Wovar bevestigt het, keer op keer!
Filters uitklappen:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Houtconstructieschroeven

De houtconstructieschroeven van Wovar beschikken over een grote schotelkop waardoor een enorm draagvlak ontstaat en een hoog klembereik. Dat is perfect voor het verbinden van zware houten constructies, bijvoorbeeld schuine balken voor een overkapping. De grote kop van 21 mm zorgt voor een stevige verbinding. De houtconstructieschroeven van Wovar worden gemaakt in Duitsland. Wovar levert houtconstructieschroeven van grijs verzinkt staal, geel verzinkt staal en roestvrij staal.

De houtconstructieschroeven van Wovar hebben veel voordelen. Zo hebben ze een extra diepe Torx 40-aandrijving die perfect past op onze Wovar TX40-bits. Die diepe Torx-indruk zorgt ervoor dat uw machine extra grip heeft op de houtconstructieschroeven en niet slipt. Als uw machine slipt tijdens het indraaien van verzinkte schroeven kunnen beschadigingen ontstaan. Als de zinklaag beschadigd is, is de kans op roest en oxidatie erg groot. Het vervolg daarvan is dat de schroef haar kracht verliest en uiteindelijk zal breken. Gebruik daarom altijd de hoogwaardige bits van Wovar.

Halverwege de houtconstructieschroef zijn schachtribben gemaakt. Die nemen de spanning voor de schacht van de schroef weg. De schacht is het schroefdraadloze gedeelte. Doordat de spanning wordt weggenomen behouden de houtconstructieschroeven optimale kracht. 

De houtconstructieschroeven beschikken allemaal over grove schroefdraad die het indraaimoment enorm verkort. Daarnaast is het schroefdraad extra scherp geslepen waardoor hij vlotjes door zacht hout snijdt. Het indraaimoment van de houtconstructieschroeven wordt zo aanzienlijk verkleind en uw machine enorm ontlast. Zo kunt u meer schroeven per batterijlading inschroeven.

Verschillende soorten houtconstructieschroeven

Wovar levert houtconstructieschroeven in 3 verschillende soorten: grijs verzinkt, geel verzinkt en van roestvrij staal. Verzinkte houtconstructieschroeven zijn sterker dan constructieschroeven van rvs-staal. Dat komt omdat rvs-staal zachter is dan verzinkt staal. Verzinkt staal kan wel na beschadiging van de zinklaag oxideren. Bij rvs-houtconstructieschroeven gebeurt dat niet. Geel verzinkt staal is mooier bij lariks-douglashout dan grijs verzinkt staal. En het is ook net iets sterker en beter beschermd tegen roest dan grijs verzinkte houtconstructieschroeven.

Bestellen

Bestel de hoogwaardige houtconstructieschroeven van Wovar in grijs verzinkt, geel verzinkt of roestvrij staal. Bedrijven krijgen extra korting bij Wovar door middel van een persoonlijke kortingscode. Meld uw bedrijf hier aan en ontvang uw persoonlijke kortingscode.