CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
DrukverdeelplatenIsolatie toebehorenIsolatie

Filters

Drukverdeelplaten

5 Aantal producten

Drukverdeelplaten

Wanneer u isolatieplaten wilt plaatsen dient u deze uiteraard te bevestigen op het houten regelwerk. U kunt natuurlijk de platen verlijmen, hiermee moet zowel de randen als het midden van de plaat voorzien van lijm zodat de plaat niet loslaat. Voor het bevestigen met schroeven is een drukverdeelplaat nodig.

Onze drukverdeelplaten komen in twee materiaalsoorten, namelijk verzinkt staal en RVS A2. De RVS A2 is alleen beschikbaar als ronde plaat met een diameter van 70 mm. Onze verzinkte drukverdeelplaten zijn zowel als ronde plaat met een diameter van 50 mm, 70 mm en 90 mm te verkrijgen of als ovaal in de maat 82 x 40 mm.

Wat is een drukverdeelplaat?

Een drukverdeelplaat is een plaat dat de druk verdeelt over het oppervlakte van de plaat. Deze drukverdeelplaten worden voornamelijk gebruikt om isolatieplaten zoals PIR platen te bevestigen. Omdat de PIR platen voornamelijk bestaan uit schuim kan de plaat indeuken en scheuren wanneer u deze normaliter bevestigd met schroeven. Met een drukverdeelplaat wordt de druk evenredig over het oppervlakte van de plaat verdeeld waardoor de isolatieplaat niet beschadigd raakt en beter vast zit.  

Hoeveel drukverdeelplaten heb ik nodig?

Het aantal drukverdeelplaten is afhankelijk van het formaat van de isolatieplaat. Wij raden voor een plaat met een afmeting van 120 cm x 60 mm het gebruik van 5 drukverdeelplaten aan. U kunt de vuistregel gebruiken dat u ongeveer 5 drukverdeelplaten wilt gebruiken per m2 aan isolatieplaten om deze correct te bevestigen.

Drukverdeelplaten bestellen

Bestel drukverdeelplaten vandaag nog bij Wovar een geniet van scherpe prijzen en snelle levering. Ook als zakelijke klant zit u goed bij Wovar, zo krijgt u met een zakelijk account extra korting (met een kortingscode) op al uw bestellingen en heeft u een handig orderoverzicht.

Zit hier niet bij wat u zoekt? Kijk ook bij onze overige isolatiemateriaal en andere artikelen voor uw dak en gevel