CURRENT LOCALE nl-be

 • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Trapleuninghouders

8 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Trapleuninghouders

Bij iedere trap hoort natuurlijk een trapleuning. Met trapleuningen zorgt u niet alleen voor een mooie look, maar ook voor uw eigen veiligheid. Voor bijvoorbeeld gasten is een goede trapleuning extra fijn. Dit zorgt namelijk voor een veilig gevoel tijdens het traplopen. Trapleuningen maakt u zelf met behulp van trapleuning houders, ook wel leuninghouders. Hiermee kunt u gemakkelijk een trapleuning monteren, om op deze manier uw trap extra veilig te maken! 

Wat heb ik nodig om mijn trapleuning te bevestigen?

Een trapleuning bevestigen kunt u zelf erg eenvoudig doen. Hiervoor heeft u enkele materialen nodig, zodat de klus tot een goed eindresultaat komt. Voor een normale trapleuning zal dit in de meeste gevallen tot de volgende materialenlijst leiden:

 • Leuningen (paal/balk)
 • Schroeven
 • Nylon pluggen
 • Betonboren
 • Trapleuninghouders
 • Keilbouten (bij blinde trapleuning houders)

U begint een trapleuning bevestigen met de positie te bepalen. Hoe hoog wilt u dat de trapleuning hangt? De gemiddelde trapleuning hangt circa 90 centimeter boven de traptreden. Dit is dan ook de hoogte waarop de leuninghouders

Trapleuning bevestigen

 1. Bepaal allereerst de hoogte waarop u de trapleuning wilt bevestigen.
 2. Begin door de houders tijdelijk aan uw trapleuning te bevestigen. Let er hierbij op dat de houders op gelijke afstand van de uiteinden zitten. 
 3. Om de hoogte overal gelijk te krijgen tekent u dit op meerdere punten af.
 4. Teken de onderste schroefgaten af terwijl iemand anders de trapleuning op de afgetekende hoogte vasthoudt. 
 5. Boor gaten op de afgetekende plekken en bevestig hierin nylon pluggen.
 6. Schroef de trapleuninghouders los van de leuning en (tijdelijk) vast aan de muur. 
 7. Leg de leuning op de houders. Omdat alleen de onderste schroeven vast zitten kunt u de houders nog draaien om de leuning er perfect in te laten vallen.
 8. Teken (zodra de leuning mooi recht op de houders zit) de overige schroefgaten af. Ook op deze punten boort u gaten en bevestigt u pluggen.  
 9. Bevestig de trapleuning houders definitief in de muur.
 10. Bevestig de leuning aan de houders. 

Het is mogelijk dat u extra houders nodig heeft, wij raden 60 tot 80 centimeter afstand tussen de trapleuning houders aan.

Video: trapleuning houder plaatsen

Trapleuning bevestigen met keilbout

Ons assortiment bestaat voor een deel uit trapleuninghouders die blind bevestigd dienen te worden. Het bevestigen van uw trapleuning doet in dezelfde stappen als hierboven, maar de volgende dingen doet u anders:

 • Teken de omtrek van de ronde achterplaat af, in plaats van de schroefgaten (stap 4). Bepaal hierna het middelpunt door rechte, diagonale lijnen door de cirkel te trekken. 
 • Boor een gat van 14 millimeter in het middelpunt van de afgetekende cirkel (stap 5). Steek de keilbouten in de geboorde gaten en draai ze met een ringsteeksleutel aan zodat ze goed vast komen te zitten. 
 • Draai de trapleuninghouders vast op het draadeind van de bouten.

Zodra de trapleuning houders in uw muur gemonteerd zijn, kunt u de leuningen aan de houders monteren met 4 millimeter dikke schroeven.

Hoogte trapleuning houder

Zoals gezegd, is de gemiddelde hoogte van een trapleuning 90 cm. Om de leuning overal even hoog te hangen, moet u tenminste 2 punten opmeten. Bij de bovenste en de onderste trede zet u een stip op 90 cm boven de trede. U kunt met een schilderstape de gehele leuning uitzetten, om een beter beeld te krijgen. Ook kunt u op deze manier gemakkelijk de leuninghouders monteren. U boort overal op de tape de schroefgaten voor de trapleuning. Werkt u met een stenen muur? Dan gebruikt u betonboren om gaten te maken voor de nylon pluggen. Deze gaten zijn in dat geval even dik als de plug. 

Trapleuninghouders bestellen

Bouw uw eigen trapleuning met de materialen van Wovar. Bij Wovar geniet u van snelle levering op uw materialen. Ook geniet u bij ons van scherpe prijzen, al helemaal wanneer u bestelt met onze staffelkorting. Heeft u een bedrijf in bijvoorbeeld de bouw- of klusbranche? Dan is het verstandig een zakelijk account aan te maken. Hiermee kunt u in aanmerking komen voor aanvullende voordelen, zoals een zakelijke korting.

Zijn onze leuninghouders en andere materialen voor een trapleuning niet wat u zocht? Kijk eens bij ons deur- en raambeslag voor prachtig deurbeslag, zoals scharnieren en deurklinken. Ook nog op zoek naar bevestigingsmaterialen zoals schroeven, bouten of pluggen