CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
houten-tafel-behandelen 25 ліп

Houten Tafel Behandelen Met Werkblad Olie - Top Oil van Woca Oliën

Terug naar overzicht

Wanneer u een houten tafel in huis neemt of heeft, dan wilt u natuurlijk dat deze er mooi uit blijft zien! Daarom is het slim om uw tafel te behandelen met een speciale olie. Een goede tafel olie zorgt er namelijk voor dat de het tafelblad langer mooi blijft. Het oliën van een tafel kllinkt als een hele lastige klus, maar dit valt eigenlijk enorm mee. Bij Wovar kiezen we het liefst voor de Woca worktop oil, of wel de werkblad olie. Dit is een olie die de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt en toch een goede bescherming geeft tegen viezigheid en vocht. De olie is ook nog eens in 4 verschillende kleuren te verkrijgen, dus het is ook nog mogelijk om de tint van het hout te veranderen. In onze blog laten wij graag in handige stappen zien hoe u uw tafel kunt oliën en beschermen tegen viezigheid! Ook vindt u hier een handige video die het nog eens laat zien. De behandeling kan overigens ook net zo goed op een bureau, werkblad, of zelfs keukenblad toegepast worden. De olie is wel enkel geschikt voor houten oppervlakten. 

Waarom een tafel oliën?

Een tafel wordt over het algemeen best wel intensief gebruikt. Er wordt aan gegeten, gewerkt en geleefd. Hierdoor kan de tafel snel minder mooi worden. Denk aan vocht van drinken, een hete pan, eetresten, vieze vingers en noem maar op. Onbehandeld hout neemt veel van dit soort viezigheid op, waardoor het lastig schoon te houden en schoon te maken is. Om deze reden is het goed om te oliën. De woca tafel olie zorgt namelijk voor een vochtbestendig tafelblad. Hierdoor trekt vocht en viezigheid niet meer in het hout en worden lelijke vlekken voorkomen. Ook helpt de olie tegen verkleuring door zonlicht, iets waar tafels ook vaak last van hebben. Een olie beschermt uw hout dus tegen het snel lelijk worden van uw tafel. Zo kunt u langer genieten van uw tafelblad binnenshuis. Let wel op, de olie die wij in deze blog gebruiken is enkel geschikt voor binnen gebruik en dus niet voor buiten. Wel is het geschikt voor alle houtsoorten!

Tafel olie van woca gebruiken, hoe moet het? 

Het gebruiken van Woca worktop oil is eigenlijk erg gemakkelijk. Wij leggen het in handige stappen uit. De eerste stap, schuren, is niet percé nodig, maar bij oudere tafels adviseren we het wel altijd. Ook zorgt het voor het beste resultaat bij nieuwe tafels, dus als u de keuze heeft is het altijd goed om te schuren. 

Stap 1: Schuren

Voor het beste resultaat, advieseren wij dus toch om wel eerst te schuren. Dit kan met korrel 180. Schuur het geheel (licht op) en verwijder vervolgens al het stof. Het makkelijkste is, om te schuren met een roterende schuurmachine, zoals te zien is in het onderstaande filmpje.

Stap 2: Maak de tafel goed schoon

Vervolgens is het belangrijk om het tafelblad goed te reinigen. Doe dit bij voorkeur met de intensice wood cleaner van het merk woca. Deze vindt u verderop onderaan deze tekst terug. Deze is ook verkrijgbaar in handig spuitflacon. U gebruikt de intensive wood cleaner met een duikje en spoelt na met schoon water. Het is belangrijk om na dit reinigen het hout eerst 8 uur te laten drogen voor dat u verder gaat. U doet dit dus het beste een dagje van te voren. 

Stap 3: De werkblad olie gebruiken

Vervolgens gaat u de olie opsmeren. Dit kan gemakkelijk met een platte kwast. Breng een mooie egale laag aan in de richting van de houtnerf. Laat het een half uur intrekken en breng eventueel nog wat meer olie aan op plekken die droog blijken. Na een half uur poets u het geheel op met een pluisvrij doek of speciale pad van woca. Verdwijder overgebleven olie met een doek. Voor het beste resultaat kunt u deze behandeling na een uur nog een keer doen. 

Stap 4: Laatste laagje

Voor het aller beste resultaat brengt u de laatste laag nog eens aan op een andere manier. Dit doet u namelijk met schuurpapier. U brengt een natte laag olie aan en schuurt deze op met korrel 280 - 400 voor dat het droogt! Hierdoor krijgt u het meest slijtvaste resultaat. Verwijder het overgebleven olie weer met een pluisvrij doek. 

Stap 5: Laten drogen

Vervolgens dient het geheel goed te drogen. Na een dag drogen van 24 uur, is het mogelijk om het werkblad en uw tafel weer licht te gebruiken. Na ongeveer een week is de olie volledig uitgehard en is intensief gebruik weer mogelijk! Probeer in de eerste week contact met vocht wel goed te vermijden! Zo kan het geheel echt goed drogen. 

Bekijk onderstaande video voor beeld bij onze uitleg!

Een tafel buiten behandelen

De behandeling die wij op deze pagina beschrijven is uitsluitend bedoelt voor tafelbladen en andere werkbladen binnenshuis. Wilt u een tafel behandelen die buiten staat? Gebruik dan liever een olie of beits die daar speciaal voor bedoeld is. Buiten krijgt een tafel namelijk te maken met veel meer zonlicht en andere weersinvloeden, hierdoor is ook een andere olie van belang. Wij adviseren voor tafels buiten meestal de woca exterior oil.

Producten die passen bij deze blog