CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Konijnenhok beschermen 18 сне

Konijnenhok beschermen

Terug naar overzicht

Konijnenhok beschermen

Stel u heeft een konijnenhok gebouwd of gekocht en na een jaar of 2 begint deze lelijk te worden. Schimmel is zichtbaar aan het oppervlakte en het hout voelt slap en soms zelfs zacht aan. Er ontstaan scheuren en het krijgt een lelijke grijze kleur. Dat zou toch zonde zijn? Toch is de kans best groot dat dit gebeurt. Hout heeft namelijk veel last van de verschillende invloeden van het weer. Regen zorgt er voor dat het hout vocht opneemt. Vervolgens zorgt het water dan voor schimmels en rot. Zonlicht zorgt er voor dat het hout verkleurt en snel lichter wordt. Dit proces wordt vergrijzing genoemd. Gelukkig kunt u uw konijnenhok prima beschermen. 

Hok beitsen

Dit kunt u doen door te beitsen. Beits is namelijk een soort verf die perfect is voor de bescherming van tuinhout. Beits is namelijk vochtregulerend. Dit betekent dat water minder wordt opgenomen in het hout. Hierdoor zult u geen last krijgen van schimmel of rot. Ook brengt u met beits pigmenten aan op het hout. Deze pigmenten bestrijden de vergrijzing die de zon veroorzaakt op het hout. Beits is dus de ultieme bescherming voor uw konijnenhok!

Welke beits

Nou moet u voor de aankoop van beits goed bedenken wat u graag wilt hebben. Er zijn namelijk allerlei specificaties die verschillen per beits. Het eerste waar u op moet letten is op welke basis de beits is die u wilt kopen. Wij adviseren bij een konijnenhok om altijd beits op waterbasis te kiezen. Deze beitsen bevatten namelijk geen terpentine en zo min mogelijk andere gevaarlijke stoffen voor uw konijn. Ook is watergedragen beits beter voor het milieu!

Verder hangt uw keuze helemaal af van uw persoonlijke smaak. U kunt namelijk kiezen voor een transparante of een dekkende beits. Een dekkende beits biedt doorgaans meer bescherming, maar heeft ook een nadeel. De structuur van het hout verdwijnt er in de meeste gevallen volledig door. De nerf zal dus niet meer zichtbaar zijn. Veel mensen vinden dit jammer, anderen juist mooi. Wilt u nou dat de karakteristieke structuur van uw hout behouden blijft? Kies dan voor een transparante beits. Deze transparante beits is zowel in kleurloze varianten te verkrijgen als in allerlei andere kleuren. Onthoud wel, hoe meer pigmenten er in zitten, hoe beter de bescherming tegen de zon en dus tegen verkleuring. 

De makkelijkste beits om te gebruiken is mogelijk een dekkende beits. Deze beits is verkrijgbaar in een aantal kleuren en biedt extreem goede bescherming tegen de weersinvloeden. Veel dekkende beitsen hebben een grondverf nodig maar deze beits niet en is daardoor ontzettend makkelijk in gebruik! In grote lijnen kunt u eigenlijk elke watergedragen tuinbeits kiezen.

Olie als alternatief

Bent u nog niet overtuigd door beits? Als alternatief adviseren wij om olie te gebruiken. Olie is de meest onzichtbare vorm van bescherming voor tuinhout. Het trekt volledig in het hout en doet vandaar uit hetzelfde als beits. Het beschermt tegen zonlicht door middel van pigmenten en is vochtregulerend. De nerf blijft perfect zichtbaar. Ook deze olie is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het nadeel van olie is echter dat het vaker aangebracht moet worden. In sommige gevallen wel 2x per jaar. Olie is echter ook vaak goedkoper dan beits! 

Producten die passen bij deze blog