Filters uitklappen:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Houtschroeven

Wovar levert houtschroeven geschikt voor alle soorten hout. U kiest zelf of u gebruik wilt maken van rvs houtschroeven of verzinkte schroeven voor hout. Wovar levert uitsluitend A-kwaliteit houtschroeven Torx en kruiskop geschikt voor zware constructies. Alle houtschroeven van Wovar zijn speciaal gehard door middel van een speciale warmtebehandeling. Tijdens deze behandeling zijn de houtschroeven eerst extreem verhit en vervolgens snel gekoeld. Wist u dat verzinkte schroeven altijd sterker zijn dan rvs? Rvs is meer geschikt voor buiten en reageert niet op bepaalde stoffen die in hardhout zitten. Bestel uw rvs-hardhoutschroeven of gegalvaniseerde houtschroeven nu voor 22 uur. Dan hebt u ze morgen in huis. 

Houtschroeven zijn er in verschillende soorten en maten. Zo vindt u hier houtschroeven voor overkappingen, terrassen, schuttingen, steigerhouten meubels en meer. Elke houtschroef van Wovar heeft zijn eigen bijzondere kenmerken en voordelen. In de korte maten noemen wij de houtschroef meestal spaanplaatschroef of tuinschroef. In lange maten noemen we de houtschroef meestal een tellerkopschroef of houtbouwschroef. 

Rvs 410 houtschroeven voor hardhout

U gaat werken met Azobé, bangkirai, Ipé of andere hardhout? De houtschroeven van rvs 410-kwaliteit worden veel gebruikt voor het monteren van terrassen en hardhouten schuttingplanken. Daarnaast levert Wovar nog een populaire variant met een zwarte kop. Die worden veel gebruikt voor het bevestigen van potdekselplanken en gevels. Rvs 410 is de sterkste roestvrije staalsoort die wordt gebruikt voor schroeven. De houtschroeven rvs 410 beschikken over een vlijmscherpe snijpunt. Bij naaldhout is het niet nodig om deze schroeven voor te boren, bij hardhout wordt dat wel aangeraden.

Houtschroeven met tellerkop

De houtschroeven met tellerkop zijn razend populair bij het bouwen van houten overkappingen. Zo worden balken strak en stevig aangetrokken. De grote tellerkop zorgt voor een enorm draagvlak en een hoge klembaarheid. Vaak worden overkappingen van lariks-douglashout gemaakt. Bij lariks-douglashout worden vaak verzinkte houtschroeven gebruikt. Bij hardhout de rvs-variant. Houtbouwschroeven met een tellerkop zijn in feite de opvolger van de traditionele houtdraadbouten. Doordat de houtschroef met een tellerkop beschikt over een Torx 40-aandrijving, kan ze veel sneller worden ingeschroefd. Door de schachtribben halverwege de schroef wordt spanning van de houtschroeven weggenomen, waardoor optimale kracht behouden blijft.

Wovar levert houtschroeven met tellerkop in het grijs verzinkt, geel verzinkt en roestvrij staal. Verzinkte houtschroeven zijn sterker dan rvs-houtschroeven. Rvs-houtschroeven met tellerkop worden daarom veel gebruikt voor lichtere toepassingen. Geel verzinkte houtschroeven kleuren mooier bij vurenhout dan grijs verzinkte.

Houtschroeven verzinkt met Torx-aandrijving

De houtschroeven in verzinkt staal met Torx-aandrijving zijn ijzersterk en geschikt voor 1001 toepassingen. De houtschroeven hebben een scherpe punt die moeiteloos door alle houtsoorten snijdt. De platverzonken kop met aan de onderkant freesribben verzinkt goed in het hout en dat zorgt voor een prachtige afwerking. De extra diepe Torx-indruk zorgt ervoor dat uw machine niet slipt tijdens het indraaien van de houtschroef. Zo beschadigt u de kop niet en voorkomt u roest en oxidatie.

Zwarte houtschroeven verzinkt

De zwarte houtschroeven beschikken over een zwarte Deltacoll-coating. Daardoor zijn de zwarte houtschroeven goed beschermd tegen roest en oxidatie. Daarna is een zwarte toplaag aangebracht. Die zorgt voor een prachtige zwarte glans. Door het verzinkt staal zijn de zwarte houtschroeven ijzersterk. Dat maakt deze houtschroeven geschikt voor zwaar belastende constructies. Door de Torx-indruk slipt uw machine niet en blijft de zwarte toplaag onbeschadigd.

Online houtschroeven kopen van A-merk Wovar

Bestel verzinkte of rvs-houtschroeven van topkwaliteit voor een scherpe prijs bij uw schroevenhandel Wovar. Ontdek toppers in de lengtemaat 40, 50, 60, 80, 100 en 120 mm. Maar ook in lange lengtes als 200, 240 en 300 mm hebben wij alles op voorraad. Voor 21:30 uur uw houtschroeven met brede kop besteld, is de volgende dag in huis.

Profiteer van onze hoge stapelkorting en bekijk per product hoeveel u moet afnemen. Bedrijven krijgen extra korting bij Wovar. Meld uw bedrijf hier aan en ontvang een persoonlijke kortingscode!