CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Klauwhamers

5 Aantal producten

Klauwhamers

De super handige klauwhamers van Wovar zijn must haves voor iedere timmerman en doe-het-zelver! In ons assortiment kunt u verschillende soorten klauwhamers vinden. Een klauwhamer bestaat uit een steel met daarop een kop waarmee ook spijkers verwijderd kunnen worden. De kop is in de regel gemaakt van gesmeed staal. De kop heeft aan de voorkant (het deel waarme u slaat) een ronde of vierkante platte kant en aan de achterkant is de kop gebogen met een spleet in het midden. De spleet wordt de klauw genoemd en hiermee verwijderd u kromgeslagen spijkers. De klauwhamers voor het timmeren zijn beschikbaar met zowel een houten, een stalen of een glasfiber steel. Deze modellen hebben allemaal een gewicht van 450 gram. Verder kunt u hier ook een kaphamer voor metselaars vinden. Deze hamer is ideaal om bakstenen of klinkers te splijten als u niet uitkomt met een hele steen.  

Wat is een klauwhamer

Iedere timmerman zou een klauwhamer bij zich moeten hebben. Hiermee kunt u namelijk heel eenvoudig spijkers bevestigen of spijkers weer uit het hout trekken. Voor het inslaan van de spijkers gebruikt u de slagkant en om spijkers eruit te trekken gebruikt u de klauw. Spijkers kunt u gebruiken om bijvoorbeeld houten constructies te timmeren of gevelbekleding te bevestigen aan huis, overkapping of schuur. Houdt hierbij wel rekening met het soort spijkers dat u gebruikt en welke hamer hier dus bij past. Gebruikt u grote spijkers, zorg dan dat uw hamer wat zwaarder is, voor het werken met kleine spijkertjes kunt u het beste een lichte hamer nemen. U kunt meerdere soorten spijkers vinden bij onze nagels en spijkers.

Wat is de beste klauwhamer?

Wanneer u gereedschap koopt, bent u natuurlijk op zoek naar het beste handgereedschap voor uw klus. De beste klauwhamer voor u is afhankelijk van de werkzaamheden die u ermee verricht. Wanneer u een hamer enkel gebruikt voor kleine spijkertjes of krammetjes, dan is een lichte hamer meer dan voldoende. Werkt u in de ruwbouw en maakt u gebruik van lange en dikke spijkers? Dan is het aan te raden om een zware hamer te gebruiken. Hoe groter de spijker, hoe zwaarder uw hamer. De meeste mensen willen een hamer voor diverse doeleinden gebruiken. U kunt is dat geval het beste kiezen voor een hamer met een gewicht tussen de 450 en 600 gram, dit zijn ook veruit de meest verkochte hamers. Ook zit er verschil in de steel van een hamer. Wat het prettigste werkt, is voor iedereen verschillend. Van oudsher heeft een hamer een houten steel, dit ligt vaak ook prettig in de hand. Het grote voordeel van hamers met een stalen steel is dat deze soms uit een deel gemaakt zijn, hierdoor zal de kop nooit van de steel vliegen. Voor een verminderde trilling tijdens het slaan gebruikt u een hamer met glasfiber steel, naast het verminderde trillen is deze ook zeer sterk.

Klauwhamer kopen

U bent op zoek naar een goede klauwhamer? Bij Wovar bent u dan aan het juiste adres! U vindt bij ons de beste hamers voor alle werkzaamheden. Of u nu een goedkope hamer voor sporadisch gebruik zoekt, of een professionele klauwhamer voor dagelijks gebruik, Wovar heeft het voor u in de aanbieding! Bent u zakelijke klant? Open een zakelijk account bij Wovar en profiteer van een vaste zakelijke korting op al uw orders! Particulieren profiteren bij Wovar naast de reeds scherpe prijzen van aantrekkelijke aanbiedingen, neemt u grotere hoeveelheden af, dan maakt u aanspraak op onze staffelkortingen. 

Naast onze klauwhamers kunnen wij u ook voorzien van mokers, rubber hamers, voorhamers en bankhamers