CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Stormankers

7 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Stormankers

Gaat u een woning, overkapping of schuur maken? In sommige gevallen is het dan verstandig extra stormbeveiliging toe te voegen. Hiervoor kunt u gebruik maken van stormankers. Een stormanker, ook wel opwaaianker, zorgt voor extra constructiesterkte. Dit zorgt ervoor dat uw constructie zelfs bij harde wind roerloos op zijn plaats blijft staan. Storm en harde wind zijn geen zorg meer voor uw huis of overkapping. Het stormanker schroeft u aan de balken van uw dak en aan de muur. Dit zorgt voor een extra stevige verbinding van uw dak met de rest van de constructie. De stormankers lijken op trekankers en haakankers, waar hebben een draai van 90 graden halverwege het anker. Zo zorgt u voor een verbinding aan de zijkant van een balk met een dragende muur die haaks op de balk staat. 

Om uw stormanker zo goed mogelijk te laten werken, zorgt u voor een sterk bevestigingsmateriaal. Hierbij heeft Wovar verschillende mogelijkheden in het assortiment. Denk aan bijvoorbeeld tuinschroeven, spaanplaatschroeven , slotbouten, houtdraadbouten of tellerkopschroeven. Met deze schroeven zit uw stormbeveiliging muurvast! 

Kies voor stormankers van hoge kwaliteit. Zorg met een stormanker voor extra beveilging tegen storm en harde wind. Stormankers van Wovar zijn gemaakt van verzinkt staal, wat de stormbeveiliging ijzersterk maakt.

Stormanker bevestigen

De montage van stormankers opwaaiankers is relatief eenvoudig. Het is het meest gemakkelijk om dit bij de bouw van uw overkapping op dak te doen. Mocht uw constructie al staan en wilt u deze achteraf verstevigen is dit ook mogelijk, echter is het dan lastiger de ankers mooi weg te werken. Een stormanker beschikt over een plaatwerk met schroefgaten, een bocht van 90 graden met daarna nog meer schroefgaten. Hierop volgt een haakse hoek met extra schroefgaten. Het deel met de haakse hoek kunt u boven op de balk vastschroeven, het plaatwerk er onder tegen de balk aan. Vervolgens schroeft u het deel na de bocht aan de muur of paal vast, waarna u verankering heeft gerealiseerd. De traditionele stormankers hebben schroefgaten van 4 en 9 millimeter. U kunt u zelf kiezen of u gebruik maakt van dikke bouten of verzinkt schroeven. Het stormanker kunt u voor schuine daken gebruiken, maar ook heel goed als stormankers plat dak. 

Opwaaiankers

Deze stormankers kunnen ook op andere plekken toegepast dan alleen bij een dak of overkapping. u kunt de stormankers ook gebruiken als opwaaiankers balklaag, stormankers balklaag. Zo zorgt u voor een versteviging van uw balken, waardoor de gehele constructiesterke toeneemt. Zo kunt u grote muren bijvoorbeeld verstevigen door balken te plaatsen en deze extra stevig vast te maken aan de muur. Dit ziet

Stormanker kopen

Bestel uw stormankers van Wovar, voor A-kwaliteit tegen scherpe prijzen. Wovar biedt op nagenoeg al haar producten aantrekkelijke staffelkortingen, waardoor u bij een grotere afname geniet van lagere prijzen. Voor onze zakelijke klanten hebben wij een zakelijk account. Hiermee komen bouw- en klusbedrijven bijvoorbeeld in aanmerking voor aanvullende voordelen. Denk aan een vaste zakelijke korting op een groot deel van ons brede assortiment. 

Is dit stormanker niet wat u zocht? Wovar heeft een breed assortiment balkhouders en hoekankers, met een verbinding die misschien beter bij uw klus past. Hier vindt u bijvoorbeeld onze populaire raveeldragers. Voor een pergola of overkapping kunt u ook gebruik maken van onze pergola verbindingselementen