CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8321 reviews
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Zelf schroeffundering plaatsen 04 май

Zelf schroeffundering plaatsen

Schroeffundering
Terug naar overzicht

Bij het leggen van een fundering denkt men al gauw aan een ingewikkelde en langdurige klus. Echter bewijzen de schroeffunderingen van Wovar het tegendeel! De funderingen zijn namelijk eenvoudig aan te brengen in de grond, zonder dat u beton hoeft te storten of loodzware betonpoeren hoeft te plaatsen. De ijzersterke schroeffunderingen zijn namelijk direct in de grond te draaien en zijn ook direct belastbaar. Kies zelf het gewenste kopstuk, zoals een U-beugel, vlonder top, hex top of paalhouder en u kunt direct aan de slag met de bouw van uw project. In deze blog voorzien wij u van een handig stappenplan om zelf een fundering te maken, met behulp van schroeffunderingen.

Schroeffundering tuinhuis

De schroeffunderingen zijn ideaal voor het maken van een tuinhuisje. Voor elk soort bouwwerk geldt dat u goed moet letten op het draagvermogen van de schroeffunderingen. Daarover leest u meer onder het kopje 'draagvermogen schroeffundering'. Let daarbij ook goed op de diepte van de schroeffunderingen. Bij Wovar kunt u verlengstukken meebestellen om de schroeffundering dieper in de grond te draaien. Hoe dieper de fundering, hoe meer draagvermogen. Een tuinhuisje bouwen is dus geen enkel probleem! Afhankelijk van uw constructie kunt u daarvoor een U-beugel, paalhouder of hex top op de schroeffundering monteren. Let goed op welke onderdelen u daar precies voor nodig heeft. Zo heeft u bij een U-beugel en een paalhouder altijd een koppelstuk nodig. U vindt alle producten op onze pagina met schroeffunderingen.

Zelf een vlonder maken

Ook voor een vlonder kunt u gebruik maken van schroeffunderingen. In dat geval bestelt u onze speciaal ontworpen vlonder tops mee! Een vlonder top is voorzien van schroefgaten, maar ook van 2 spikes. Deze spikes komen in de dwarsbalk van een vlonder vast te zitten en zorgen voor extra stevigheid. U kunt de tops voor vlonders direct op de schroeffundering monteren, er is dus geen koppelstuk nodig. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw vlonder, bepaalt u de hoeveelheid schroeffunderingen. Na het plaatsen van de schroeffunderingen monteert u de tops voor de vlonder eerst in de houten balk, vervolgens kunt u het geheel op de schroeffunderingen plaatsen en vastschroeven. Daarna kunt u direct aan de slag met de constructie van de vlonder zelf. Op de productpagina van de vlonder top, vindt u een handig stappenplan voor montage. Alle producten voor schroeffunderingen vindt u ook onderaan deze pagina. Voor montage in hardhout raden we altijd aan om voor te boren met een hardhoutboor.

Pergola fundering

Bent u van plan om een pergola to bouwen? Ook voor de fundering van een pergola kunt u gebruik maken van onze schroeffunderingen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de platte hex top, U-beugel of paalhouder voor een stevige montage van houten palen. De hex top is ideaal voor montage van ronde palen. Wanneer uw grond niet helemaal waterpas loopt, kunt u de schroeffundering natuurlijk daarop afstellen. Zo zorgt u eenvoudig voor een rechte pergola. Vergeet niet om bijpassende schroeven mee te bestellen om de houten palen aan de top van de schroeffundering te monteren. Maak uw pergola compleet met een prachtig harmonica schaduwdoek. Bij Wovar vindt u vele verschillende kleuren en maten harmonica schaduwdoeken.

Om houten palen te monteren vindt u bij Wovar uiteraard ook de juiste bevestigingsmaterialen. Zo bestelt u eenvoudig de juiste maat schroeven of bouten mee.

Draagvermogen schroeffundering

Voor alle soorten bouwwerken geldt dat u rekening moet houden met het draagvermogen van de schroeffunderingen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben wij voor u een handige grafiek gemaakt waaruit u kunt aflezen wat het maximale draagvermogen is. Dit heeft onder andere met de soort grond en de diepte van de schroeffundering te maken. Hieronder vindt u de grafiek:

belastingtabel schroeffundament

(De waarden van het aangegeven draagvermogen zijn verminderd met een veiligheidsfactor van 35%. Wovar is niet aansprakelijk voor schade, door een verkeerde keuze van schroeffundamenten.)

