• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

EPDM Dakdoorvoer

Tijdens het leggen van het prachtige EPDM (wat u natuurlijk bij Wovar heeft gekocht) op uw platdak komt u er al snel achter dat zonder dakdoorvoer het water zal blijven liggen na een regenbui. Dit omdat bij een platdak dit niet 'uit zichzelf' kan worden afgevoerd naar de dakgoot. Voor deze afvoer heb je dus een bijpassende EPDM dakdoorvoer (ook wel hemelwaterafvoer of afgekort 'HWA') nodig.

Dakdoorvoeren van EPDM komen in twee varianten, namelijk de bekende ronde dakdoorvoer met een EPDM slabbe en een vierkante variant (ook wel bekend als stadsuitloop) met zijuitloop en een vierkante EPDM slabbe. De doorvoeren bij ons in het assortiment zijn alleen geschikt voor gebruik bij een rechte opstand van een dakrand en beschikken dus ook over een rechte (90° uitloop).

11 producten
Sorteren op voorraad
1-11 van de 11 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Plaatsing dakdoorvoer

Allereerst dient u voor het plaatsen van het EPDM al de locatie van de dakdoorvoer te bepalen. De meest voorkomende locaties zijn in een van de hoeken van het dak of in het midden van de zijdes naast het dakrand. Houd rekening met een minimale afstand tot de dakrand van 30 cm.

Vervolgens begint u met het leggen van de EPDM stroken tot u bij de strook bent beland waar u deze doorvoer wilt plaatsen. Bij deze strook begin met leggen tot u bij de vooraf bepaalde locatie bent gekomen, leg hierbij het EPDM voorzichtig en teken met een witte markeerstift af waar u deze doorvoer wilt plaatsen.  Vervolgens maakt u het leggen van het EPDM af. Hierna snijdt u met een goed afbreekmes een gat in het EPDM op de juiste locatie, hier komt de doorvoer in. Vervolgens maakt u met een goede TCT gatenzaag een gat iets groter dan de diameter van de hemelwaterafvoer in het hout/de isolatieplaats zodat de buis van de doorvoer erin past. 

Gebruik voor het plaatsen van de dakdoorvoer onze EPDM-contactlijm, deze brengt u aan op zowel het EPDM-dakbedekking als op de slabbe van de dakdoorvoer. Deze smeert u in over de slabbe (aan de onderkant) tot 1 cm van de randen, druk vervolgens de buis van de doorvoer in het zojuist gemaakte gat en druk de slabbe aan. Gebruik een aandrukrol om de slabbe goed aan te drukken op het EPDM voor een perfecte en waterdichte afsluiting.

EPDM Dakdoorvoer bestellen

Maak nu uw EPDM dak compleet met een EPDM dakdoorvoer van Wovar. Hiermee heeft u een hoge kwaliteit hemelwaterafvoer die perfect past op uw EPDM dak en zorgt voor een waterdichte afsluit.

Dakdekkers, bouwbedrijven en vergelijkbare ondernemingen in de bouw- en klussector kunnen van extra voordeel genieten met een zakelijk account. Zo krijgt u extra zakelijke korting en beschikt u over een handig orderoverzicht. Kijk voor meer EPDM artikelen ook in onze categorie EPDM