CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Boombanden

6 Aantal producten

Boombanden

Op zoek naar een stevige boomband om uw bomen eenvoudig op te binden en te verankeren? Met een boomband kunt u een boom ondersteunen en geleiden. Zo weet u zeker dat de boom in de juiste stand wordt gehouden. Bij Wovar koopt u boombanden van verschillende materialen, waaronder nylon, rubber en zelfs ijzerdraad met een softboomband. Zo kiest u zelf welk materiaal u wilt gebruiken. De banden verschillen daarnaast ook in bevestiging. Zo gebruikt u bij de ene spijkers en de andere is bijvoorbeeld voorzien van ijzerdraad.

Boombanden zijn naast ondersteuning ook verantwoordelijk voor de krachtige ontwikkeling van het wortelgestel van een boom. Dit is belangrijk voor een goede en gezonde groei. Daarnaast is het in een land als Nederland, waar het veel waait, belangrijk om jonge bomen daartegen te beschermen. 

Op zoek naar andere artikelen om te gebruiken in uw tuin? Neem een kijkje in ons assortiment tuindecoratie

Bij het plaatsen en laten groeien van jonge bomen kunt u het beste gebruik maken van boombanden. Deze banden begeleiden de bomen tijdens het groeiproces, zorgen voor steun en beschermen de bomen tegen harde wind. Bij Wovar vindt u verschillende soorten boombanden. De boombanden verschillen niet alleen in lengte, maar ook in materiaal en manier van bevestiging. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een rubberen of nylon band, welke u kunt bevestigen met een gesp of met een spijker. Op elke productpagina vindt u de specificaties van de betreffende boombandgordels.

Boomband bevestigen

Wovar biedt een grote diversiteit aan boombanden, welke op verschillende manieren kunnen worden bevestigd. Hieronder een kort overzicht van de verschillende boombanden en de manier van bevestiging:

  • Boomband met klittenband - Deze boomband kunt u eenvoudig plaatsen en vastzetten met klittenband. Met het bevestigen van het klittenband kunt u bepalen hoe strak u de boomband aanspant.
  • Boomband met gesp - Een boomband met gesp is van rubber gemaakt. U kunt de band afstellen en vastzetten met behulp van de gesp. 
  • Boomband met rattenstaartsluiting - Deze boomband zet u eigenlijk op dezelfde manier vast als een tiewrap. Zo trekt u deze aan op de gewenste stand en blijft deze daarna goed zitten.
  • Spijkerboomband - Deze banden worden op rol geleverd en kunt uzelf op maat snijden. Bevestiging om de boom en paal wordt gedaan met speciale boombandnagels.

Op de productpagina´s van de boombanden zelf leest u alle specifieke informatie over de bevestiging.

Boombanden kopen

Koop uw boombanden nu voordelig bij Wovar! In ons diverse assortiment is er voor elke jonge boom wel een passende boomband te vinden. Bedrijven in de bouw- klussector en hoveniers profiteren van vele voordelen met een zakelijk account. Zo ontvangt u onder andere een vaste zakelijke korting en u krijgt een vast contactpersoon.

Vergeet bij het bestellen van een spijkerboomband niet om boombandnagels mee te bestellen.