CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
teak houten stoel behandelen 09 сак

Teak meubels behandelen met olie!

Terug naar overzicht

Heeft u Teak meubels in de tuin of bent u van plan om deze aan te schaffen? Denk dan wel even na over de behandeling van het hout. Hout is namelijk kwetsbaar en zeker als het buiten staat, kunnen er problemen ontstaan. Denk hierbij aan houtrot, schimmel en vergrijzing. Het is daarom slim om altijd over te gaan op behandeling. Wij leggen hier een aantal opties uit en plaatsen ook een video waarin we voor doen hoe we een teak stoel behandelen. 

Olie of beits

Behandelen doet u met een olie of beits. Over het algemeen willen mensen met teak hout een olie of beits die de natuurlijk uitstraling van het hout behoudt. U kiest dan voor een transparante beits of olie. Olie is altijd transparant en beits kan zowel dekkend als transparant zijn. Wanneer u voor een beits kiest is de bescherming doorgaans beter. Een nadeel is, dat het er doorgaans minder natuurlijk uit ziet dan een olie. Populaire keuzes zijn de kleurloze meubelbeitsen of verschillende transparante beitsen, bijvoorbeeld in de kleur teak. 

Olie voor teak

Onze voorkeur heeft echter olie. Dit heeft namelijk de maximale natuurlijke uitstraling. Met een goede olie is de bescherming alsnog zeer goed. De frequentie van aanbrengen ligt soms wel wat hoger dan bij een beits. Olie trekt in het hout en zorgt voor bescherming van binnen uit. Door middel van vochtregulatie worden problemen als schimmel en houtrot buitenspel gezet. Olie is altijd transparant en (mits niet te dik aangebracht) niet filmvormend. In ons assortiment vindt u allerlei verschillend oliën die u kunt gebruiken. Het behandelen is simpel en meestal zo te doen met een platte kwast. 

teak houten ligstoel

Hoe teak hout behandelen

Behandelen is ontzettend makkelijk. Met een kwast brengt u simpelweg de olie aan op het hout. U dient het teak hout dan wel eerst schoon, vet- en stofvrij te maken. Wilt u meubels behandelen die al langere tijd buiten staan? Dan kan het slim zijn om eerst geheel te reinigen of zelfs te schuren. Bij vergrijsd teak hout brengt schuren de kleur terug zoals u ziet in de video. Daarna kunt u beginnen met het aanbrengen. Het aanbrengen kan het beste met een goede platte kwast. Doe dit niet te dik en breng aan in de lengte van het hout. Haal onnodig dikke lagen af met een pluisvrije doek voor het mooiste resultaat.

Producten die passen bij deze blog