CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Waarom kiezen voor speciale blokhut & tuinhuis beits? Tuinhuizen beitsen! 18 сту

Waarom kiezen voor speciale blokhut & tuinhuis beits? Tuinhuizen beitsen!

Terug naar overzicht

Wanneer u een tuinhuis aanschaft, dan wilt u natuurlijk dat deze jaren lang goed blijft. Het is immers een behoorlijke investering en dan kunt u er maar beter lang plezier van hebben. Na het plaatsen van uw tuinhuis of blokhut, is het daarom belangrijk om goed na te denken over de behandeling. Hoe wilt u dat de afwerking er uit komt te zien en hoe lang of goed beschermt het uw hout? Wij helpen u graag met het maken van een keuze en leggen uit waar u op moet letten. Zo zorgt u er voor dat uw tuinhuis mooi wordt afgewerkt en ook mooi blijft!

Waarom kiezen voor blokhut en tuinhuis beits

Een goede beits beschermt uw hout tegen houtrot, schimmel, viezigheid en vocht. Dit zorgt er voor dat het hout simpelweg vele jaren langer mee gaat!  Let er wel op, dat de kwaliteitsverschillen erg groot zijn. Er zijn ontzettend veel soorten beitsen op de markt die geschikt zijn voor hout. Om te beginnen is het belangrijk om een beits te kiezen die geschikt is voor zachthout, omdat tuinhuizen en blokhutten hier normaal gesproken van gemaakt zijn. Vervolgens adviseren wij bij tuinhuizen en blokhutten specifiek om een extra afdichtende beits te kiezen. Zo voorkomt u dat er vocht doorsijpelt naar binnen in het hout en tussen de voegen. Ook dient een tuinhuis beits flexibel te zien. Hout in blokhutten en tuinhuizen heeft namelijk de neiging om te gaan 'werken'. Dit houdt in dat het hout licht krimpt en uitzet. Hierdoor kan een slechte beits of verf gaan afbladeren. Dit wilt u absoluut voorkomen! 

Welke blokhut en tuinhuis beits is het beste?

Wij adviseren altijd het gebruik van de Beitz - blokhut en tuinhuis beits in een kleur naar keuze. Deze beits is zeer flexibel, hecht op alle houtsoorten en gaat jaren lang mee. Daarbij komt ook nog eens, dat deze in 5 prachtige dekkende en 5 prachtige transparante kleuren te verkrijgen is. Deze kleuren zijn: 

To show how to create blog post

 • 'Standaard' wit
 • Wit Ral9010
 • Antraciet (Ral7016)
 • Zwart (ral9005)
 • Antiekgroen
 • Blank transparant
 • Grenen transparant
 • Licht eiken transparant
 • Donker eiken transparant
 • Teak transparant

Deze beits bladdert niet af en behoudt zijn kleur jaren lang. Let wel op, want zeker bij de transparante kleuren geldt: hoe donkerder de kleur, hoe langer het mee gaat. Lichte kleuren en met name de kleur blank gaan aanzienlijk korter mee! Bij de blanke variant treedt verkleuring op na ongeveer 2 tot 3 jaren, terwijl dit bij de zwarte dekkende beits vaak pas na 7 tot 8 jaren begint. De beits is zeer goed waterafstotend en voorkomt op deze manier dat u last krijgt van houtrot, schimmel, viezigheid en algen. Vocht is de grootste vijand van uw hout. Geen vocht in het hout, betekent nauwelijks veroudering door de jaren. Dekkende tuinhuis beits gaat gemiddeld 2 tot 3 jaar langer mee dan transparante tuinhuis beits. Deze tuinhuis beits is zijdeglanzend, de populairste keuze bij tuinhuizen en blokhutten. Dit betekent dat het lichtjes glimt na droging. De beits is oplosmiddel houdend, maar is op basis van lijnolie. De beits is het beste te vergelijken met de Perkoleum van koopmans. Ondanks dezelfde kwaliteitsklasse, ligt de Beitz blokhut en tuinhuis beits qua prijs aanzienlijk lager! Dit is dan ook de reden voor veel mensen om te kiezen voor Beitz in plaats van koopmans perkoleum. 

