CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8321 reviews
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 99 euro

Filters

Vuurschalen

3 Aantal producten

Vuurschalen

Op zoek naar een vuurschaal om. Vuurschalen zijn er in allerlei soorten en modellen. Een leuke manier om vuur in de tuin te halen voor een extra lading gezelligheid tijdens de zomeravonden. Daarmee voegt u iets bijzonders toe aan de tuin. Op dit moment hebben wij een cortenstaal vuurschaal in ons assortiment. Dit specifieke materiaal is ijzersterk, duurzaam en het heeft een rustieke uitstraling als het begint te roesten.

Bestellen bij Wovar is simpel! Binnen een paar clicks is de bestelling voltooid. Heeft u een eigen klusbedrijf of bent u hovenier? Met een zakelijk account kunt u profiteren van onder andere een vaste zakelijke korting. 

Vuurschalen kopen

De vuurschaal cortenstaal 60 cm in de vorm van een polygon heeft een elegant en modern design en is gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. Een fraaie toevoeging voor ieder soort tuin en een bijzondere manier om vuur en sfeer op te wekken. Een vuurschaal fungeert dan ook uitstekend als een terrashaard en is net als een terrashaard te gebruiken met hout of kolen in de tuin. Nu bij Wovar met gratis verzending! Na bezorging eenvoudig te monteren. 

Cortenstaal vuurschaal

De vuurschaal die wij bij Wovar verkopen is gemaakt van cortenstaal. Een elegant en enorm sterk materiaal dat vervaadigd is van ijzer, waaraan koper, silicium, fosfor, nikkel en chroom aan zijn toegevoegd. Het heeft zijn naam te danken aan een tweetal unieke eigenschappen. COR staat voor corrosiebestendig en TEN voor tensile strength, ofwel treksterkte. Het materiaal is vrijwel onverwoestbaar en daarom worden er allerlei prachtige en duurzame buitenproducten van gemaakt. Zoals plantenbakken, opsluitbanden, boomringen en borderranden.

Vuurschaal roest

Gezamenlijk kunt u met deze producten uw tuin een prachtige rustieke uitstraling geven. Wanneer cortenstaal over tijd roest past de kleur heel aardig in allerlei omgevingen. Dat duurt van nature ongeveer een halfjaar tot een jaar. Er zijn echter ook manieren om cortenstaal sneller te laten roesten. 

Cortenstaal vuurschaal sneller laten roesten

Uw vuurschaal van cortenstaal is bij aankomst nog niet volledig verroest. Het oxidatieproces, waardoor het cortenstaal volledig tot zijn recht komt, duurt ongeveer 6 tot 12 maanden.

Gelukkig hoeft u geen 6 tot 12 maanden te wachten, want het roestproces is ook te versnellen. Bekijk hiervoor het onderstaande stappenplan en de video. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen wij u graag naar onze blog hoe laat ik cortenstaal sneller roesten

  1. Cortenstaal wordt afgewerkt met een waslaag. De eerste stap is om deze laag te verwijderen. Hiervoor kunt u de ontvetter en het doekje gebruiken. 
  2. Wanneer u de waslaag verwijdert hebt, is het tijd om onze zelfgemaakte roestversneller te maken.
  3. Vul de emmer met 10 liter warm water en voeg hier 3 eetlepels zout of azijn aan toe.
  4. Roer het mengsel goed door en vul uw plantenspuit hiermee.
  5. Breng het mengsel geleidelijk en in ruime mate aan op uw cortenstaal product.
  6. Herhaal het aanbrengen van dit mengsel dagelijks en na 6 dagen zult al een degelijk verschil gaan opmerken. 
  7. Om tot een volledig doorgeroest product te komen, zult u deze behandeling ongeveer 6 weken dagelijks moeten uitvoeren.

Vuurschaal met houtopslag

Wanneer u een vuurschaal koopt zorgt u ervoor dat uw houtopslag goed in orde is. Wanneer dit niet goed geregeld is en er vocht bij uw brandhout kan komen kan er schimmelvorming ontstaan. Dit gaat ten koste van de kwaliteit en brandbaarheid van uw haardhout. Wilt u meer weten over hoe u uw hout dient op te slaan? Check dan onze blog over houtopslag. Hierin krijgt u uitleg over hoe u uw hout veilig en droog dient op te bergen.