• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Tuin voorjaarsklaar maken - Tips & inspiratie 31 jan

Tuin voorjaarsklaar maken - Tips & inspiratie

Terug naar overzicht

Maandag 20 maart begint de lente en dus ook het voorjaar. Tijd om ook uw eigen tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Zo kunt u, wanneer het zonnetje weer langzaam doorkomt, heerlijk genieten in uw tuin. 

Tuin lenteklaar maken

Om te beginnen met het lenteklaar maken van uw tuin is het natuurlijk belangrijk dat uw tuin afvalvrij is. Begin daarom met opruimen voordat u de rest van de tuin aanpakt. Rijd de containers de tuin in en volgooien maar! Losse blaadjes, takken en tuinafval kunt u allemaal weggooien in de groene container. Met een hark kunt u eenvoudig al het blad verzamelen. Bij Wovar verkopen we ook tuinafvalzakken van 120 liter. Wanneer u de container bijvoorbeeld niet in de achtertuin kunt krijgen, kunt u eenvoudig al het blad en tuinafval hierin in verzamelen om vervolgens leeg te gooien in de container. De afvalzakken zijn opvouwbaar en kunt u dus gemakkelijk weer opbergen! Naast de losliggende bladeren, takken en overig tuinafval kan het wellicht zo zijn dateen plant de winter wel niet overleefd. Zonde, maar ook deze kunt u beter direct weggooien. Door gebruik van beschermhoezen voor planten voorkomt u dit en hoeft u in het voorjaar geen afscheid te nemen van uw planten. Naast tuinafval ligt er ook nog wel eens plastic verpakkingen en dergelijke in de voortuin. Ook dit kan natuurlijk direct in de container. 

Planten snoeien

Nu de container toch nog in de tuin staat, kunt u direct beginnen met het snoeien van alle planten, struiken en hagen. U kunt hier het best mee beginnen in maart of april. Dit zijn namelijk de meest gunstige snoeimaanden voor een groot aantal planten, struiken en hagen. Let wel goed op dat het niet gaat vriezen. Wanneer het gaat vriezen kunnen namelijk de nieuwe takken aan een plant beschadigen. Hierdoor kunnen ze niet meer uitgroeien tot mooie grote planten. Even wachten dus tot het echt voorjaar is en de temperatuur niet meer onder nul is. Wanneer u toch alvast wilt beginnen in de tuin, kunt u het onkruid wieden. Een vervelend klusje, maar het geeft uiteindelijk wel een mooi resultaat!

Onkruid wieden

Groene aanslag verwijderen

Wanneer alle onkruid tussen de tegels weg is, kunt u beginnen aan het schoonmaken van de tegels. Vaak ontstaat er na verloop van tijd groene aanslag op de tuintegels. Met een groene aanslag verwijderaar kunt u gemakkelijk de aanslag verwijderen. Met deze groene aanslag verwijderaar kun je zonder te schrobben en een hogedrukspuit de aanslag verwijderen. Even goed laten inwerken op de tegels en u kunt het er zo afspoelen. Gemakkelijker gaat het bijna niet! U kunt er ook voor kiezen om met een emmer heet water en een goede borstel de tegels schoon te borstelen. Dit vergt veel tijd en zal een aantal keer gedaan moeten worden. Met de groene aanslag verwijderaar van Wovar heeft u de tegels binnen een mum van tijd schoon! 

Bloemen en planten

De planten en struiken zijn gesnoeid, al het onkruid is weg en de tegels zijn schoon. Tijd om de tuin op te fleuren met wat bloemen en planten. Potten kunt u vullen met verschillende soorten bloembollen, boompjes of plantjes. Bij Wovar verkopen we verschillende soorten plantenbakken die prachtig zullen staan in uw tuin! Wilt u alles rechtstreeks in de tuin planten? Dan is het handig om de aarde eerst om te woelen. Door het omwoelen krijgen de wortels namelijk voldoende zuurstof en hebben ze de ruimte om water op te nemen. U kunt ervoor kiezen om de grond te bemesten. Met het bemesten van de grond bevordert u de groei en bloei van planten. De ideale timing voor het bemesten is vlak voor een regenbui. De mestkorrels of droge mest trekt daardoor sneller in de grond. Wanneer u bloembollen wilt gaan planten in de aarde kun je gebruik maken van de bollenplanter. Een handige tool om gaten van gelijke grootte te creëren in een snel tempo. Zo passen de bloembollen altijd! Let wel op dat u van de meeste bloemen pas kunt genieten in de zomer. Dan gaan deze bloemen namelijk pas bloeien.

Plantenbakken

Tuin aankleden

Wanneer het zonnetje dan echt gaat schijnen, kunt u de tuin gaan aankleden. De loungeset kan weer uit de schuur en de tuintafel kan weer schoongemaakt worden. Met een aantal leuke accessoires kun je de tuin opfleuren en zomerproof maken. Een populaire stijl voor in de tuin is de Ibiza stijl. Een zomerse en kleurrijke stijl die u laat voelen alsof u op vakantie bent. Een aantal leuke sierkussentjes of plaids bij de loungeset doen bijvoorbeeld al wonderen. Een paar leuke kaarsen of een vuurschaal brengen sfeer in de tuin. Erg gezellig om deze aan te steken tijdens een gezellige zomeravond, of om je warm te houden tijdens een lenteavond. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de tuin een grote make-over te geven. Een grote mooie overkapping waar u onder kunt zitten tijdens regenachtig weer of om in de warme zomer uit de zon te zitten staat prachtig in de tuin.

Flex Fence Lamellen

Tuinartikelen

Bent u benieuwd geworden naar al onze tuinartikelen om uw tuin weer helemaal voorjaarproof te maken? Bekijk onze categorie tuin voor het hele assortiment.

Producten die passen bij deze blog