CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Schroeven voor Eikenhout0

Filters

Schroeven voor Eikenhout

8 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Schroeven voor Eikenhout

Bent u op zoek naar schroeven voor eikenhout? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres! Wovar heeft een breed assortiment in schroeven en ijzerwaren, ook geschikt voor gebruik in combinatie met eikenhout. Voor eikenhout heeft u speciale schroeven nodig, omdat eikenhout looizuur bevat. Dit zuur heeft een hoge zuurgraad, waardoor deze normale schroeven aantast. Dit zorgt voor zwarte vlekken in het houtoppervlak wanneer u werkt met normale schroeven. Verder zullen deze normale schroeven hun sterke verliezen, waardoor deze sneller kunnen afknappen. Om dit alles te voorkomen, kiest u voor speciale schroeven voor eikenhout. Eikenhoutschroeven van Wovar zijn speciaal gecoat waardoor looizuur de schroef niet zal aantasten. Dit heeft als gevolg dat u langer van uw constructie kunt genieten, zonder zorgen!

Voor Eikenhout schroeven kijkt u op onze pagina's met hardhoutschroeven met AR-Coating, tellerkopschroeven gecoat voor eikenhout en gecoate vlonderschroeven

Welke schroeven voor eikenhout?

Voor eikenhout zijn normale verzinkte schroeven niet voldoende. Voor eikenhout maakt u gebruik van speciaal gecoate schroeven. Deze coating zal de schroef beschermen tegen looizuren. 

Gegalvaniseerde schroeven in eikenhout

Normale schroeven, ook wel gegalvaniseerde schroeven in eikenhout of verzinkte schroeven in eikenhout zullen niet lang meegaan. Deze schroeven worden aangetast door de looizuren. Ons advies is daarom ook om geen gegalvaniseerde of verzinkte schroeven in looizuurhoudende houtsoorten te gebruiken.

Eiken planken

Eikenhout wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld meubels. Dit komt door de prachtige uitstraling dat eikenhout met zich meebrengt. Eikenhout heeft een mooie geelbruine tot donkerbruine kleur. Eikenhout is typisch Europees hardhout. Daarbij is eikenhout vaak meer egaal, dus vertoont het minder noesten (ook wel knoesten) in het houtoppervlak. Een noest is een plek waar vroeger een tak groeide aan de boom, wat een bruine kring achterlaat in het hout. Planken van eiken zijn erg sterk en hard, maar tegelijkertijd eenvoudig af te werken of bewerkbaar. Ook eiken balken zijn erg mooi en kunnen sfeer toevoegen aan bijvoorbeeld een woonkamer.

Eikenhouten planken

Planken en panelen van eikenhout worden veel gebruikt om bijvoorbeeld meubels van te maken. Dit komt door de grote kracht van het eikenhout, gepaard met de prachtige uitstraling van het hout. U zult vaak een eiken meubelpaneel terugzien, omdat in Nederland eikenhout een van de meest populaire soorten voor meubilair is. In sommige gevallen ziet u dit zelfs terug in de vorm van eiken traptreden.