• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Kleur
Hoogte
Breedte
Diameter
Voorraad
Prijs
tot

Tuinschermen

De prachtige tuinschermen vindt u in een dichte versie en 4 verschillende patronen, namelijk een palm, modern, vlindertuin en herfst design. De cortenstaal schermen zijn 900 mm lang en 600 mm breed. Cortenstaal bevat een roestlaag dat beschermt tegen verschillende weertypes. U kunt denken aan, regen, sneeuw en hagel. Het materiaal is corrosiebestendig en beschikt als het ware over een schild waardoor het een lange levenduur heeft. 

Vergeet niet om de ophangbeugel erbij te bestellen, hiermee kunt u eenvoudig zelf de schermen ophangen aan een muur in uw eigen tuin. Er zijn verschillende mogelijkheden om de tuinschermen te gebruiken, denk onder anderen aan het bevestigen tussen 2 palen en als schutting. Combineer dit product met onze cortenstaal borderranden of cortenstaal plantenbakken voor de perfecte combinatie.

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Cortenstaal tuinschermen zijn gemakkelijk te combineren in iedere tuin, creëer een sfeervolle maar ook industriële uitstraling. Voor u ook daadwerkelijk gaat starten met de bevestiging is het handig om te controleren of u over alle juiste materialen beschikt, u heeft slecht een aantal extra materialen nodig afhankelijk van waar u het scherm gaat monteren:

 • Tuinschermen
 • Cortenstaal Ophangbeugel
 • Metaalboor 5 mm
 • Betonboor 8 x 120 mm
 • Nylon Pluggen 8 x 40 mm
 • Hardhoutboor 5 mm
 • Spaanplaatschroeven 5 x 50 mm 
 • Torx Bit TX20 Medium 50 mm

Hoe tuinschermen plaatsen

Wist u dat er verschillende manieren zijn om de schermen op een prachtige wijze te bewonderen in uw tuin? De eerste manier is het gebruiken als wanddecoratie. Dit kunt u eenvoudig doen door middel van de volgende stappen:

 1. Bedenk waar u de tuinschermen wilt hebben, dit kan aan vrijwel iedere muur.
 2. Boor met een betonboor 3 gaten in de muur, hier zult u het ophangstuk monteren. Wij raden u aan 2 stuks van het ophangstuk aan te schaffen voor een stevige montage.
 3. U heeft spaanplaatschroeven 5 x 50 mm nodig om het ophangstuk ook daadwerkelijk te kunnen bevestigen aan de stenen muur.
 4. Nu de ophangbeugel stevig aan de muur is gemonteerd kunt u het scherm plaatsen aan het licht gebogen gedeelte.

Tip: Boor met een metaalboor enkele gaten aan de onderkant van het scherm zodat regenwater gemakkelijk weg kan lopen, ideaal in geval van noodweer.

Liever het tuinscherm tussen 2 houten palen plaatsen om een lege plek in uw tuin op te vullen? De montage hiervan is als volgt:

 1. Bepaal de plek en bevestig de houten palen in onder andere grind en in de grond.
 2. Boor het hout voor met een hardhoutboor 5 mm.
 3. Boor gaten in het cortenstaal materiaal met een metaalboor 5 mm.
 4. Monteer door middel van de spaanplaatschroeven het scherm aan de palen.

Een andere optie is de tuinschermen gebruiken als schutting, hierbij maakt u in de meeste gevallen gebruik van het dichte tuinscherm. Dit werk als volgt:

 1. Bedenk van tevoren of u een gehele schutting wilt bouwen of een onderbreking van uw huidige schutting. Is de keuze gevallen op een gehele schutting, dan kunt u verschillende patronen naast elkaar en op elkaar plaatsen.
 2. De schermen zullen tussen palen gemonteerd moeten worden. Plaats de palen in de grond en bevestig op dezelfde manier als hierboven benoemd.

Privacyscherm tuin

De cortenstaal panelen van Wovar zijn niet alleen een toevoeging aan het uiterlijk van uw tuin, ze zorgen namelijk ook voor privacy. De cortenstaal schutting panelen kunnen immers in een schutting worden geplaatst, maar bijvoorbeeld ook tussen 2 houten staanders, welke u onder andere naast een terras of op elke andere gewenste plek plaatst. Zo is een cortenstaal schutting element naast decoratief ook functioneel!

Cortenstaal tuinschermen kopen

Bestel uw cortenstaal tuinschermen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding bij Wovar! Geef een sfeervolle en luxe uitstraling aan uw tuin met deze unieke schermen. Bent u hovenier of bezit u over een klus- en bouwbedrijf? Maak een zakelijk account aan om te profiteren van een vaste korting. Bestel meerdere stuks om gebruik te kunnen maken van onze aantrekkelijke staffelkorting. 

Nieuwsgierig naar al onze varianten? Bekijk het totale assortiment tuinschermen.