CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
DompelpompenTuin bewateringTuin

Filters

Dompelpompen

2 Aantal producten

Dompelpompen

Een dompelpomp, ook wel klokpomp of vlakzuiger genoemd, is ideaal voor het verpompen van zowel vies als schoon water. De naam 'dompelpomp' is ontstaan doordat ze helemaal ondergedompeld worden bij gebruik. In het geval u bijvoorbeeld een zwembad wilt leegpompen, plaatst u de dompelpomp rechtop op de bodem en dus volledig onder water. De dompelpompen van Wovar zijn te gebruiken bij dieptes tot maar liefst 7 meter; ideaal voor vijvers, zwembaden en bijvoorbeeld een ondergelopen kelder.

Ook voor tuinsproeiers, slangkoppelingen, regentonnen en tuinslangen gaat u naar Wovar! 

Vuilwater dompelpomp

Bij het leegpompen van bijvoorbeeld een vijver of een sloot moet u goed opletten dat u een dompelpomp gebruikt speciaal voor vuil water. Een vuilwaterpomp kan vies water weg pompen zonder problemen, een schoonwaterpomp kan hierbij verstopt raken. De vuilwater dompelpomp van Wovar kan vuildeeltjes wegpompen met een maximale diameter van 35 mm, voor zand bijvoorbeeld is dit meer dan voldoende. 

De aansluitspanning bedraagt 230 volt, dit is standaard en hiermee sluit u de 10 meter lange kabel gemakkelijk aan op een normaal stopcontact. De dompelpompen van Wovar hebben een motorvermogen tot 550 W, met deze enorme kracht kunt u tot maar liefst 9.960 liter water per uur verpompen!

Dompelpomp aansluiten 

Slangen van 1 inch (25 mm) en 1 1/2 inch (38 mm) kunnen zonder schroefkoppeling, rechtstreeks aan de pomp worden bevestigd met slangklemmen. Deze klemmen kunnen eenvoudig worden vastgedraaid op de slang.

Ook half duimse en 3/4" tuinslangen zijn op onze klokpompen aan te sluiten. Zaag het eerste stuk tot het schroefdraad van de aansluiting af. Nadat u dit gedaan heeft, kunt u onze 1 inch kraanaansluiting makkelijk op het schroefdraad vastdraaien. Door gebruik te maken van de nippel van de schroefkoppeling, die nu aan de dompelpomp bevestigd zit, kunt u een tuinslang met een slangkoppeling vastmaken aan de pomp.

Hoe werkt een dompelpomp?

Een dompelpomp wordt gebruikt door de pomp met de onderkant, volledig onder water, op de bodem neer te zetten. Schakel de pomp in terwijl deze op de bodem staat, en verpomp het water door de slang naar de gewenste plek. De handige vlotterschakelaar merkt wanneer de dompelpomp in het water staat en begint dan ook direct met pompen. De pomp kan ook gedwongen worden om te blijven pompen, dit kunt u doen door de vlotter vast te maken aan de dompelpomp.

Dompelpompen kopen

Naast benodigdheden voor uw tuin bewatering bestelt u tuingereedschap zoals harken, schoffels, grondboren, snoeigereedschap, schoppen en spades vandaag nog eenvoudig bij Wovar voor een eerlijke prijs. Bent u grootverbruiker, profiteer dan op al onze producten van een mooie staffelkorting. 

Zakelijke klanten genieten van veel voordelen zoals 15% korting op iedere bestelling, de mogelijkheid tot spoedleveringen, een vast contactpersoon en een handig orderoverzicht. Bent u ondernemer en wilt u ook gebruik maken van dergelijke voordelen? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog geheel gratis een zakelijk account aan.