CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Keilbouten voorsteekmontageKeilboutenBouten

Filters

Keilbouten voorsteekmontage

16 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Keilbouten voorsteekmontage

Op zoek naar een ijzersterke verankering voor bijvoorbeeld balken of een ander zwaar voorwerp? Met de keilbouten met voorsteekmontage van Wovar bent u verzekerd van een ijzersterke verankering. Deze keilbout met voorsteekmontage onderscheidt zich van die met doorsteekmontage doordat deze in meerdere ondergronden is te gebruiken. Deze keilbout, ook wel hulsanker of spreidanker genoemd, is niet alleen te gebruiken in beton, maar kan ook worden bevestigt in natuursteen, vol en hol metselwerk, kalkzandsteen en lichte betonblokken. Deze staat ook wel bekend als de traditionele keilbout.

Zoals de naam het al zegt wordt de keilbout dus geplaatst door middel van voorsteekmontage, wat betekent dat u eerst een gat voorboort in de muur en daarna in het te bevestigen materiaal. Dit geeft de mogelijkheid het materiaal eenvoudig na plaatsing van de keilbout te bevestigen.

Zijn dit niet helemaal de keilbouten die u zoekt? Bekijk dan ons gehele assortiment keilbouten. Of wanneer u opzoek bent naar een andere soort verankering, bekijk dan onze slagpluggen, kozijnpluggen of kozijnschroeven. Zie ook onze keilbouten doorsteekmontage

Keilbouten met voorsteekmontage boort u eerst voor in de ondergrond en later in het te bevestigen materiaal. De dikte van het voor te boren gat hangt af van de dikte van de keilbout. Wilt u weten welke boor u gebruikt bij deze keilbouten? Anders dan bij de keilbouten met doorsteekmontage, is de diameter van het gat bij keilbouten met voorsteekmontage groter dan de dikte van de bout zelf, dit komt omdat de huls om de bout heen wat dikker is. 

Welke boor voor keilbout heb ik nodig? 

Zo boort u M6 keilbouten met voorsteekmontage voor met een 10 mm, M8 met een 14 mm, M10 met een 16 mm en M12 met een 20 mm beton- of hamerboor. De lengte van het boorgat hangt natuurlijk af van de lengte van de keilbout. Dit bepaalt ook de dikte van het te bevestigen materiaal. Hoe langer de lengte van de keilbout, hoe dikker het te bevestigen materiaal mag zijn. Deze specifieke informatie vindt u terug bij iedere keilbout.

Druk na het voorboren de keilbout in het gat en sla deze eventueel voorzichtig aan met een hamer of moker. Vervolgens draait u de moer goed aan, u zult merken dat de kelibout niet meedraait. Doordat de moer wordt aangedraaid, zet de huls zich aan vier kanten uit en verankerd zich stevig in de muur. Verwijder na bevesting de moer en de ring weer, zodat u het te plaatsen materiaal kunt bevestigen. Plaats het voorwerp op de keilbout en plaats de moer en ring. Draai de moer goed aan, zodat het materiaal stevig vastzit aan de muur of andere ondergrond.

Keilbouten met voorsteekmontage bestellen?

Bestel keilbouten met voorsteekmontage voor de laagste prijs bij Wovar. Wovar levert keilbouten met voorsteekmontage uit eigen voorraad altijd de volgende dag! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account.

Zijn deze keilbouten niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook onze keilbouten met oog of keilbouten met haak. Naast keilbouten levert Wovar ook sterke kozijnschroeven en spanhulzen