CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Stokeinden

9 Aantal producten

Stokeinden

Bent u op zoek naar stokeinden? Wovar levert stokeinden verzinkt en rvs snel bij u thuis. Een stokeind is een stalen pen met aan de ene kant schroefdraad en de andere kant metrisch draad. Stokeinden van Wovar zijn gemaakt van verzinkt staal en verkrijgbaar in dikte maten m6, m8 en m10. De lengtes varieren van 40 tot en met 200 mm. Een stokeind dient u met behulp van een torx bit in het hout te schroeven. Vervolgens kunt u op het metrische draad een moer draaien.

Zo leveren wij onder andere stokschroeven verzinkt met sleutelvak en zonder sleutelvak. Een sleutelvak is een zeskant aansluiting waarmee u stokschroeven kunt aandraaien met een steeksleutel. 

Wovar heeft een ruim assortiment stokschroeven die geleverd worden uit eigen voorraad. Hierdoor ontvangt u stokschroeven de volgende dag al thuis mits u op werkdagen voor 22:00u besteld.

Naast stokeinden levert Wovar ook razendsnel uit eigen voorraad slotbouten, houtdraadbouten en tuinschroeven

Wovar levert stokeinden rvs en stokeinden van verzinkt staal. Het verschil hierin is dat rvs stokeinden niet oxideren. Bij verzinkte stokeinden kan dit wel voorkomen. Stokeinden rvs worden hiervoor vaak gebruikt in vochtige ruimtes. Bij zwaardere constructies en binnen klussen worden vrijwel altijd verzinkte stokeinden gebruikt. Dit komt doordat deze sterker zijn dan rvs stokeinden. Roestvaststaal (RVS) is namelijk zachter dan verzinkt staal.

U schroeft stokeinden met behulp van een accuboormachine vast in het hout. Hier heeft u een torx bit voor nodig. Een stokeind m6 schroeft u vast met een TX15 bit. M8 en m10 stokeinden worden vastgeschroefd met een torx 25 bit. Wilt u stokeinden in hardhout draaien? Dan raden wij aan de stokeinden even voor de boren. U bepaalt de juiste dikte van de hardhoutboor door 2 mm van de dikte van de stokeinden af te halen. Bij een stokeind m8 gebruikt u dus een hardhoutboor 6.0 mm dik.

Het is ook mogelijk de stokeinden in een stenen muur te verankeren. Combineer de stokeinden dan met één van onze nylon pluggen. Hierdoor monteert u bijvoorbeeld snel en eenvoudig leuningen. Voor m6 stokeinden gebruikt u nylon plug 10 mm dik, bij m8 dikke stokeinden een plug 12 mm. Onze 14 mm dikke pluggen zijn geschikt om stokeinden m10 te verankeren in steen. U boort altijd een gat in de muur met een hamerboor of betonboor die dezelfde diameter heeft als de plug. Dus voor een 10 mm dikke plug gebruikt u ook een 10 mm dikke hamerboor. 

Wovar maakt ook nog onderscheid tussen de verzinkte stokeinden. Namelijk stokeinden met sleutelvak en stokeinden zonder sleutelvak. Een sleutelvak is een zeskantige aandrijving die tussen het houtschroefdraad en metrisch draad zit. Hierdoor kunt u met een steeksleutel de stokeind steviger aandraaien doordat u met een steeksleutel simpelweg meer kracht kan zetten. De zeskantige aandrijving is altijd 2 mm kleiner dan de aangegeven dikte van de stokeind. Zo dient het sleutelvak van m8 stokeinden aangedraaid te worden met een steeksleutel 6 mm en een stokeind m10 met een steeksleutel 8mm.

Stokeinden bestellen

Bestel stokeinden verzinkt of rvs van Wovar voor de laagste prijs. Wovar stokeinden worden per doos a 100 stuks of per 10 stuk aangeboden. Dit verschilt per maat. Bouwbedrijven, klusbedrijven, hoveniers en houthandels profiteren van extra voordeel met een zakelijk account zoals korting.