Beitz - tuinhuis en blokhut beits gebruiken

Het gebruiken van deze tuinhuis beits is niet ingewikkelder dan andere beitsen. Wanneer u ons stappenplan doorloopt, kan het eigenlijk niet fout gaan! De tuinhuis en blokhut beits van Beitz is wat dat betreft echt 'idiot-proof'. Kan haast niet mis gaan! 

 1. Zorg dat het hout droog en schoon is. 
 2. Eventueel oude, ondeugelijke verflagen eerst verwijderen door te schuren. Intacte verflagen kan overheen worden geschilderd. 
 3. Voor een extra goede penetratie kunt u er voor kiezen om de eerste laag aan te brengen met beits die voor 10 tot 15% verdunt is met terpentine. Dit is echter geen must. 
 4. Breng vervolgens minstens 2 lagen beits aan voor het beste resultaat. Doe dit met een platte kwast en werk zoveel mogelijk van boven naar beneden in de lengte van het hout. Gebruik hiervoor een roller of een platte kwast.
 5. Laat het geheel goed drogen. De eerste 3 weken glimt het nog meer dan daarna. Uiteindelijk zal na maximaal 3 weken de uiteindelijke glansgraad behaald zijn die licht glanzend is. 
 6. Geniet van het eind resultaat! Uw hout gaat langer mee, de binnenkant van uw optrek blijft beter droog en het ziet er ook nog eens prachtig uit! Kan niet beter toch? 

Blokhut en tuinhuis onderhouden

Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk dat u uw tuinhuis goed onderhoudt. In de eerste plaats doet u dit door na een aantal jaren een nieuwe laag aan te brengen. Wanneer dit nodig is, kunt u het beste zelf inschatten. Dit hangt namelijk van ontzettend veel factoren af, zoals de hoeveelheid zon die het gebeitste hout opvangt, de hoeveelheid nattigheid, hoe goed de eerste keer is gebeitst en nog veel meer! De regel is eigenlijk, wanneer het er minder mooi uit begint te zien en begint te verkleuren, is het tijd om een nieuw laagje aan te brengen. Bij de zwarte tuinhuis beits zijdeglans, kan dit wel 8 jaar duren. Terwijl bij de blanke variant dit al het geval kan zijn vanaf 2 jaar. Houdt dit dus zelf goed in de gaten en probeer dit aan te voelen. Andere vormen van onderhoud kunnen bijvoorbeeld houtreinigers zijn, of wanneer uw blank gebeitst hout toch gaat vergrijzen, een ontgrijzer. Meer informatie over deze producten vindt u door er op te klikken in deze tekst. 

Blokhut en tuinhuis beits bestellen

Wanneer u dit product wilt bestellen, kunt u dat het beste doen bij Wovar! Wij zijn namelijk de officiele dealer van alle producten van het merk Beitz. Zo koopt u gelijk bij de bron! Wij kunnen de blokhut beits razendsnel leveren tegen de scherpste prijs. Ook voor advies kunt u bij Wovar altijd terecht. Wij helpen u maar al te graag verder met informatie over welk product dan ook. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice voor advies. Wilt u zakelijk klant worden? Dan kunt u ook nog eens rekenen op extra korting en andere voordelen. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina: Wovar zakelijk. Bent u opzoek naar andere soorten tuinbeits of bijvoorbeeld houtolie? Ook dan bent u bij Wovar aan het juiste adres. Naast ons eigen merk Beitz, vindt u bij ons nog veel meer artikelen! Wovar is niet voor niks de beste webshop voor de betere doe het zelver en professional. 

Hieronder vindt u de producten die we hebben beschreven in deze blog:

Producten die passen bij deze blog