• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Keilbouten met haak

Zoekt u een verankering om iets zwaars op te hangen aan uw muur of plafond? Met deze keilbouten met haak bent u verzekerd van van een extreem sterke verankering in steen en beton. Keilbouten met haak zijn er in vijf verschillende maten. Deze variëren van M6 x 70 mm tot en met M16 x 180 mm. Het eerste getal geeft de dikte van de keilbout aan. Dit cijfer begint altijd met een M. Het tweede getal geeft de totale lengte inclusief haak weer. Ons meest verkochte keilbout met haak is de M8 x 90 mm keilbout. Deze wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld schaduwdoeken in de tuin.

Bestel keilbouten met haak super voordelig bij Wovar. Wovar levert keilbouten met haak supersnel uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account

Zijn keilbouten met haak niet helemaal wat u zoekt? Bekijk al onze keilbouten. Hier vindt u onder andere keilbouten met oog, keilbouten doorsteekmontage en keilbouten voorsteekmontage.

 

5 producten
Sorteren op voorraad
1-5 van de 5 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Keilbouten met haak zijn dus bedoeld om voorwerpen aan op of aan te hangen. Denk bijvoorbeeld aan schaduwdoeken of windschermen. Gebruik het niet om houten balken aan de muur te bevestigen. Hiervoor kunt u onder keilbouten met doorsteek of voorsteekmontage gebruiken. Ook gebruikt men onze kozijnpluggen hier vaak voor. Deze zijn namelijk veel sneller te monteren.

Keilbouten met haak monteren

Keilbouten met haak monteren lijkt moeilijker dan het is. Kort gezegd hoeft u enkel een gat in het steen of beton te boren, de keilbout in het gat de stoppen en de moer aan te draaien. Door het aandraaien van de moer zal de spreidhuls uitzetten waardoor de keilbout stevig verankert in het steen of beton. Iedere maat keilbout dient met een andere maat boor voorgeboord te worden. Dit staat bij iedere keilbout aangegeven. Ook wordt aangegeven hoe diep u dient voor te boren.

Tips voor keilbouten monteren

Mocht het niet lukken om na het boren de keilbout soepel in het gat te stoppen, raden wij aan met een hamer de keilbout voorzichtig in te slaan. Het is belangrijk dat u de moer niet te ver doordraait bij het verankeren van de keilbout. Keilbouten zijn extreem sterk. Als u de moer te ver doordraait bestaat de kans dat uw baksteen breekt. Hiervoor geldt de regel, vast is vast!

Bekijk hieronder het overzicht voor welke dikte boor en boordiepte die u moet aanhouden voor het monteren van onze keilbouten met haak!

Keilbout met oog                     Dikte boor + benodigde boordiepte
M6 x 70 mm 10.0 mm - 45 mm diep
M8 x 90 mm 14.0 mm - 55 mm diep
M10 x 110 mm 16.0 mm - 65 mm diep
M12 x 140 mm 20.0 mm - 85 mm diep
M16 x 180 mm 25.0 mm - 105 mm diep