• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

EPDM folie

Zoekt u EPDM rubber folie voor uw houten dak? Wovar levert kant en klare sets EPDM folie compleet met lijm, roller, kit en dakdoorvoer. Kortom alles om uw carport of overkapping te voorzien van een waterdicht EPDM dak. Doordat wij complete sets dakfolie verkopen hoeft u nooit bang te zijn dat u iets vergeet. Let op: de epdm pakketten van Wovar zijn alleen geschikt voor het plaatsen van EPDM op een houten dak. Dit komt doordat de lijm die geleverd wordt alleen hecht op hout. 

Doordat de lijm op waterbasis is geproduceerd geeft het niet of het hout nat of vochtig is. Dit is super makkelijk als u bijvoorbeeld in de ochtend al vroeg wilt beginnen als het dak nog wat vochtig is. Bij ieder pakket EPDM-folie wordt een handige uitrol schets meegeleverd. Hierin staat bijvoorbeeld aangegeven waar de rol EPDM folie neergelegd moet worden zodat het op de juiste manier kan worden uitgerold.

Het verschil van de pakketten zit hem alleen in de afmeting van uw dak. Het is noodzakelijk dat de afmeting van het EPDM iets groter is dan de afmeting van uw dak. Zo dient u het EPDM folie circa 40 cm over de rand te laten steken.

11 producten
Sorteren op voorraad
1-11 van de 11 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Zoals wij hierboven al aangeven verkopen wij kant-en-klare EPDM pakketten voor uw overkapping, tuinhuis of carport. EPDM pakketten worden compleet geleverd met EPDM-folie, lijm, kit, contactlijm in spuitbus, een dakdoorvoer rond, vachtroller en handschoenen. Het enige verschil tussen de pakketten is de afmeting EPDM folie dat erbij zit. 

Hieronder is schematisch erwijs weergegeven voor welke dak afmetingen wij kant en klare EPDM pakketten leveren. Aan de linkerkant ziet u voor welke dakafmeting het pakket geschikt is. Aan de rechterkant ziet u de netto maat van het geleverde EPDM-folie.

Afmeting dak Afmeting EPDM
450 x 380 cm 490 x 420 cm
550 x 380 cm  590 x 420 cm
650 x 380 cm 690 x 420 cm
700 x 380 cm  740 x 420 cm
450 x 520 cm 500 x 560 cm 
500 x 520 cm 550 x 560 cm
550 x 520 cm 600 x 560 cm 
600 x 520 cm 650 x 560 cm

Hoe breng ik een kant en klaar pakket EPDM folie aan op mijn dak?

Nadat u het juiste pakket hebt gekozen voor uw dak, komt het aan de montage van het EPDM folie. Als eerste controleert u uw bestelling. Zit alles erbij? Dan kunt u verder gaan met het verdelen van de epdm-folie. Op de meegeleverde uitrol schets staat in welke hoek u de rol epdm folie dient neer te leggen en uit moet rollen.

De epdm folie verdelen

Nadat u de folie heeft uigerold en deze gelijkwaaridg heeft verdeeld over het dak laat u deze 10 minuten rusten. Hierdoor rust de EPDM folie als het ware uit. Vooral bij erg warm weer is dit belangrijk. Vouw vervolgens de folie voor de helft van het dak terug zodat slechts één helft van het dak is afgedekt met EPDM. Smeer nu de lijm uit over uw houten dak met behulp van de meegeleverde vachtroller. Houdt circa 15 cm vanaf de rand van uw dak lijm vrij. Hier spuit u later de geleverde contactlijm op. 

EPDM folie vastlijmen

Vouw nu de folie terug over het deel waar zojuist de lijm is uitgesmeerd met de vachtroller. Veeg vanuit het midden van uw dak de laatste oneffenheden weg met behulp van een zachte bezem. Doe nu precies hetzelfde met de andere helft van uw dak. Eerst de EPDM folie terugslaan, vervolgende de lijm aanbrengen met behulp van de vachtroller, daarna verdeelt u de folie weer gelijkmatig over het dak en veegt u de oneffenheden met behulp van een zachte bezem weg vanuit het midden.

Het verlijmen van de randen

Nadat u voor het grootste gedeelte de folie heeft verlijmt aan uw dak, is het nu zaak om de randen goed vast te lijmen. Dit doet u met de meegeleverde contactlijm. Deze lijm zit een in een spuitbus en is bedoeld voor de nog onbehandelde randen van 15 cm rondom uw dak. Sla de folie rondom terug zodat er een ruimte van ongeveer 15 cm ontstaat. Breng nu de contactlijm aan op de rand rondom. Spuit nu de lijm ook op het omgeslagen deel van de EPDM folie. Vouw de folie weer terug op het dak en druk deze stevig aan. Het wordt aangeraden hier een zogenaamde aandrukroller voor te gebruiken. Dit zorgt voor voldoende hechting en drukt u bij onder andere opstaande randen, de folie aan. 

Let op: voor het mooiste resultaat vouwt u de epdm folie als eerste tot aan de opstaande rand. Dan drukt u met een aandrukroller de folie stevig aan. Vervolgens vouwt u de folie om de opstaande rand heen en drukt deze weer stevig aan met de aandrukroller voor het mooiste resultaat. Houdt de folie strak naar beneden getrokken bij het aandrukken van de folie op uw dak.

De dakdoorvoer plaatsen

Nadat u een gat heeft gezaagd in uw dak en de epdm folie hebt weggesneden met een mes kunt u de dakdoorvoer plaatsen. Allereerst brengt u kit aan op het folie van de dakdoorvoer. Kit een cirkel rondom op circa 2 cm van de plastic buis. Kit vervolgens nog een cirkel op het folie van de dakdoorvoer op circa 1 cm vanaf de buitenrand. Als het goed is heeft u de dakdoorvoer nu voorzien van twee cirkels kit. Druk nu de dakdoorvoer door het gat en druk het folie stevig aan. Ook hiervoor kunt u het beste een aandrukroller gebruiken voor het beste resultaat. 

Randen afwerken

Nu het EPDM is aangebracht op uw dak is het zaak om de randen mooi af te werken. Hier kunt onze daktrimmen of aluminium hoeken voor gebruiken! Erg populair zijn onze aluminium hoekprofielen zwart of onze daktrimmen antraciet. Deze kunt u bevestigen met onze high tack kit of zwarte steenlijm.

Kant en klare EPDM-folie pakketten bestellen

Bestel één van de kant-en-klare epdm pakketten voor uw overkapping, afdak of carport. Wovar levert epdm sets voor de laagste prijs. Wovar levert EPDM pakketten compleet met lijm, kit en zelfs vachtroller. Kies uit een van de acht pakketten die past bij uw dak.