CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
slotbouten RVS 23 лют

Waarom kiezen voor slotbouten RVS?

rvs slotboutenhoutbouten rvsslotbouten rvs vs slotbouten verzinkt
Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor rvs slotbouten?

Slotbouten rvs hebben natuurlijk als grootste voordeel dat ze niet roesten. Maar wanneer kies je nou voor slotbouten van roestvast staal? En in welke situatie kan je gebruik van slotbouten rvs beter voorkomen? In deze blog leggen wij haarfijn uit bij welke constructies je kiest rvs slotbouten, en in welke gevallen je beter voor een andere bevestiging kunt kiezen. Slotbouten worden bij Wovar altijd compleet geleverd met moer en ring! Dat leek ons wel zo handig.

Video: Alles over rvs slotbouten

Slotbout rvs VS slotbouten verzinkt

De slotbouten rvs van Wovar zijn gemaakt van rvs a2 staal. Het verschil tussen rvs slotbouten en slotbouten verzinkt staal is voornamelijk de roestvorming. Verzinkte slotbouten roesten namelijk wanneer de zinklaag beschadigd in vochtige ruimtes. Bij rvs a2 slotbouten is dat niet het geval. Het nadeel is echter dat rvs a2 slotbouten minder sterk zijn dan verzinkte slotbouten. Dit komt doordat rvs staal zachter is dan verzinkt staal. 

Wanneer kies ik voor rvs slotbouten?

Voor gebruik in uw tuin raden wij altijd aan voor rvs slotbouten te kiezen. Verzinkte slotbouten zullen sneller roesten en daardoor eerder vervangen moeten worden. Bij lichte constructies zoals het bouwen van een afdak voor brandhout of het maken van tuinkast voor uw containers is het geen probleem om rvs slotbouten M8 te kiezen. Doordat deze niet roesten blijft ook het hout ook langer mooi!

Bij roestvorming van verzinkte slotbouten zul je zien dat de roestige kleur uitslaat op het hout waardoor grote bruine kringen kunnen ontstaan. Ook worden slotbouten rvs veel gebruikt voor het bevestigen van beschoeiingsplanken aan hardhouten azobe palen. Doordat deze na montage onder de grond zitten zijn ze lastig te vervangen wanneer ze zijn doorgeroest.

Waarom nog kiezen voor slotbouten verzinkt?

Bij zwaardere constructies zoals schommels of andere speeltoestellen merken wij dat er veel wordt gekozen voor verzinkte slotbouten. Dit komt niet alleen doordat deze sterker zijn, maar ook een stuk goedkoper! Zo dien je bij deze constructies al te kiezen voor dikkere rvs slotbouten als m10 of zelfs m12! Hier hangt een heel ander prijskaartje aan dan wanneer je kiest voor slotbouten van verzinkt staal.

Naast slotbouten rvs en verzinkt leveren wij ook prachtige slotbouten zwart

Producten die passen bij deze blog