CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Schroeven VurenhoutGa terug naar home

Filters

Schroeven Vurenhout

8 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Schroeven Vurenhout

Gaat u aan de slag met vurenhout? Dan heeft u natuurlijk ook bijjpassende schroeven nodig. Wovar is uw specialist in schroeven en ijzerwaren. Ook wanneer het aankomt op vurenhout en hardhout heeft Wovar veel verschillende opties voor u klaarliggen. Vurenhout is een van de meest voorkomeden, maar ook meest goedkope houtsoorten. Vurenhout is afkomstig van een fijnspar, een soort denneboom. Deze boom wordt erg veel gebruikt in Noord- en Centraal Europa, waar deze ook wel bekend staat als kerstboom. Het hout van deze boom is relatief zacht, waardoor de meeste schroeven geschikt zijn voor vurenhout. Welke het meest geschikt is voor uw klus, hangt af van de locatie waar de constructie zich bevindt. Gaat u deze buitenshuis plaatsen? Dan is het verstandig om RVS schroeven te gebruiken. Gaat u vuren balken of vuren planken binnenshuis gebruiken? Dan is een sterke verzinkte schroef een goede keuze. 

Voor RVS schroeven voor vurenhout kunt u kijken bij onze tuinschroeven RVS, tellerkopschroeven RVS en houtdraadbouten RVS. Sterke schroeven voor vurenhout vindt u terug bij onze houtdraadbouten verzinkt, tellerkopschroeven grijs verzinkt en tuinschroeven verzinkt

Welke schroeven voor vurenhout?

Vurenhout is een relatief zachte houtsoort. Om deze reden zijn de meeste schroeven goed te gebruiken voor vurenhout. Of het nu om vurenhout balk of vurenhout planken gaat, het enige verschil zal de lengte van de schroeven zijn. Voor buitenshuis kunt u het beste gebruik maken van RVS schroeven, welke corrosiebestendig zijn. Voor binnenshuis kunt u onze verzinkte schroeven gebruiken, welke ijzerster zijn!

Gegalvaniseerde schroeven in vurenhout

Normale schroeven, ook wel gegalvaniseerde schroeven of verzinkte schroeven zijn ijzersterk. Schroeven van verzinkt staal zijn de sterke schroeven die er zijn. Dit maakt de schroeven uitermate geschikt voor gebruik bij zware balken of zware constructies. Let hierbij wel op het feit dat verzinkte schroeven niet corrosiebestendig zijn.

Vurenhout planken

Vurenhout planken zijn enorm populair om zelf mee te klussen rondom uw woning. U kunt veel verschillende dingen bouwen met vuren. Denk hierbij aan een schutting, maar ook voor frames van een schuur. Vuren balken, vuren planken en vuren latten worden enorm breed toegepast. Door de relatief lage prijs van dit houtsoort is deze enorm in trek. Houdt hierbij echter wel rekening met de levensduur. Over het algemeen gaat vurenhout een stuk minder lang mee dan bijvoorbeeld hardhout zoals eikenhout.

Vuren schroef

Bij vurenhout maakt u gebruik van ijzersterke schroeven van verzinkt staal of corrosiebestendige schroeven van roestvrij staal. Deze schroeven kunt u bij Wovar krijgen in alle denkbare lengtes en diktes. Wanneer u liever een gele schroef heeft, heeft Wovar ook geel verzinkte schroeven, zoals de tellerkopschroeven geel verzinkt. Vurenhout heeft vers gezaagd een wit geelachtige kleur. Wanneer deze blootgesteld wordt aan de buitenlucht, verkleurt deze snel naar een meer geelbruine kleur. Na langere tijd zal dit veranderen naar een meer geelgrijze tint. 

Onbehandeld vurenhout

Wanneer vurenhout niet behandeld is, zal de kwaliteit van het hout snel achteruit gaan. Onbehandeld vurenhout is namelijk erg gevoelig voor bijvoorbeeld vocht. Dit zal uiteindelijk leiden tot houtrot. Om deze reden is het belangrijk om het vurenhout zelf te behandelen met een goede beits of deze als geimpregneerde variant te kopen; geimpregneerd vurenhout.