CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8321 reviews
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 99 euro

Filters

Afstandhouders

5 Aantal producten

Afstandhouders

Wilt u eenvoudig gelijke naden tussen uw houten vlonderplanken? Met de afstandhouders van Wovar zorgt u voor een gelijke afstand tussen uw vlonderplanken. De juiste afstand aanhouden tussen vlonderplanken is erg belangrijk bij het maken van een vlonder. Houten vlonderplanken werken namelijk. Indien u niet de juiste afstand tussen vlonderplanken aanhoudt kan dit erg grote gevolgen hebben. Zo komen vlonderplanken krom te liggen, wippen ze omhoog of breken ze zelfs. De werking van hout is per houtsoort verschillend hierdoor is er niet 1 juiste tussenafstand voor alle vlonderplanken. Naaldhout heeft bijvoorbeeld een bredere tussenafstand nodig dan hardhout.

Door de juiste tussenafstand aan te houden met behulp van onze afstandhouders voorkomt u dergelijke problemen. Wovar levert afstandhouders is 5 verschillende diktes. Namelijk 1, 2, 3, 4, en 5 mm dik. U besteld de afstandhouders eenvoudig mee bij onze populaire vlonderschroeven rvs. Vandaag voor 21:00u besteld, is morgen in huis! 

De afstandhouders van Wovar zijn er in 5 verschillende kleuren en diktes. Bij iedere kleur hoort een andere dikte. De diktes zijn als volgt:

 • Blauw 1 mm dik
 • Zwart 2 mm dik
 • Rood 3 mm dik
 • Wit 4 mm dik
 • Geel 5 mm dik

De juiste tussenafstand voor uw vlonderplanken

Door verschillende afstandhouders te combineren komt u tot een gewenste tussenafstand van uw vlonderplanken. Voor naaldhouder raden wij bijvoorbeeld aan 2 gele afstandhouders te gebruiken zodat de tussenafstand minimaal 10 mm is. Bij hardhout voldoet 8 mm tussenruimte en kunt u een gele afstandhouder combineren met een rode. Hieronder hebben wij voor u op een rij gezet welke tussenafstand u kunt gebruiken bij verschillende populaire houtsoorten.

 • Rhombus schuttingen, minimaal 5 mm, bij gevels 7 mm
 • Geimpregneerde en lariks douglas vlonderplanken minimaal 10 mm
 • Bankirai vlonderplanken 8 mm, extra breed 10 mm
 • Ipé en padouk vlonderplanken 6 mm
 • Garapa en kapur hardhout 10 mm

Tip: Indien u meerdere afstandhouders nodig heeft voor het aanhouden van de juiste tussenafstand kunt u een plakbandje gebruiken om de afstandhouders op elkaar te plakken. Zorg er altijd voor dat u 2 sets afstandhouders heeft. Zo kunt u bij beide uiteinden van uw vlonderplank een afstandhouder plaatsten waardoor het leggen van de vlonderplanken een stuk sneller en eenvoudiger gaat.

Bij het aanleggen van een vlonder, is het verstandig om worteldoek mee te bestellen. Hiermee voorkomt u onkruidgroei onder uw vlonder. Op deze manier blijft uw vlonder er het beste uitzien. 

Afstandhouders voor vlonderplanken bestellen

Bestel afstandhouders van Wovar voor het leggen van uw droom vlonder. Vergeet niet onze hoogwaardige vlonderschroeven RVS 410 en verzinkboortjes mee te bestellen. Bouwbedrijven, klussers, hoveniers en houthandels krijgen extra voordelen met een zakelijk account. Denk hierbij aan korting, een vast contactpersoon en een overzichtelijke orderhistorie. 

Gaat u ook een overkapping bouwen bij uw vlonder? Vergeet dan niet onze tellerkopschroeven mee te bestellen. Deze schroeven zijn voorzien van een extra grote schroefkop, voor maximale klembaarheid.