CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Kwasten en verfrollers schoonmaken: zo doe je dat! 28 ліс

Kwasten en verfrollers schoonmaken: zo doe je dat!

Terug naar overzicht

Kwasten en verfrollers

Bij Wovar zijn wij er van overtuigd dat beter werkmateriaal zorgt voor een beter resultaat. Kwasten die het verf goed opnemen en geen haren verliezen tijdens het verven zorgen nou eenmaal voor een beter resultaat. Doorgaans zijn deze materialen dan ook duurder dan de wegwerpvarianten. Om de duurdere kwasten langer mee te laten gaan, dient u deze na gebruik gelijk schoon te maken. In deze tekst leggen wij u uit hoe u uw rollers en kwasten gemakkelijk en vooral goed schoon kunt maken. Wanneer u dit doet, is een professionele kwast op lange termijn goedkoper dan wegwerpkwasten. 

Verf op terpentine of water basis?

Heeft u verf op terpentine basis gebruikt? Dan is het schoonmaken vaak net even lastiger dan bij verf op water basis. Door ontvetter te verdunnen in een potje met water maakt u een goed schoonmaakmiddel voor uw kwast. Zorg dat de haren van de kwast of de verfroller goed doorweekte zijn met het middel en laat het ongeveer twee uren weken voor een goed resultaat. Vervolgens kunt u de kwast met water schoon spoelen. Maak het ten slotte schoon met een droge doek. Het is ook belangrijk dat u de kwast of verfroller vervolgens goed bewaard. Doe dit bij voorkeur op een droge plek.

Bij verf op waterbasis heeft u geen sterk middel nodig. Dit kan namelijk heel makkelijk door warm water in een potje te doen. Vervolgens herhaald u het hier boven genoemde proces. Goed doorweekt maken met het warme water en een aantal uren laten weken. Tenslotte goed afdrogen en schoon maken met een droge doek.

Kwasten voor olie

Heeft u kwasten of rollers gebruikt voor het aanbrengen van olie? Dan kunt u deze het beste schoonmaken met een kwastenreiniger of terpentine. Doe dit in een apart potje. Terpentine is namelijk erg slecht voor het milieu. Giet dit dus niet door uw gootsteen! Laat het ook niet simpelweg weglopen in de tuin. 

Producten die passen bij deze blog