CURRENT LOCALE nl-be

  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
regenwater-opslaan-tuin 12 вер

Regenwater uit eigen tuin opslaan

Terug naar overzicht

Heeft u er al wel eens aan gedacht om regenwater in uw eigen tuin op te vangen? Er zitten vele voordelen aan vast en het is ook nog eens enorm gemakkelijk. In dit blog zal er een advies gegeven worden wat betreft het opvangen van regenwater door middel van een regenton. De regentonnen zijn te vinden in verschillende maten en designs zodat deze goed aangepast kunnen worden naar uw wensen. Voor het assortiment van Wovar kunt u de categorie regentonnen bekijken.

Regenwater opvangen

Als eerst is het goed om te weten waarom dit van belang is en wat de voordelen zijn van het opvangen van regenwater. Wist u dat regenwater nauwelijks kalk bevat in vergelijking met het kraanwater? Om deze reden kan het erg goed gebruikt worden voor de planten of om bijvoorbeeld de ramen ermee te lappen. U zult aanzienlijk veel kosten besparen aangezien u slechts eenmaal de regenton hoeft aan te schaffen, het regenwater kost natuurlijk niets. Ook wordt er heel wat leidingwater bespaard waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Op deze manier bent u ook direct milieubewust bezig!

Regenton vulautomaat

Een regenton dient vlak naast een regenpijp geplaatst te worden. De ton wordt namelijk gevuld vanuit uw dakgoot en regenpijp, met behulp van een vulautomaat. Het regenwater wat eerst op het dak valt zal vervolgens via de dakgoot en regenpijp direct in uw regenton stromen. Het overtollige water zal eenvoudig en automatisch via de regenpijp naar de grond worden afgevoerd wanneer de ton vol zit. 

Houd er rekening mee dat de dakgoot altijd vrij is van bladeren zodat de regenpijp niet verstopt raakt. Ook is het belangrijk om de regenton op een stevige ondergrond te plaatsen zodat deze niet verzakt of omvalt wanneer hij vol zit.

Regenton aansluiten

Nu de regenton op een stevige ondergrond staat naast een regenpijp dient u deze nu ook daadwerkelijk aan te sluiten op de regenpijp. Om dit te kunnen doen zult u eerst de regenpijp door moeten zagen om de vulautomaat ertussen te kunnen plaatsen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de hoogte van het gat in de regenton. Plaats de vulautomaat iets hoger dan het gat in de regenton, door de zwaartekracht zal het water makkelijk de ton in lopen. Het plaatsen van de vulautomaat zorgt ervoor dat de regenpijp weer 1 geheel wordt. U kunt de vulautomaat eventueel vastlijmen aan de regenpijp, dat zorgt voor meer stevigheid.

Door de vulautomaat te gebruiken wordt de regenton vanaf de zijkant gevuld. Hierdoor kan de bovenkant van de regenton afgesloten blijven waardoor het over het algeheel een nettere uitstraling heeft. 

To show how to create blog post

Regenwater regenton gebruiken

Het water kan op 2 verschillende manieren uit de regenton worden verwijderd. Heeft u een regenton met deksel? Dan kunt u de deksel eraf halen en het water eruit scheppen met een emmer of een gieter. Is de regenton afgesloten? Installeer dan eenvoudig een tapkraan aan de voorkant van de ton. Met deze laatste manier hoeft u slechts een gieter of emmer onder de tapkraan te zetten waar vervolgens het water automatisch in zal stromen. 

Kortom, de regenton is niet alleen gemakkelijk in gebruik en een duurzame keuze, maar bespaart ook nog eens geld en water!