CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
soorten-deurmatten 19 сту

Soorten deurmatten. Welke kiest u?

Terug naar overzicht

Deurmatten zijn er in verschillende maten en vormen. Ook worden ze van verschillende materialen gemaakt. Dat is zeker niet alleen voor het oog! Zo hebben de verschillende materialen allen een ander effect wanneer je je voeten veegt. In deze blog laten wij u weten, wat welke deurmat precies doet. Zo kiest u straks gemakkelijk welke deurmat bij u voor de deur komt te liggen! 

We onderscheiden 6 verschillende matten waarvan 4 binnenmatten en 2 buitenmatten. Buitenmatten hebben als primaire functie het grof verwijderen van vuil en vocht. Daarnaast worden deze matten blootgesteld aan zon, regen en vorst en wind. Binnenmatten daarentegen maken als het ware het werk af. Wanneer er toch nog kleinere vocht en vuilresten op de schoenen blijven zitten, zorgt een binnenmat ervoor dat deze alsnog worden afgenomen.

Deurmatten voor binnen 

De droogloopmat is een populaire mat die als doel heeft uw schoenen droog te maken. In een land als Nederland, waar het vaak regent, is dit natuurlijk een populaire mat. Wanneer uw schoenen goed droog zijn is de kans op uitglijden een stuk minder. Deze mat biedt dus zelfs een stukje veiligheid! Daarnaast blijft uw vloer ook nog eens mooi schoon, doordat uw schoenen nu droog zijn wordt uw vloer niet aangetast. De mat is voorzien van een vinylen onderkant, zodat de mat niet gaat glijden tijdens het voeten vegen, de zogenaamde anti-slip werking. De mat slijt niet snel door de hoge garendichtheid. Zo gaat hij jarenlang mee!

To show how to create blog post

Buiten een wandeling gemaakt door de modder of het zand? De schoonloopmat zorgt niet alleen voor droge schoenen, maar ook voor schone! U kunt het zien als een soort droogloopmat 2.0. Met deze mat zorgt u altijd voor een schoon entree in uw huis. Dat scheelt weer een hoop schoonmaakwerk achteraf! De schoonloopmat heeft ook een antisliplaag, welke ervoor zorgt dat de mat mooi op zijn plek blijft liggen.

To show how to create blog post

En dan de bekende kokosmat. Deze is gemaakt van de bast van de kokosnoot, ook wel kokosvezels genoemd. Kokosvezel is een dikkere vezel dan vlas en katoen. Dit zorgt voor een stugge en extra sterke mat. De kokosmat is goed bestand tegen vocht, maar minder bestand tegen zuren. Doordat de mat erg dik is zorgt hij ervoor dat uw schoenen tijdens het vegen mooi schoon worden. De kokosmat ligt bij vele mensen voor de deur. Hij is populair door zijn tijdloze uitstraling, gaat lang mee en blijft ook zeker lang mooi!

To show how to create blog post

De naaldviltmat staat bekend om zijn grote vermogen om te ´schrapen´. Schrapen zorgt er namelijk voor dat het vuil onder je schoenen verdwijnt. Deze mat heeft groeven, die er tijdens het vegen voor zorgen dat het vuil op de mat achterblijft. Zo blijft de entree van uw woning mooi schoon.

Deurmatten voor buiten

Rubberen matten worden meestal voor buiten gebruikt. Er zijn verschillende soorten rubberen buitenmatten, waarvan de meest bekende grote gaten heeft. Deze kunt u mooi zien op de afbeelding. De grote gaten zorgen ervoor dat vuil, zoals bijvoorbeeld modder en zand, naar de bodem van de deurmat zakken. Wilt u voor een extra schoon entree zorgen, gebruik dan een combinatie van de rubberen buitenmat en bijvoorbeeld een schoonloopmat voor binnen.

To show how to create blog post

De borstelmat is voorzien van borstels die de schoenen nog beter schoon maken. Door de stevige haartjes van de mat verwijderd deze tijdens het vegen vrijwel alle viezigheid onder uw schoenen. De mat doet dus goed zijn werk en ziet er daarnaast ook nog eens strak uit.

Hoe wordt de snij-zijkant afgewerkt bij deurmatten op maat?

Aan de zijkanten van de lengterichting van de rollen zit een 25 cm brede zwarte rubberen strook voor de nette afwerking. Aan de snijkanten zitten standaard geen rubberen randen. Dit kan wel met 2 zwarte rubberen randen worden afgewerkt voor een meer prijs van €12,95 per strekkende meter. Bij bijvoorbeeld een rol van 120 cm breed betaald u dus €12,95 x 2.4 meter = €31,08 meer.

Deurmat bestellen

Bestel nu uw deurmat bij Wovar voor een zeer scherpe prijs. Zo zorgt u ervoor dat uw schoenen mooi schoon zijn bij het binnengaan van uw huis. Uw vloer blijft ook nog eens netjes, zal niet beschadigen en gaat dus langer mee! 

Bij Wovar kunt u met een zakelijk account gebruik maken van nog meer voordelen. Dus, heeft u een bouw- klusbedrijf of hoveniersbedrijf? Maak dan snel een zakelijk account aan en profiteer!

 

Producten die passen bij deze blog