CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Azobe schroevenGa terug naar home

Filters

Azobe schroeven

8 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Azobe schroeven

Zoekt u naar schroeven voor Azobe hout? Bij Wovar bent u dan aan het goede adres! Wovar heeft een breed assortiment schroeven en ijzerwaren. Ook schroeven voor gebruik in Azobe hout hardhout horen hierbij. Voor Azobe hout zult u speciale schroeven moeten gebruiken. Azobe bevat namelijk looizuur. Dit is een zuur met een hoge zuurgraad, welke het staal van schroeven aantast. In sommige gevallen ziet u zwarte vlekken in het Azobe hout, rond de plek waar de schroef is ingedraait. Mocht dit het geval zijn bij uw Azobe palen of Azobe planken, maakt u gebruik van verkeerde schroeven. Het looizuur tast deze schroeven aan, wat de zwarte vlekken als gevolg heeft. Aangetaste schroeven zullen sneller afbreken, doordat het staal niet meer volledig intact is. Ook kunnen schroeven die aangetast zijn door looizuur sneller roesten. Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw Azobe hout? Maak dan gebruik van gecoate schroeven voor Azobe. 

Voor Azobe schroeven kijkt u op onze pagina's met hardhoutschroeven met AR-Coating, tellerkopschroeven gecoat voor azobe en gecoate vlonderschroeven

Welke schroeven voor Azobe?

Voor Azobe zijn normale verzinkte schroeven niet voldoende. Voor Azobe hout maakt u gebruik van speciaal gecoate schroeven. Deze coating zal de schroef beschermen tegen looizuren. 

Gegalvaniseerde schroeven in Azobe

Normale schroeven, ook wel gegalvaniseerde schroeven in eikenhout of verzinkte schroeven in Azobe zullen niet lang meegaan. Deze schroeven worden aangetast door de looizuren. Ons advies is daarom ook om geen gegalvaniseerde of verzinkte schroeven in looizuurhoudende houtsoorten te gebruiken.

Azobe hardhout

Azobe is een hardhout soort, naast bijvoorbeeld Lariks of Red Cedar. Veel hardhoutsoorten hebben speciale sappen in het hout, ook wel looizuren. Deze sappen hebben een hoge zuurgraad, wat metaal aantast. Normale verzinkte of gegalvaniseerde schroeven zullen hierdoor uiteindelijk roesten of afbreken. Als u roestende schroeven voorkomen wilt, maakt u gebruik van speciale gecoate schroeven. Azobe wordt getypeerd door zijn donkere kleur. Azobe hout is vers roodbruin en verkleurt over tijd tot donkerbruin met een rood tintje. Azobe wordt veel gebruikt voor zware klussen in zware omstandigheden. Denk hierbij aan bruggen en sluizen. Een leuk feitje, is dat de metro's in Parijs ook rijden op spoor-rails van Azobe.

Azobe vlonderplanken

Wanneer u werkt met vlonderplanken van Azobe, heeft u natuurlijk ook een goed bevestigingsmiddel nodig. Azobe vlonderplanken hebben looizuren in het hardhout zitten. Deze looizuren zorgen ervoor dat normale verzinkte schroeven of gegalvaniseerde schroeven gaan roesten of breken. Ook wanneer u Azobe steenschotten of steenschotten Azobe gebruikt is de juiste schroef erg belangrijk.

Azobe piketpalen

Wat u ook vaak terugziet, is Azobe in de grond. Azobe hout wordt namelijk veel gebruikt voor piketpalen. Deze palen van hardhout worden in de grond geslagen, om vervolgens een schutting of vlonder aan te bevestigen.