CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Bokwielen

5 Aantal producten

Bokwielen

Bokwielen zijn de perfecte oplossing voor het maken van een verrijdbare poort, salontafel of voor industriële toepassingen. Bokwielen dwingen het verrijdbare object in een bepaalde lijn te rollen, dit komt door de vaste montage van deze variant meubelwielen. Een meubel die alleen is voorzien van bokwielen kan slechts naar links óf naar rechts te rollen, maar kan geen bochten maken. Hierdoor zien we vaak dat bokwielen worden gecombineerd met bijpassende zwenkwielen voor een soepel draaiend en lopend meubel. Heeft u op uw meubel vier wielen nodig? Kies dan voor twee bokwielen aan de voorzijde en twee zwenkwielen aan de achterzijde voor een optimale situatie. 

Wovar levert uw nieuwe meubelwielen zoals bokwielen én zwenkwielen in heel Nederland en België vaak al binnen 24 uur! 

Bokwielen voor buiten en binnen

Bokwielen worden in de basis gebruikt onder een meubel, dit kan zowel een meubel voor binnen als een buitenmeubel zijn. Denk bijvoorbeeld aan verrijdbare opbergbox of een handige plantenbak op wielen. Meubelwielen zijn zeer veelzijdig in gebruik, hierdoor zijn zowel bokwielen als zwenkwielen erg populair voor iedere doe-het-zelver. Door de handige montageplaat is het monteren van uw bokwiel bovendien een zeer eenvoudige ingreep. 

Wat is een bokwiel

Een bokwiel is een type wiel welke de rollende beweging slechts in één richting kan uitvoeren. Hierdoor worden bokwielen dus gebruikt als begeleider van het meubel, om bochten om te gaan met uw meubel is de combinatie met zwenkwielen noodzakelijk, deze bestelt u uiteraard in dezelfde diameter mee bij Wovar. Zo heeft u altijd bijpassende zwenkwielen zodat het onderstel van uw meubel netjes op één lijn loopt.

Bokwiel monteren

Doordat wij bokwielen leveren die voorzien zijn van een handige montageplaat is de montage een kleine en eenvoudige ingreep. Bij elk formaat bokwiel staat de diameter van de montagegaten vermeld zodat u eenvoudig de juiste schroeven kunt meebestellen. Monteer de bokwielen op een stevige basis van uw meubel en plaats dus altijd 2 bokwielen aan dezelfde kant. Aan de tegenovergestelde kant van de bokwielen raden wij zwenkwielen aan welke ook middels een montageplaat hun bevestiging vinden, hierdoor ontstaat een stabiele en degelijke basis voor uw meubel.

Zwenkwielen en bokwielen bestellen

Bij afname van meerdere bokwielen profiteert u van een interessante staffelkorting, hierdoor voorziet u voordelig meerdere meubelen van dezelfde wielen! Deze staffelkorting is bovendien erg interessant voor onze zakelijke klanten, zoals meubelmakers, timmerfabrieken en klussenbedrijven. Deze bedrijven profiteren van extra voordeel bovenop de staffelkorting met een zakelijk account, met een dergelijk account ontvangen zij bovendien een interessant vaste korting op alle aankopen, handig orderoverzicht én een vast aanspreekpunt binnen Wovar.