• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Worteldoek leggen en snijden, doe het zelf tips 05 apr

Worteldoek leggen en snijden, doe het zelf tips

Terug naar overzicht

Worteldoek voorkomt onkruid onder uw terras, in uw border of in uw moestuin. Ook voorkomt anti-worteldoek dat grond wegspoelt bij uw beschoeiing of houten zandbak. Anti-worteldoek leggen en snijden is een eenvoudige doe het zelf klus. Lees in deze blog handige tips hierover.

  1. Meet op hoeveel vierkante meter u nodig hebt en ook in welke vorm (aan de hand daarvan kunt u de meest ideale breedtemaat kiezen.
  2. Bestel op Wovar hoogwaardig zwart worteldoek op maat voor een lage prijs. Kies eerst uit diverse breedtematen zoals 105, 131, 165, 210, 330 en 420 cm. Daarna kunt u per meter (100 cm) op maat zwart gronddoek bestellen in onze webwinkel, wel zo handig.
  3. Heeft u een heel breed stuk nodig? U dient het worteldoek dan te overlappen, leg dan minimaal 20 cm over elkaar. Het worteldoek bij Wovar is altijd Uv-werend en vergaat daardoor niet door de zon. Met het aantal grams van 110 gram per m2 weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt, hoveniers werken hier ook mee. 
  4. Het zwarte worteldoek bij voorkeur op een (aangetrild of aangestampt) zandbed leggen. In zand groeit onkruid minder snel en mocht er een klein beetje door het worteldoek ontsnappen dan is dit zand en geen zwarte grond. Worteldoek is overigens altijd waterdoorlatend, wilt u waterdicht plastic doek, zoek dan naar landbouwplastic of plantenbakplastic. 
  5. Uw worteldoek leggen is eenvoudig, rol het doek uit en plaats op de hoeken een stoeptegel tegen het wegwaaien. Wilt u uw worteldoek op maat knippen? Gebruik dan een oude schaar of stanleymes, snij wel van u af. Houdt het gronddoek strak voordat u begint met snijden. 
  6. Zorg bij het maken van borders voor een rand afwerking, bijvoorbeeld via stapelblokken of opsluitbanden. Zo krijgt onkruid geen kans en kan de wind geen stof op uw worteldoek blazen. Bij vlonders kunt u ook een laag schelpen op uw worteldoek leggen, deze nemen ook veel vocht op en weren ongedierte. 

Let op, Voor opritten van grind of split kunt u het beste grindmatten gebruiken, dan verrijdt u het grind minder snel. Worteldoek is dan niet geschikt.

Worteldoek leggen is niet moeilijk en kan iedereen! Het is wel handig om te weten hoe u het beste te werk kan gaan. Daarom heeft Wovar voor u een handige video gemaakt. Daarin voorzien wij u van tips en een stappenplan!

Wilt u goedkoop A-kwaliteit worteldoek kopen van 50% gerecycled en 50% nieuw kunststof? Ontdek de maatwerk service van Wovar, wij knippen per 100 cm voor u op maat, kies uit 6 breedtematen van 1 tot 4 meter.