CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Cilindersloten

26 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Cilindersloten

De basis van de sloten van uw deuren zijn de cilinders, hiermee draait u de deur op slot en weer open. U kunt stellen dat de cilindersloten het belangrijkste onderdeel van het slot is. Uiteraard wilt u dan dat uw deuren goed beschermt zijn tegen inbraak, hiervoor dient een cilinder te voldoen aan een SKG keurmerk. Hierin is weer een onderscheid in een 1, 2 of 3 sterren keurmerk, waarbij een SKG *** keurmerk de hoogste vorm van bescherming biedt. Een standaard maat cilinderslot is een 30 - 30 mm variant, dit slot is geschikt voor deuren met een dikte tussen de 38 en 42 mm. Bij dikkere deuren zit het cilinderschroefgat vaak niet exact in het midden, hierdoor verschillen de lengtes aan de rechter- en linkerkant van elkaar.

Wij bezorgen cilindersloten, deurbeslag en toebehoren in heel Nederland en België. Heeft u een bedrijf in de bouw- of groensector? Dan profiteert u met een zakelijk account van veel extra voordeel. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot spoedlevering, een interessante zakelijke korting en een vast aanspreekpunt. 

Profielcilinders koopt u bij Wovar tegen scherpe prijzen en met snelle levering! Los van cilindersloten kunt u ook ons assortiment insteeksloten en veiligheidsbeslag bekijken om uw bestelling compleet te maken. Wist u dat wanneer u deurbeslag met een SKG*** keurmerk heeft, een cilinder met SKG** keurmerk volstaat voor een goed beveiligde voordeur? Cilindersloten vervangen is een heel eenvoudig zelf uit te voeren, hier hoeft geen slotenmaker aan te pas te komen!

Cilindersloten kopen

Wanneer u net uw intrek heeft genomen in een andere woning, is dat vaak het moment om de cilinders van de deuren te vervangen. Zo ben je zeker dat jij alleen de sleutel hebt van je nieuwe onderkomen. De cilindersloten vervangen is een kleine ingreep en prima zelf uit te voeren. Wanneer u de cilinders gaat vervangen is het aan te raden om gelijk te kiezen voor een cilinder met SKG keurmerk. Enkel hang en sluitwerk wat zeer inbraakwerend is mag dit keurmerk dragen. Het verschil tussen een 2 sterren en een 3 sterren keurmerk is dat het SKG 3 sterren keurmerk enkel wordt gegeven aan deurbeslag wat bestand is tegen kerntrekken. De kerntrekmethode is momenteel de meest gebruikte vorm van inbreken. Voor optimale veiligheid adviseren wij om cilinders en veiligheidsbeslag met een SKG keurmerk te combineren.

Hoe meet je een cilinderslot op?

Er zijn veel verschillende soorten cilinders verkrijgbaar. Denk aan een enkele of dubbele cilinder, met of zonder knop en met of zonder SKG keurmerk. Daarbinnen zijn ook nog tal van verschillende afmetingen verkrijgbaar, maar hoe komt u erachter welke maat u nodig heeft? Het begint met het bepalen van het formaat van het cilinder, dit doet u als volgt:
Stap 1: Open de deur zodat u de kopse kant van de deur zichtbaar hebt.
Stap 2: Bepaal het midden van de deur, hier zit een kruiskopschroef welke het slot met het cilinder verbindt. Vanaf dit punt gaat u meten.
Stap 3: Meet vanaf het zojuist bepaalde middelpunt eenvoudig naar links tot aan het einde van het cilinder.
Stap 4: Vervolgens meet u vanaf het middelpunt de rechterkant op tot aan het einde van het cilinder. 

Nu u beide afmetingen heeft heeft kunt u deze bij elkaar optellen. Een standaard dubbele cilinder is 60 mm lang en heeft dus aan beide kanten 30 mm vanaf het middenpunt. De vervolg maten worden telkens vergroot met 5 mm. Daarbij kan het zijn dat de maten ongelijk zijn aan elkaar. U heeft dan bijvoorbeeld een 30 - 35 mm of zelf 40 - 55 mm cilinder nodig. 

Veiligheidscilinder met keurmerk

U wilt natuurlijk optimale veiligheid in uw eigen woning, dit kunt u perfect voorzien door te kiezen voor het juiste cilinder. Cilindersloten met een SKG keurmerk behoren tot de sterkste en daarmee veiligste cilinders op de markt. Veiligheidscilinders van Wovar zijn voorzien van een 2 of 3 sterren keurmerk. Het verschil in de laatste 3e ster is een anti kerntrekbeveiliging welke het cilinder bezit. Hiermee is het bestand tegen de kerntrekmethode welke veel bij woninginbraken wordt toegepast. Bij deze vorm van inbraak wordt uw cilinder van binnenuit gebroken en kan de deur eenvoudig opengemaakt worden. Wilt u uw huidige cilinders behouden? Dan kunt u ook normale cilinders voorzien van een kerntrekbeveiliging met ons assortiment veiligheidsbeslag, daarbij raden wij minimaal onze cilinders aan met een SKG** sterren keurmerk.

Cilinderslot vervangen

Het vervangen van een cilinder is heel eenvoudig. Wanneer u de deur opent en op de kopse kant van de deur kijkt, ziet u hier een schroef waarmee het cilinder vastzit in het insteekslot. Deze schroef zit exact op dezelfde hoogte als het cilinder zelf en is meestal voorzien van een kruiskop indruk. Door deze schroef los te draaien en te verwijderen zit het cilinder los in het slot. Vervolgens steekt u de sleutel in het cilinder en draait u deze een heel klein stukje rond. Nu zal het cilinder los komen door voorzichtig aan te trekken, indien het niet loskomt kunt de proberen de sleutel een stukje de andere kant op te draaien. 

Nu het oude cilinder is verwijderd, dient u het nieuwe cilinder te plaatsen. Hierbij is het weer zaak om de sleutel in het cilinder te steken en deze een klein stukje te draaien. Het cilinder inclusief sleutel steekt u dan in het slot van de deur. Wanneer u de deur op slot kunt draaien, zit deze ver genoeg en kunt u met de bevestigingsschroef het cilinder weer verankeren in het slot waarna deze klaar is voor gebruik. Ons advies is om de schroeven nooit met de boormachine maar met de hand los en vast te draaien. Dit voorkomt onnodige beschadigingen aan de cilinderschroef.