Wovar bevestigt het, keer op keer!
Filters uitklappen:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Schotelkopschroeven

Met onze verzinkte en rvs-schotelkopschroeven van Wovar, ook wel tellerkopschroeven genoemd, monteert u snel en eenvoudig grote houten constructies zoals bijvoorbeeld een overkappingen. Schotelkopschroeven zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten: geel verzinkt staal, grijs verzinkt staal en roestvrij staal. Schotelkopschroeven worden ook wel tellerkopschroeven, lenskopschroeven, flenskopschroeven en houtconstructieschroeven genoemd. De schotelkopschroef noemt men wel de opvolger van de houtdraadbout, door de Torx-kop is ze namelijk veel sneller te monteren. Door de brede schotelkop zorgen deze schroeven voor een goede houvast. De schotelkopschroef wordt dan ook veel gebruikt in de houtbouw. Denk aan het verbinden van staanders aan dakbalken. 

Wovar heeft schotelkopschroeven altijd ruim op voorraad. Maakt u een houten constructie van lariks-douglashout? Kies voor onze geel verzinkt schotelkopschroeven. Die ogen prachtig op lariks-douglashout en zijn net iets sterker dan onze grijs verzinkte schotelkopschroeven. Toppers zijn de 8 x 80 mm en de 8 x 100 mm schotelschroef. Voor de montage van balken van 5 x 10 en 5 x 15 is deze maat voldoende. Zoekt u lange schroeven met grote kop? Wij hebben deze montageschroeven met schotelkop ook leverbaar in lange maten zoals 200 mm en 220 mm. 

Voor lichtere constructies zoals een afdakje voor uw containers raden wij onze rvs-schotelkopschroeven aan. Roestvrij staal is zachter dan verzinkt staal. Dat maakt een rvs-schotelkopschroef ook minder sterk en dus minder geschikt voor zware constructies. Het grote voordeel van onze rvs-schotelkopschroeven is dat ze niet oxideren. De verzinkte schotelkopschroeven kunnen na het beschadigen van de zinklaag gaan oxideren.

Om de kans op beschadigde verzinkte schotelkopschroeven zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk dat u de schotelkopschroeven monteert met de TX40-bits van Wovar. Die passen perfect op de Torx-indruk van de Wovar-schotelkopschroef.

Schotelkopschroeven bestellen

Verzinkte schotelkopschroeven zijn altijd sterker dan de rvs-variant. Wel kan de gegalvaniseerde versie wat oxideren, iets wat bij rvs niet snel gebeurt. Bestel nu de hoogwaardige schotelkopschroeven bij Wovar in grijs verzinkt, geel verzinkt of roestvrij staal voor de laagste prijs. Bedrijven krijgen een persoonlijke kortingscode bij Wovar. Heeft uw bedrijf nog geen persoonlijke kortingscode? Meld uw bedrijf hier aan!