CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8321 reviews
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Insteeksloten vervangen 10 ліс

Insteeksloten vervangen

Terug naar overzicht

Het komt vaak voor dat een deur en nog prima uitziet, maar het deurslot niet meer goed werkt. Moet je bijvoorbeeld echt aan de deur gaan hangen om de deur te openen, of er zit veel speling op de kruk en het slot.In enkele gevallen is het raadzaam de sloten te repareren maar meestal doet u er goed aan de insteeksloten te vervangen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u een ouderwets dag- en nachtslot wilt vervangen voor een cilinderslot.

Hoe vervang ik een insteekslot?

Dit is geen hogere wiskunde. Wij raden aan na te gaan om wat voor slot u wilt vervangen en welk slot u terug wilt plaatsen in uw deur. Wovar levert namelijk verschillende insteeksloten. Denk hierbij aan loopsloten, dag en nachtsloten en kastsloten. Het vervangen van deze sloten gaat vrijwel volgens dezelfde procedure. Dit hebben we al eerder behandeld in onze blog over sloten en scharnieren smeren

Welk insteekslot wil ik vervangen?

Om u te helpen bepalen welk insteekslot u wilt vervangen hebben we hieronder de kenmerken van de verschillende insteeksloten op een rij gezet.

Een loopslot

Een loopslot wordt alleen gebruikt bij binnendeuren en kan je niet op slot doen. Deze slotkast beschikt alleen over een dagschoot die enkel te bedienen is door een deurkruk. Doordat het insteekslot niet beschikt over een slotkast of cilindergat kan je deuren met een loopslot niet met een sleutel op slot doen.

Het dag en nacht slot 

Dag en nachtsloten kan je op slot doen door te draaien met een sleutel. Wovar levert dag en nachtsloten met klaviersleutels en voor een cilinderslot. Bij een klavierslot worden standaard 2 bonte baardsleutels bijgeleverd. Bij een dag en nachtslot voor cilinders dien je altijd het cilinder apart bij te bestellen. Sloten met een cilinder zijn veiliger omdat bontebaard sleutels bij vrijwel iedere slotenmaker te koop zijn.

Kastsloten

Kastsloten zijn het tegenovergestelde van loopsloten. Zij beschikken namelijk niet alleen over een dagschoot maar alleen over een nachtschoot. Deuren met een kastslot zijn alleen te openen met behulp van een sleutel. Het nadeel is dat als je een deur hebt die wat klemt je hard aan de sleutel moet trekken om deze te openen. Dit kan op den duur ten koste gaan van het insteekslot.

Komt u er toch niet helemaal uit? Neem contact met ons op of stuur een foto naar ons toe zodat wij kunnen beoordelen om wat voor insteekslot het gaat. Wij zullen u dan helpen bij het kiezen van een nieuw insteekslot.

Producten die passen bij deze blog