In de grafiek wordt het draagvermogen per schroeffundering aangegeven. U ziet dat de drukbelasting, trekbelasting en horizontale belasting stijgt, naarmate de lengte van de schroef langer wordt. U kunt daarvoor verlengstukken van 330 mm en 580 mm meebestellen. Deze verlengstukken kunt u eenvoudig in de schroeffundering schuiven en vastzetten met de meegeleverde bout. Let op, de netto lengte zal iets korter zijn, in verband met het inschuifdeel van 80 mm.

Zelf schroeffundering plaatsen

Zelf een schroeffundering plaatsen kan iedereen! De robuuste schroeffunderingen zijn gemaakt van ijzersterk verzinkt staal en voorzien van grof schroefdraad. Afhankelijk van de grond kunt u de schroef met de punt al goed in de aarde duwen. Vervolgens is het een kwestie van aandraaien, totdat de schroef diep genoeg zit. Dit kan met behulp van onze draaistangen. Wij voorzien u graag van een stappenplan om zelf de fundering te leggen voor uw paal, vlonder, tuinhuisje of pergola!

  1. De eerste stap is vrij logisch. Bedenk wat u wilt gaan plaatsen, waar, het formaat en wat het totale gewicht wordt van uw constructie. Aan de hand van het totale gewicht kunt u namelijk bepalen hoe lang de schroeffundering dient te zijn, in verband met het draagvermogen. Hoe langer de schroef, hoe dieper deze de grond in kan, hoe hoger het draagvermogen. U gebruikt hiervoor de bovenstaande grafiek.
  2. Heeft u het gewicht en de afmetingen van uw constructie vastgesteld? Dan kunt u nu de diepte van de schroeffunderingen bepalen. Aan de hand daarvan kunt u zien of u een verlengstuk nodig heeft en zo ja, welke. U kunt bij ons kiezen tussen een verlengstuk van 330 of 580 mm. Let daarbij wel op de netto verlenging, in verband met het insteekdeel van 80 mm.
  3. Bepaal de positie van de fundamenten. Om de fundamenten nog eenvoudiger in te draaien kunt u met een puntig voorwerp, bijvoorbeeld een stuk hout, een klein gat maken in de grond. Druk het schroeffundament in het gat en draai deze met behulp van een draaistang, handmatig in de grond. Zorg ervoor dat het fundament mooi recht in de grond komt. Bestel eventueel een waterpas mee.
  4. Na het plaatsen van de schroeffunderingen kiest u het gewenste kopstuk uit. Bij ons kiest u tussen een U-beugel, paalhouder, vlonder top, en zeskantige platte kop (hex top). Let op: Bij de U-beugel en de paalhouder is er nog een koppelstuk nodig. Na montage is uw fundering gereed en kunt u direct beginnen met de plaatsing van een paal, vlonder, tuinhuis of pergola!

Op de productpagina's van de kopstukken vindt u specifieke montagetips voor de betreffende top. Bij de verlengstukken, kopstukken en bij het koppelstuk worden de bevestigingsmaterialen meegeleverd. Met de M10 bout koppelt u de onderdelen stevig aan elkaar. Wilt u meer bouten bestellen? Neem dan een kijkje in ons assortiment tapbouten verzinktLet op, u dient de bevestigingsmaterialen voor het monteren van een houten paal wel apart mee te bestellen. Neem daarvoor een kijkje bij onze assortimenten houtdraadbouten of tellerkopschroeven.

Schroeffundering prijs

De prijzen van de schroeffunderingen liggen niet veel hoger, soms zelfs lager, ten opzicht van alternatieven. Daarnaast brengen schroeffunderingen het grote voordeel met zich mee dat ze eenvoudig zijn aan te brengen, zonder dat het veel tijd in beslag neemt. Bestel uw schroeffunderingen daarom voordelig bij Wovar! U vindt alle onderdelen in het assortiment schroeffunderingen en onderaan deze pagina. Bedrijven in de bouw- en klussector en hoveniers profiteren bij Wovar van vele voordelen! Maak snel een zakelijk account aan en profiteer van een vaste zakelijke korting, een vast contactpersoon en een handig besteloverzicht.

Naast schroeffunderingen kunt u ook kiezen voor alternatieven in ons assortiment paalhouders en poeren.

Producten die passen bij deze blog