek, doordat u deze gemakkelijk aan een houten of stenen muur, staander of overkapping bevestigt. U gebruikt schaduwdoeken als bijvoorbeeld overkapping, terrasscherm, zonnescherm of complete terrasoverkapping boven een pergola. 

Alle soorten en maten schaduwdoek

Het plaatsen van een zonnedoek is mogelijk op iedere plek. Dit komt doordat u het doek eenvoudig aan een houten of stenen muur, staander of overkapping bevestigd. Ook op plekken waar nog geen bevestigingspunt zit, plaatst u gemakkelijk een houten paal in de grond. 

Het complete aanbod schaduwdoeken bestaat uit schaduwdoeken waterdicht, schaduwdoeken driehoek, schaduwdoeken vierkant, schaduwdoeken rechthoek en schaduwdoek bevestigingsmateriaal. Wilt u bovenin uw pergola een schaduwdoek plaatsen? Bekijk dan ons complete aanbod harmonica schaduwdoeken

Driehoek schaduwdoeken vindt u in de maten 4 x 4 x 4 en 5 x 5 x 5 meter. Deze zijn beschikbaar in de kleuren grijs, zand en gebroken wit. Toch liever een vierkant schaduwdoek? Maak dan een keuze uit onze 4 x 4 of 5 x 5 meter schaduwdoeken. Deze zijn verkrijgbaar in grijs, zand en gebroken wit. Een schaduwdoek rechthoek vindt u in de maat 3 x 4 meter. Deze worden geleverd in het grijs of gebroken wit. 

Standaard schaduwdoek HDPE

De standaard schaduwdoeken van Wovar bestaan uit hoogwaardig 290gr/m2 HDPE, ook wel high density polyethyleen. De geknoopte, waterdoorlatende schaduwdoeken bevatten een speciale UV-remmer, wat weerstand biedt tegen circa 90-95% van de zonnestralen. Het materiaal is ontzettend sterk en neemt nauwelijks water op. Dit zorgt ervoor dat een schaduwdoek bijna altijd rot- en schimmelvrij blijft. 

Het grote voordeel van deze waterdoorlatende HDPE zonnedoeken is dat het ook lucht doorlaat, waardoor de warmte wat onder het schaduwdoek hangt, hier niet blijft hangen. Dit betekent ook dat de doeken erg geschikt zijn om op winderige plaatsen te gebruiken. Denk hierbij aan kustplaatsen of dakterrassen. De lucht kan door het schaduwdoek heen, wat ervoor zorgt dat het doek minder snel een klap van de wind krijgt. 

Schaduwdoek Waterdicht

Waterdichte schaduwdoeken hebben meerdere voordelen: ze beschermen tegen de zon en zijn waterdicht. Dit betekent dat u op ieder moment buiten kunt zitten. Komt er op een zomeravond een flinke bui voorbij? Dan zit u altijd droog. Houd er bij montage van waterdichte schaduwdoeken rekening mee dat het schaduwdoek 30 graden afloopt, zodat u er zeker van bent dat het water goed weg kan lopen. De combinatie van het aflopen van het schaduwdoek en de teflon laag zorgt ervoor dat water eenvoudig en snel afloopt. 

Naast dat deze schaduwdoeken waterdicht zijn, beschermen ze uitstekend tegen de zon. Waterdichte schaduwdoeken houden voor 90 tot 95% UV-werende stralingen tegen. Heerlijk ontspannen op een warme zomerdag dus. 

Voordelen van Wovar schaduwdoeken

Schaduwdoeken kennen vele voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje: 

 • Goede bescherming tegen de zon;
 • Monteren van een schaduwdoek is eenvoudig en kan op iedere plek;
 • Zeer goed betaalbaar, zeker als je het vergelijkt met een complete overkapping;
 • Neemt weinig ruimte in beslag op de grond (t.o.v. bijvoorbeeld een parasolvoet);
 • Ook mogelijk om een waterdicht schaduwdoek te bestellen, zodat u droog zit bij een bui;
 • Kan goed tegen wind. Tip: demonteer het schaduwdoek even bij een flinke storm. Dit kan al snel en voorkomt eventuele schade aan uw schaduwdoek;
 • Eenvoudig weg te halen in de winter

Kan ik een zonnedoek het hele jaar laten hangen?

Doordat een standaard zonnedoek zo onderhoudsvrij en weersbestendig is, is het zelfs mogelijk deze het hele jaar te laten hangen. Toch raden we aan het doek bij extreem weer, zoals sneeuw, vorst, heftige regenval of storm alsnog naar binnen te halen. Het doek is eenvoudig los te halen en heeft u binnen een paar minuten binnen liggen.

Houdt er bij een waterdicht schaduwdoek rekening mee dat deze zijn gemaakt van polyester, wat een stuk gevoeliger materiaal is dan HDPE. Hierdoor raden wij aan waterdichte zonnedoeken op te bergen op momenten dat u deze niet gebruik. Hiermee zorgt u voor de langste levensduur van een schaduwdoek.

Accessoires voor schaduwdoek montage

Naast verschillende soorten schaduwdoeken levert Wovar ook alle benodigde bevestigingsmaterialen. Ieder schaduwdoek heeft in alle hoeken een montagering, waarmee een doek vastgemaakt kan worden aan een bevestigingspunt. Voor extra bevestigingsmateriaal, kijkt u op onze pagina schaduwdoek bevestigingsmateriaal

Schaduwdoek bestellen

Wovar levert verschillende soorten en maten zonnedoeken. Kies uit driehoek schaduwdoeken, rechthoek schaduwdoeken of vierkante schaduwdoeken. Driehoek schaduwdoeken vindt u in de maten 4 x 4 x 4 en 5 x 5 x 5 meter en zijn beschikbaar in de kleuren grijs, zand en gebroken wit. Toch liever een vierkant schaduwdoek? Maak dan een keuze uit onze 4 x 4 of 5 x 5 meter schaduwdoek. Deze is ook verkrijgbaar in de kleuren grijs, zand en gebroken wit. Een schaduwdoek rechthoek vindt u in de maat 3 x 4 meter. Deze wordt geleverd in het grijs of gebroken wit. 

Maak bij montage van uw schaduwdoek eenvoudig gebruik van onze kettingen, karabijnhaken en draadspanners. Komt er aan bevestigingspunt aan uw muur? Maak dan gebruik van onze keilbouten met oog