CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Kozijnschroeven

14 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Kozijnschroeven

Met kozijnschroeven en kozijnpluggen maakt u een houten balk stevig vast aan een stenen muur. Vroeger gebruikte men daar met name keilbouten voor. Met kozijnpluggen voor zware constructies en kozijnschroeven voor minder zware klussen gaat dit veel gemakkelijker.

Wat is het verschil? Kozijnpluggen en slagpluggen hebben een plug voor in de muur. De kozijnschroeven hebben geen plug nodig. Deze hebben een speciale voldraad verbinding. Deze kozijnschroeven worden veel gebruikt voor het monteren van een houten balk aan de gevel, bijvoorbeeld bij het bouwen van een aanbouw carport of houten overkapping aan de gevel van uw woning. Ontdek Wovar, uw online schroevengroothandel met snelle bezorging. Voor 21:30 uur besteld, is levering de volgende dag.  

Deze verzinkte kozijnschroeven zien we steeds meer terug. Eens getest zult u ontdekken hoe stevig deze schroef uw balk aan muren bevestigt. Wovar levert kozijnschroeven in 3 verschillende soorten. Namelijk de platkop uitvoering, de cilinderkop uitvoering en de bolkop uitvoering. De kozijnschroeven met een platkop en bolkop uitvoering zijn geschikt voor aluminium en kunststof kozijnen. Kozijnschroeven met een cilinderkop zijn speciaal voor houten kozijnen. De cilinderkop verzinkt mooi in het hout en dat leidt tot een prachtig eindresultaat.

Wanneer u werkt met kozijnschroeven is het altijd nodig om voor te boren. De dikte van uw boor hangt af van de ondergrond. Bij een stenen ondergrond voldoet een boor van 6mm dik en bij een betonnen ondergrond een boor van 6,5mm. De juiste inschroefdiepte staat hieronder aangegeven. Voor de juiste boordiepte telt u 10mm bij de inschroefdiepte op.

Toch liever een slagplug gebruiken? Bekijk dan onze kozijnpluggen. In de schroevenwebwinkel van Wovar is voor elk wat wils.

Inschroefdiepte van Wovar kozijnschroeven

  • Beton 30mm inschroefdiepte
  • Kalkzandsteen 40mm inschroefdiepte
  • Rodebaksteen 40mm inschroefdiepte
  • Puimsteen 50mm inschroefdiepte
  • Lichtbeton 60 mm inschroefdiepte
  • Hout 40 mm

Voor deurkozijnen is het gebruikelijk om 8 kozijnschroeven te gebruiken. Schroef aan beide zijkanten verdeeld over de lange zijde 4 kozijnschroeven. Kozijnen kleiner dan 150 cm bevestigd u stevig met 6 kozijnschroeven.

Welke lengte kozijnschroeven ben ik nodig?

Tel het kozijn en de inschroefdiepte bij elkaar op. Haal hier 10mm van af en u weet welke lengte kozijnschroef u nodig bent. Let op, houdt wel rekening met ruimtes tussen de ondergrond en het kozijn. Als die er is, tel deze dan bij de inschroefdiepte en de dikte van het kozijn op.

De kozijnschroeven van Wovar zijn verkrijgbaar in de maten 7.5 mm x 72 / 92 / 112 / 132 / 152 mm.

Kozijschroeven bestellen

Bestel de kozijnschroeven van Wovar in sets van 10 stuks. Profiteer van onze bulkkorting en bestel minimaal 10 sets. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Zijn kozijnschroeven niet helemaal wat u zoekt? Bekijk onze betonschroeven. Deze monteert u ook zonder pluggen. Daarnaast leveren wij ook hollewandpluggen en spanhulzen. Heeft u een extreem sterke verankering nodig in steen of beton? Kies dan altijd voor onze keilbouten